Flash Backs

Meer foto’s van onze activiteiten kunnen bekeken worden in het foto-album, klik op de link om het foto-album te bekijken. http://www.samenvrouwvessem.nl/foto-albums/


Korte fietstocht, maandag 3 september.

Op maandag 3 september verzamelden we ’s morgens om 10.00 uur achter de kerk voor de korte fietstocht. Met 13 dames vertrokken we via Hoogeloon, Hapert, Bladel  richting Reusel waar we om 11.00 uur verwacht werden bij ijsboerderij Fabor. Genietend van een bakje koffie of thee en een heerlijk stukje appelgebak vertelde de gastvrouw het één en ander over het bedrijf. Daarna kregen we nog een interessante rondleiding over het bedrijf inclusief de ijsbereidingsruimte. De boer vertelde enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen en liet ons alles zien. We sloten de excursie af met een heerlijk ijsje. Ondertussen was het helaas gaan regenen dus allemaal de regenjas aan. Eenmaal aangefietst hield het gelukkig weer op met regenen en trapten we naar Bladel voor  de picknick. Om 15.30 uur waren we weer terug in Vessem.


Volksdans uitstapje, zaterdag 7 juli.

Om half 10 verzamelden we bij het gemeenschapshuis 11 dames op de fiets voor het jaarlijkse uitstapje van het volksdans gezelschap voor velen was het een verrassing waar ze heen zouden fietsen. Het weer was uitstekend en vol goede moed fietsten ze aan. Carla en ik gingen met de auto naar de afgesproken plaats. Zodra de dames gearriveerd waren werden ze verwelkomd  op de Ruurhoeve  in Hoogeloon.  We gingen met zijn allen kaas maken en we kregen nog een leuke outfit aan en konden beginnen.
Het was een heel leuk werkje en nam nogal wat tijd in beslag .We hebben ook genoten van een boerenlunch, daarna de boerderij helemaal doorgelopen om te kijken hoe het er aan toe ging. Hierna zijn de dames nog een toeristische dorpenroute gaan fietsen. Carla en ik waren alvast naar huis gereden, met de kaasjes ,en hebben nog voor een afzakkertje gezorgd voor de fietsers hierna kon ieder zijn kaasje meenemen om het thuis verder te verzorgen. Het was een leuke afsluiting van het volksdans seizoen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot in september. Groeten van Carla  en Anny Liebregts Vessem. En mochten jullie na het zien van deze leuke activiteit, zin gekregen hebben om met ons mee te dansen, in september dansen we weer wekelijks op de donderdagavond in D’n Boogerd van 20.00 tot 21.00 uur, je bent van harte welkom!


Afsluiting seizoen, donderdag 28 juni.

Het jaar 2017-2018 zit er voor Samen Vrouw weer op, we hebben dit samen afgesloten op donderdag 28 juni bij ‘de Guld’. Het weer was ons weer goed gezind, stralend dus. Zoals je op de foto van het menu kunt zien hebben we vooral veel ei gegeten, in allerlei varianten waren ze te bestellen. En zelfs in de soep zat ei. Het toetje was het enigste zonder ei! Al met al een gezellige avond. Op naar weer een mooi nieuw seizoen Samen Vrouw 2018-2019.


Midzomer avondwandeling, dinsdag 19 juni.

Met een gering aantal leden (11) zijn we met de auto naar Oirschot gereden. De auto’s geparkeerd bij de H. Eik en rondom de bossen van de H. Eik was er een prachtige wandeling uitgezet door enkele van onze leden. De wandeling liep door de bossen, over bruggetjes, langs kleine beekjes en de Beerze en ook langs de Kapel de H. Eik. Hier hebben we allemaal een kaarsje aangestoken en eventjes een moment van rust genomen. Daarna verder, de muggen en dazen waren wel een beetje lastig maar met een beetje meppen konden we de beestjes redelijk op afstand houden. Na de wandeling nog aangelegd in Oostelbeers bij ’t Bakhuis waar de koffie of thee voor ons klaar stond. De eigenaresse heeft speciaal voor ons haar koffiehuisje geopend omdat ze het heel leuk en gezellig vond dat wij bij haar een kop koffie wilden drinken. Na de koffie weer richting Vessem, iedereen weer een fijne en gezellige avond gehad.


Fietstocht, donderdag 14 juni.

Om 9.00 uur zijn we vertrokken met 24 dames voor onze fietstocht. Het zonnetje scheen volop, de wind nog wat fris maar geweldig fietsweer. Van Vessem naar ‘de Landschotse  hei’, waar prachtige margrieten bloeiden. Via de Westelbeersedijk en Schepersweg richting Baarschot en op naar Esbeek waar bij café ‘Schuttershof’ de koffie en thee met appeltaart op ons wachtte. Buiten nog op het terras van de zon kunnen genieten.

Na deze stop door de bossen richting Poppel waar we verwacht werden bij museum ‘de Vondhoeve’, waar we onze lunch konden nuttigen. Na het eten werden we door Peer door al zijn verzamelde spullen geleid en je kon niet verzinnen wat hij niet had. Veel nostalgie gezien. Rond de klok van 14.00 uur weer de fiets op helaas was het wat gaan regenen en helaas werd dit steeds meer dus toch de regencape om. Om 15.30 uur werden we bij de ‘Petrus banden’ kerk verwacht in Hilvarenbeek, natuurlijk waren we te vroeg en hebben de Mariakapel maar bezocht. Nadat we de kaarsen ontstoken hadden was het gedaan met de regen! Dus kon onze rondleiding rond de kerk beginnen en nadien natuurlijk ook de kerk van binnen bezichtigd, erg mooi en interessant.
Na dit alles naar de overkant van het Vrijthof, naar restaurant de Zwaan, waar we genoten hebben van een borrel en lekker eten. Gelukkig had we nog wat kilometers te fietsen!


 

Dagje Strijp-S, woensdag 30 mei.

Vanmorgen met 3 auto’s richting Eindhoven. Na geparkeerd te hebben op het Strijps bultje op naar ‘het Natlab’. En jawel we waren te vroeg maar dat mag de pret niet drukken want kletsen kunnen wij dames altijd! Om 10.00 uur koffie of thee met appeltaart terwijl we nog van een bakkie aan het genieten waren kwam onze gids al op het terras. Na uitleg van het gebouw van het Natlab naar buiten en richting het Sint Lucas, daar even de school binnen gelopen. Geweldig hoe dat ze dat gebouw opgeknapt hebben. Toen verder gewandeld door Strijp-S en alles bekeken wat opgeknapt is en waar nog gebouwd moet worden, erg interessant. Na al deze wetenswaardigheden terug bij ‘het Natlab’ en daar geluncht. Na de lunch nog even kaas en aardbeien kopen en net voor de bui de auto in richting Vessem. Al met al heel interessant maar vooral gezellig.


Korte fietstocht, donderdag 17 mei.

Donderdagavond 17 mei zijn we met 18 dames gaan fietsen. Het zonnetje scheen volop maar er stond een frisse wind, dit mocht de pret niet drukken. Via ‘de Korstbroeken’ naar Hoogeloon, langs de ‘Ruurhoeve’ en het kapelleke van Duizel. Helaas ging het hier mis met een van de fietsen, klapband, hier werd het thuisfront voor gebeld. Langs de sportvelden van Duizel naar het E3 strand, met deze aan ons rechterzijde door tot de ‘Steenselseweg’ daar links en vrijwel meteen weer rechts zodat we op de weg naar Veldhoven kwamen. Daar de leden de keuze gegeven of we nog een bochtje over Zand-Oerle zouden doen of rechtstreeks naar de koffie, dit werd dus rechtstreeks. Koffie/ thee en een borrel gedronken en flink gekletst!
De wind was iets minder geworden maar nog erg fris richting Vessem.


Excursie palingkwekerij Reijrink, dinsdag 8 mei.

Op dinsdag 8 mei zijn wij met 12 dames naar palingkwekerij Reijrink  in Moergestel geweest.
We werden ontvangen met koffie en thee en tijdens de koffie hebben wij uitleg gehad door de eigenaar over het ontstaan van de palingkwekerij.
Daarna kregen we uitleg over de kwekerij van aaltjes tot paling. En zijn we in de rokerij geweest.
Na afloop hebben we allemaal nog een toastje met paling gehad.
Het was een hele interessante middag.
Er was ook een winkeltje waar door vele leden paling gekocht werd voor thuis.


Schilder workshop, dinsdag 24 april.

Dinsdag 24 april hadden 10 dames zich aangemeld voor de workshop schilderen op locatie. Men kon kiezen uit 3 voorbeelden: dikke dame met cupcakes, een koe of kippen, de meeste keuzes vielen toch op de beestenboel. Door de rustige en leerzame begeleiding van de zussen Tilly en Maria gingen we allemaal met een mooi werkstuk naar huis en waren we erg trots op onze creativiteit!
Nu nog een mooi plekje zoeken thuis om het op te hangen.


 

Proeffabriek Veghel, dinsdag 17 april.

Dinsdag 17 april met 20 dames naar de Proeffabriek in Veghel, om 10.00 uur werden we daar aan de koffie verwacht en jawel met iets lekkers natuurlijk.
We werden in twee groepen gesplitst en kregen een rondleiding door het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. Geweldig zoals je op de foto’s kunt zien. Na deze uitleg mochten we ‘ronddwalen’ en proeven natuurlijk. Bij de proeverijen kregen we ook uitleg hoe deze bedrijven ontstaan waren en wat ze in ‘huis’ hadden. Na nog wat gekocht te hebben voor het thuisfront konden we tevreden naar huis.


Volksdansinstuif, woensdag 11 april.

Woensdagavond 11 april kwamen de volksdansgroepen uit de regio bij elkaar in d’n Tref in Hapert. Voor de pauze deed elke groep hun ingestudeerde dans en na de pauze mochten we allemaal mee doen. Af en toe wat druk op de vloer maar dat mocht de pret niet drukken. 
Tijdens deze instuif werd Yvon bedankt voor haar inzet, vijf jaar heeft ze de leidsters nieuwe dansen geleerd en nu stopt ze daar mee.
Dus spannend of dit overgenomen wordt anders wordt het  ‘de oude’ doos open trekken! Al met al weer een gezellige avond.


Modeshow Passepartout, maandag 26 maart.

Samen met ‘Vrouwen van Nu’ uit Luyksgestel een mode avond bij ‘Passepartout Stappaerts’ in Hapert. We werden ontvangen met koffie en thee en lekkers. De kleding werd door 10 dames geshowd, een mix van de beide verenigingen. De nieuwe voorjaarsmode werd geshowd met veel plezier en natuurlijk een beetje spanning voor het begin maar het enthousiasme van het publiek nam deze spanning snel weg. In de pauze mochten de dames ‘shoppen’ waar gretig gebruik van werd gemaakt. Maar voor degene die alles eens rustig wilde bekijken stonden er hapjes en een drankje klaar. We werden verwend! Na de pauze werd er weer geshowd, al een heel stuk meer ontspannen. Toen er als afsluiting nog een groepsfoto van de mannequins was gemaakt, kon het “shoppen” weer beginnen!Een geweldig gezellige avond en nogmaals dank voor team ‘Stappaerts’


Paas-bloemschikken met lunch, woensdag 21 maart.

Om 10.00 uur kwamen de dames binnen gedruppeld voor de paasworkshop. Met 14 dames zijn we begonnen met koffie en thee met worteltaart, tijdens de koffie kregen we al wat uitleg over het bloemstuk. Na de koffie de kelder in waar we aan het hobbyen konden. Eerst de glazen etagère in elkaar lijmen, wat al bijzonder moeilijk was want glas is moeilijk te lijmen. Daarna de buxus takken knippen en oase in het water leggen. Om 12.15 uur stond de lunch klaar en werden we weer echt verwend, heerlijk. Na het eten de oase ringen vol met buxus steken en dan afwerken met bloemen, eitjes, veertjes en als laatste het vogelnestje met vogeltje boven in het schaaltje.
Hopelijk kunnen de dames met Pasen nog van hun mooi bloemstuk genieten.


Bezoek Moskee, maandag 12 maart.

Om 9.00 uur zijn we vertrokken met 24 vrouwen naar de Fatih moskee in Eindhoven. Parkeren kon gelukkig bij de moskee en daar werden we al opgewacht. We werden hartelijk ontvangen en eerst was er koffie met lekkers, Turkse koekjes. Daar stelde onze begeleidster zichzelf voor en kregen we al een kleine uitleg dat we niet met onze schoenen op het tapijt mochten komen maar dat was van latere zorg.
Na de koffie kregen we uitleg wanneer het gebed, de wassing voor het gebed e.d.
Toen zijn we naar een ruimte gegaan waar enkele vrouwen de Koran aan het lezen waren. Er werd voor ons een stukje in het Arabisch voorgelezen, vertaald in het Turks en toen voor ons in het Nederlands.
Na dit gingen we naar een gemeenschappelijke ruimte buiten de moskee, daar kon gebiljart worden, geknutseld en soms samen ontbeten. In het weekend komt de jeugd daar, wel onder begeleiding van een volwassene.
Na dit alles gingen we naar de gebedsruimte, dus schoenen aan de rand van het tapijt.
Daar gezeten op stoelen en/of vloer uitleg gekregen over het gebed.
Tijdens de hele excursie konden we allerlei vragen stellen en alles werd uitgelegd en beantwoord. Een heel interessante morgen die niemand van ons had willen missen.


Heel Vessem bakt, dinsdag 27 februari.

Dinsdag 27 februari werden er door 13 leden, 19 taarten gebakken die om 19.30 uur mooi in buffetvorm uitgestald waren. Deze mooie en lekkere creaties werden beoordeeld door de plaatselijke bakkers Pierre, Yvonne en Frank Henst, dit was nog een hele klus. De taarten die door de jury beoordeeld waren konden geproefd worden door de ongeveer 50 aanwezige leden.  Alle deelnemers kregen een 4e prijs en voor de 3 mooiste en lekkerste taarten had Bakker Henst een doosje bonbons beschikbaar gesteld. Alle deelnemers kregen een leuke attentie , als dank voor hun deelname. Om half 10 werd de zeer geslaagde en gezellige avond afgesloten, de recepten van deze lekkere taarten worden geplaatst op het prikbord van onze website.


Workshop kaarten maken, dinsdag 6 februari.

We zijn met 11 mensen begonnen aan de workshop kaarten maken om 19.00 uur bij d’n Boogerd. Gerrie Bartels en Trees van Aaken hebben uitleg gegeven hoe het moest. Er stonden ook allerlei voorbeelden op tafel. Eerst bedenken wat het woord moest worden. Op blanco papier (kleur uitzoeken) sjabloontjes uittekenen en daarna uitknippen. Was nog even zoeken hoe het allemaal moest. Daarna oppimpen met allerlei leuke dingetjes die je er eventueel op kon plakken. Een leuke kleur met figuurtjes erop kon je ook nog uitknippen en op de letters plakken. Er was volop keuze aan papier, oppimpspulletjes enz. Sommige mensen hadden korte woorden en andere lange zoals ‘Hartelijk Gefeliciteerd’ bijvoorbeeld. Daarna alles aan elkaar plakken en lijntjes trekken waar een en ander gevouwen kon worden. Best veel werk om alles in orde te maken. Wij kregen enveloppen mee waar de kaart(en) in konden zodat je die ook nog kunt versturen eventueel. Al met al een gezellige avond waarop volop bij gebuurt  is. Rond 22.00 uur was iedereen wel zover dat alles klaar was. Zie foto’s.


Wandeling- Excursie ’t Geitenboerke, woensdag 24 januari.

Woensdag 24 januari zijn we met 9 vrouwen op bezoek geweest bij het Geitenboerke van familie Schippers in Zand-Oerle. Twee dames kwamen op de fiets en de rest heeft gewandeld, het weer werkte ontzettend goed mee, de warmste dag in januari ooit! We werden in ‘het Dorpsgenot’ ontvangen voor koffie en thee terwijl Chris Schippers uitleg gaf over hoe zijn bedrijf ontstaan was. Daarna kregen we de geitenstal te zien en kregen we verdere uitleg over de melktijden, de melkstal en de lammerentijd.
Heel interessant. Aangezien de televisie in het restaurant niet werkte kregen we na de rondleiding in een andere ruimte alsnog de film te zien. Na dit alles werden we voor de lunch verwacht. Keuze uit kerriesoep en tomatensoep en uit meerdere tosti’s, heerlijk. Gelukkig dat we nog te voet of op de fiets naar huis moesten!


Medische informatieavond MMC, dinsdag 16 januari.

Dinsdag 16 januari hadden we een medische avond in samenwerking met het Maxima Medisch Centrum over knie en heup. Orthopedisch verpleegkundige Christa beet de spits af met uitleg wat haar functie allemaal inhoudt, dit is meer dan wij denken. Ze neemt veel taken over die eerst de orthopedisch arts deed zodat deze zich beter en rustiger kan bezig houden met zijn taken. Na deze uitleg kwam orthopedisch arts dr. Koot aan het woord, via power point kregen we goede en slechte heupen en knieën te zien en de protheses van beide gewrichten etc.
In de pauze konden er vragen op een briefje geschreven worden die dr. Koot nadien beantwoordde.
Al met al een drukbezochte avond die niet te ‘technisch’ was maar begrijpelijk verwoord en zeer informatief.


Kerstviering, dinsdag 19 december.

Dinsdag 19 december hebben we met 62 leden de kerstviering van Samen Vrouw gevierd in D’n Boogerd. Tijd om onze leden te verwennen en dat hebben we gedaan. Het was een gezellige avond waar volop gebuurt kon worden. Met een modern kerstverhaal en als afsluiting een mooie kerstgedachte. 
Onze kok van deze avond hartelijk bedankt voor het heerlijke diner met een bos bloemen en dinerbon zodat ze zelf ook nog kan genieten van een diner.
We hebben 2017 gezellig afgesloten op naar 2018!

 


Kerstmarkt zaterdag 9 december.

Afgelopen zaterdag is onze jaarlijkse kerstmarkt geweest, wat een creativiteit, geweldig! En wat was het een gezellige drukte, veel “oude” bekenden maar ook nieuwe bezoekers mochten we verwelkomen. Zoveel zelfs dat de eigengemaakte koek en de glühwein op was! We kunnen terug kijken op een gezellig en drukbezochte middag en daar doen we het voor.
Op naar volgend jaar!


Sinterklaasavond, dinsdag 28 november.

We hebben weer een leuke sinterklaasavond achter de rug. Na de koffie en thee met speculaas, pepernoten en chocolade werden de 40 aanwezige leden verdeeld in 4 groepen en werd het sint dobbelspel uitgelegd. Er werd van tafel geruild, cadeautjes afgepakt en cadeautjes werden weggeven. Het was een drukke boel, er werd zelfs gezegd dat deze avond vermoeiender was als een avondje volksdansen! Na afloop had uiteindelijke iedereen een cadeautje gekregen van de sint, en hebben we nog gezellig na gebuurt.


Workshop tapas, donderdag 16 november.

Een tapas-avond hoe, wat en waar, waren onze gedachten toen we er aan begonnen maar nu we het gisteren hebben gehad, weten we dat dat met onze dames gewoon lukt! Het gilde gebouw was een mooie ruimte om de dames aan het werk te zetten om de hapjes te maken. Het was een pure gok hoe het zou verlopen maar het verliep prima. Chaos maar toch bovenal gezellig. De tafels hadden we al zo gezet dat we automatisch 7 groepen kregen. Na de recepten boekjes uitgedeeld te hebben, konden de dames beginnen. En we zijn er weer achter gekomen dat goed lezen erg moeilijk is! De roomkaas naar een tafel waar kruidenkaas moest zijn etc. het zout is wel 10x het gebouw rond geweest. De kerriepoeder was zoek en de peper korrels zonder molentje, maar dat mocht de pret niet drukken.En zoals je op de foto’s kunt zien een geweldig resultaat! Onder het genot van een drankje hebben we alles geproefd en doorgesproken. Samen alles opruimen en voldaan naar huis.
Al met al een geslaagde avond.


Uitwisseling VvW, dinsdag 7 november.

Met maar liefst 48 leden zijn we dinsdagavond naar Wintelre gegaan voor de uitwisseling met VvW, de invulling van deze avond was voor ons een verrassing…en dat was het! Bij binnenkomst was er natuurlijk koffie en thee, en stond er een taartenbuffet. De voorzitster opende de avond en deze begon met 5 dames die een lied over het prachtige Wentersel zongen, er werden rebussen op tafel gelegd, die we moesten oplossen en vervolgens hebben de dames van de volksdansgroep opgetreden en aansluitend was het pauze, en toen… werden we in groepjes ingedeeld en moesten we een klein wandkleedje maken waar verschillende handwerktechnieken in terug kwamen, er werd gebreid, gehaakt, geborduurd, een pompon en loombandjes gemaakt, knopen uitgewisseld etc. en voor we het wisten was het 23.00 uur. Het was een leuke avond, die wij het volgende seizoen moeten zien te overtreffen als de dames van VvW naar onze vereniging komen voor de uitwisseling!


Kerst knutselen op maandagmiddag.

Sinds enkele weken is een aantal leden elke maandagmiddag fanatiek bezig om te knutselen voor onze kerstmarkt, die dit jaar op zaterdag 9 december gehouden wordt. Ook zijn er enkele leden die thuis in groepjes werken om leuke creaties te maken voor deze markt. Zin om ook een keer te komen helpen, dat kan elke maandagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur in het gildehuis, voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd!


Bloemschikken woensdag 25 oktober.

Deze middag hebben we met een leuke groep van 10 personen een herfstplank gemaakt.
Het voorbeeld hiervan was te zien tijdens de jaarvergadering.
De basisplank met touw lag al klaar maar moest eerst nog bekleed worden met gaas, (vastgezet met krammen) wat voor sommigen  een heel ‘getimmer’ was, daarna opgevuld met oase en mos om er vervolgens een keur aan bloemen, bessen, appeltjes, kastanjes en kalebassen e.d. in te verwerken.
Van het vele geklets, gelach en harde werken kreeg iedereen dorst en werd er gezellig koffie en thee gedronken. Na gezamenlijk alles te hebben opgeruimd, ging iedereen tevreden met een mooi herfststuk naar huis. Kortom een leuke gezellige middag.


Natuurwandeling, maandag 8 oktober.

Om 9.45 uur werden we op de parkeerplaats verwacht en met een ‘select’ gezelschap zijn we richting Diessen gefietst. Met 6 vrouwen dus echt ‘select’! Maar goed dat past bij d’n Achterum precies aan de keukentafel. De houtkachel brandde al goed en de koffie en thee met cake smaakte goed. Na de laatste dorps wetenswaardigheden en familie connecties doorgesproken te hebben met Mia en Ad de Weijs, kreeg Ad het woord om uitleg te geven over alle verzamelde spullen en natuurlijk opa Piet Schilders, waar alles mee begon. Ad vertelt graag en verzamelt graag maar het mag gezegd ze hebben het ontzettend netjes en mooi voor elkaar het museum en de tuin. Na alle informatie stond de thee en koffie alweer klaar zodat we ons lunchpakketje konden nuttigen. Om 13.00 uur zijn we met de wandeling gestart onder leiding van Frans Schilders. Molen ‘de heibloem’, loslopende varkens, pompoenen, de Reusel, turka bos, mooie paddenstoelen, kunst (landsart), ezels en de visvijver. Overal wist Frans iets over te vertellen, erg interessant maar vooral heel mooi.
Na al deze informatie en gezelligheid op de fiets weer naar Vessem.