Flash Backs

Vessem bakt ze bruin: dinsdag 3 maart

Het Winterbrood, het bruinbrood, rozijnenbrood, Zeeuwse bolussen, koffiebroodjes en kaneelrolletjes lagen al netjes uitgestald  ‘in de etalage’  in d’n Boogerd toen we met 23 SVIV vrouwen Vessem bakt ze bruin kwamen bijwonen. We werden ontvangen met koffie en thee en ondertussen kwamen Yvonne, Pierre en Frank Henst binnen gelopen.

Pierre liet ons zien hoe je deeg maakt en hoe belangrijk het hierbij is om het goed en lang te kneden. Dat is echt een vak apart. Ondertussen gingen er bakjes de zaal rond met hierin volkorenmeel en gist ( gist is een plantje wat je rauw kun eten ) en we hoorden dat mout het brood een donkerder kleur geeft maar dat dat niet wil zeggen dat het brood daarom heel gezond is. Het gezondste is brood dat van volkorenmeel is gemaakt.

Nadat Pierre mooie broodjes heeft gevormd van zijn deeg gaan deze de oven in en worden ondertussen de meegebrachte SVIV baksels aangesneden en gekeurd door de Bakkersjury. Er wordt hierbij gelet op uiterlijk, de binnenkant van de baksels en de smaak. Ook wij mochten alles even proeven…………

We hebben geleerd dat brood bakken niet echt makkelijk is!

Als winnaars kwamen de Brabantse worstenbroodjes en de Zeeuwse bolussen uit de bus en deze recepten kunt u terugvinden op het prikbord van onze site.

Hartelijk dank aan Yvonne, Pierre, Frank Henst en aan iedereen die een eigen baksel had meegenomen!

Het was een gezellige avond.