Flash Backs

Meer foto’s van onze activiteiten kunnen bekeken worden in het foto-album, klik op de link om het foto-album te bekijken. http://www.samenvrouwvessem.nl/foto-albums/


Paas-bloemschikken met lunch, woensdag 21 maart.

Om 10.00 uur kwamen de dames binnen gedruppeld voor de paasworkshop. Met 14 dames zijn we begonnen met koffie en thee met worteltaart, tijdens de koffie kregen we al wat uitleg over het bloemstuk. Na de koffie de kelder in waar we aan het hobbyen konden. Eerst de glazen etagère in elkaar lijmen, wat al bijzonder moeilijk was want glas is moeilijk te lijmen. Daarna de buxus takken knippen en oase in het water leggen. Om 12.15 uur stond de lunch klaar en werden we weer echt verwend, heerlijk. Na het eten de oase ringen vol met buxus steken en dan afwerken met bloemen, eitjes, veertjes en als laatste het vogelnestje met vogeltje boven in het schaaltje.
Hopelijk kunnen de dames met Pasen nog van hun mooi bloemstuk genieten.


Bezoek Moskee, maandag 12 maart.

Om 9.00 uur zijn we vertrokken met 24 vrouwen naar de Fatih moskee in Eindhoven. Parkeren kon gelukkig bij de moskee en daar werden we al opgewacht. We werden hartelijk ontvangen en eerst was er koffie met lekkers, Turkse koekjes. Daar stelde onze begeleidster zichzelf voor en kregen we al een kleine uitleg dat we niet met onze schoenen op het tapijt mochten komen maar dat was van latere zorg.
Na de koffie kregen we uitleg wanneer het gebed, de wassing voor het gebed e.d.
Toen zijn we naar een ruimte gegaan waar enkele vrouwen de Koran aan het lezen waren. Er werd voor ons een stukje in het Arabisch voorgelezen, vertaald in het Turks en toen voor ons in het Nederlands.
Na dit gingen we naar een gemeenschappelijke ruimte buiten de moskee, daar kon gebiljart worden, geknutseld en soms samen ontbeten. In het weekend komt de jeugd daar, wel onder begeleiding van een volwassene.
Na dit alles gingen we naar de gebedsruimte, dus schoenen aan de rand van het tapijt.
Daar gezeten op stoelen en/of vloer uitleg gekregen over het gebed.
Tijdens de hele excursie konden we allerlei vragen stellen en alles werd uitgelegd en beantwoord. Een heel interessante morgen die niemand van ons had willen missen.


Heel Vessem bakt, dinsdag 27 februari.

Dinsdag 27 februari werden er door 13 leden, 19 taarten gebakken die om 19.30 uur mooi in buffetvorm uitgestald waren. Deze mooie en lekkere creaties werden beoordeeld door de plaatselijke bakkers Pierre, Yvonne en Frank Henst, dit was nog een hele klus. De taarten die door de jury beoordeeld waren konden geproefd worden door de ongeveer 50 aanwezige leden.  Alle deelnemers kregen een 4e prijs en voor de 3 mooiste en lekkerste taarten had Bakker Henst een doosje bonbons beschikbaar gesteld. Alle deelnemers kregen een leuke attentie , als dank voor hun deelname. Om half 10 werd de zeer geslaagde en gezellige avond afgesloten, de recepten van deze lekkere taarten worden geplaatst op het prikbord van onze website.


Workshop kaarten maken, dinsdag 6 februari.

We zijn met 11 mensen begonnen aan de workshop kaarten maken om 19.00 uur bij d’n Boogerd. Gerrie Bartels en Trees van Aaken hebben uitleg gegeven hoe het moest. Er stonden ook allerlei voorbeelden op tafel. Eerst bedenken wat het woord moest worden. Op blanco papier (kleur uitzoeken) sjabloontjes uittekenen en daarna uitknippen. Was nog even zoeken hoe het allemaal moest. Daarna oppimpen met allerlei leuke dingetjes die je er eventueel op kon plakken. Een leuke kleur met figuurtjes erop kon je ook nog uitknippen en op de letters plakken. Er was volop keuze aan papier, oppimpspulletjes enz. Sommige mensen hadden korte woorden en andere lange zoals ‘Hartelijk Gefeliciteerd’ bijvoorbeeld. Daarna alles aan elkaar plakken en lijntjes trekken waar een en ander gevouwen kon worden. Best veel werk om alles in orde te maken. Wij kregen enveloppen mee waar de kaart(en) in konden zodat je die ook nog kunt versturen eventueel. Al met al een gezellige avond waarop volop bij gebuurt  is. Rond 22.00 uur was iedereen wel zover dat alles klaar was. Zie foto’s.


Wandeling- Excursie ’t Geitenboerke, woensdag 24 januari.

Woensdag 24 januari zijn we met 9 vrouwen op bezoek geweest bij het Geitenboerke van familie Schippers in Zand-Oerle. Twee dames kwamen op de fiets en de rest heeft gewandeld, het weer werkte ontzettend goed mee, de warmste dag in januari ooit! We werden in ‘het Dorpsgenot’ ontvangen voor koffie en thee terwijl Chris Schippers uitleg gaf over hoe zijn bedrijf ontstaan was. Daarna kregen we de geitenstal te zien en kregen we verdere uitleg over de melktijden, de melkstal en de lammerentijd.
Heel interessant. Aangezien de televisie in het restaurant niet werkte kregen we na de rondleiding in een andere ruimte alsnog de film te zien. Na dit alles werden we voor de lunch verwacht. Keuze uit kerriesoep en tomatensoep en uit meerdere tosti’s, heerlijk. Gelukkig dat we nog te voet of op de fiets naar huis moesten!


Medische informatieavond MMC, dinsdag 16 januari.

Dinsdag 16 januari hadden we een medische avond in samenwerking met het Maxima Medisch Centrum over knie en heup. Orthopedisch verpleegkundige Christa beet de spits af met uitleg wat haar functie allemaal inhoudt, dit is meer dan wij denken. Ze neemt veel taken over die eerst de orthopedisch arts deed zodat deze zich beter en rustiger kan bezig houden met zijn taken. Na deze uitleg kwam orthopedisch arts dr. Koot aan het woord, via power point kregen we goede en slechte heupen en knieën te zien en de protheses van beide gewrichten etc.
In de pauze konden er vragen op een briefje geschreven worden die dr. Koot nadien beantwoordde.
Al met al een drukbezochte avond die niet te ‘technisch’ was maar begrijpelijk verwoord en zeer informatief.


Kerstviering, dinsdag 19 december.

Dinsdag 19 december hebben we met 62 leden de kerstviering van Samen Vrouw gevierd in D’n Boogerd. Tijd om onze leden te verwennen en dat hebben we gedaan. Het was een gezellige avond waar volop gebuurt kon worden. Met een modern kerstverhaal en als afsluiting een mooie kerstgedachte. 
Onze kok van deze avond hartelijk bedankt voor het heerlijke diner met een bos bloemen en dinerbon zodat ze zelf ook nog kan genieten van een diner.
We hebben 2017 gezellig afgesloten op naar 2018!

 


Kerstmarkt zaterdag 9 december.

Afgelopen zaterdag is onze jaarlijkse kerstmarkt geweest, wat een creativiteit, geweldig! En wat was het een gezellige drukte, veel “oude” bekenden maar ook nieuwe bezoekers mochten we verwelkomen. Zoveel zelfs dat de eigengemaakte koek en de glühwein op was! We kunnen terug kijken op een gezellig en drukbezochte middag en daar doen we het voor.
Op naar volgend jaar!


Sinterklaasavond, dinsdag 28 november.

We hebben weer een leuke sinterklaasavond achter de rug. Na de koffie en thee met speculaas, pepernoten en chocolade werden de 40 aanwezige leden verdeeld in 4 groepen en werd het sint dobbelspel uitgelegd. Er werd van tafel geruild, cadeautjes afgepakt en cadeautjes werden weggeven. Het was een drukke boel, er werd zelfs gezegd dat deze avond vermoeiender was als een avondje volksdansen! Na afloop had uiteindelijke iedereen een cadeautje gekregen van de sint, en hebben we nog gezellig na gebuurt.


Workshop tapas, donderdag 16 november.

Een tapas-avond hoe, wat en waar, waren onze gedachten toen we er aan begonnen maar nu we het gisteren hebben gehad, weten we dat dat met onze dames gewoon lukt! Het gilde gebouw was een mooie ruimte om de dames aan het werk te zetten om de hapjes te maken. Het was een pure gok hoe het zou verlopen maar het verliep prima. Chaos maar toch bovenal gezellig. De tafels hadden we al zo gezet dat we automatisch 7 groepen kregen. Na de recepten boekjes uitgedeeld te hebben, konden de dames beginnen. En we zijn er weer achter gekomen dat goed lezen erg moeilijk is! De roomkaas naar een tafel waar kruidenkaas moest zijn etc. het zout is wel 10x het gebouw rond geweest. De kerriepoeder was zoek en de peper korrels zonder molentje, maar dat mocht de pret niet drukken.En zoals je op de foto’s kunt zien een geweldig resultaat! Onder het genot van een drankje hebben we alles geproefd en doorgesproken. Samen alles opruimen en voldaan naar huis.
Al met al een geslaagde avond.


Uitwisseling VvW, dinsdag 7 november.

Met maar liefst 48 leden zijn we dinsdagavond naar Wintelre gegaan voor de uitwisseling met VvW, de invulling van deze avond was voor ons een verrassing…en dat was het! Bij binnenkomst was er natuurlijk koffie en thee, en stond er een taartenbuffet. De voorzitster opende de avond en deze begon met 5 dames die een lied over het prachtige Wentersel zongen, er werden rebussen op tafel gelegd, die we moesten oplossen en vervolgens hebben de dames van de volksdansgroep opgetreden en aansluitend was het pauze, en toen… werden we in groepjes ingedeeld en moesten we een klein wandkleedje maken waar verschillende handwerktechnieken in terug kwamen, er werd gebreid, gehaakt, geborduurd, een pompon en loombandjes gemaakt, knopen uitgewisseld etc. en voor we het wisten was het 23.00 uur. Het was een leuke avond, die wij het volgende seizoen moeten zien te overtreffen als de dames van VvW naar onze vereniging komen voor de uitwisseling!


Kerst knutselen op maandagmiddag.

Sinds enkele weken is een aantal leden elke maandagmiddag fanatiek bezig om te knutselen voor onze kerstmarkt, die dit jaar op zaterdag 9 december gehouden wordt. Ook zijn er enkele leden die thuis in groepjes werken om leuke creaties te maken voor deze markt. Zin om ook een keer te komen helpen, dat kan elke maandagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur in het gildehuis, voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd!


Bloemschikken woensdag 25 oktober.

Deze middag hebben we met een leuke groep van 10 personen een herfstplank gemaakt.
Het voorbeeld hiervan was te zien tijdens de jaarvergadering.
De basisplank met touw lag al klaar maar moest eerst nog bekleed worden met gaas, (vastgezet met krammen) wat voor sommigen  een heel ‘getimmer’ was, daarna opgevuld met oase en mos om er vervolgens een keur aan bloemen, bessen, appeltjes, kastanjes en kalebassen e.d. in te verwerken.
Van het vele geklets, gelach en harde werken kreeg iedereen dorst en werd er gezellig koffie en thee gedronken. Na gezamenlijk alles te hebben opgeruimd, ging iedereen tevreden met een mooi herfststuk naar huis. Kortom een leuke gezellige middag.


Natuurwandeling, maandag 8 oktober.

Om 9.45 uur werden we op de parkeerplaats verwacht en met een ‘select’ gezelschap zijn we richting Diessen gefietst. Met 6 vrouwen dus echt ‘select’! Maar goed dat past bij d’n Achterum precies aan de keukentafel. De houtkachel brandde al goed en de koffie en thee met cake smaakte goed. Na de laatste dorps wetenswaardigheden en familie connecties doorgesproken te hebben met Mia en Ad de Weijs, kreeg Ad het woord om uitleg te geven over alle verzamelde spullen en natuurlijk opa Piet Schilders, waar alles mee begon. Ad vertelt graag en verzamelt graag maar het mag gezegd ze hebben het ontzettend netjes en mooi voor elkaar het museum en de tuin. Na alle informatie stond de thee en koffie alweer klaar zodat we ons lunchpakketje konden nuttigen. Om 13.00 uur zijn we met de wandeling gestart onder leiding van Frans Schilders. Molen ‘de heibloem’, loslopende varkens, pompoenen, de Reusel, turka bos, mooie paddenstoelen, kunst (landsart), ezels en de visvijver. Overal wist Frans iets over te vertellen, erg interessant maar vooral heel mooi.
Na al deze informatie en gezelligheid op de fiets weer naar Vessem.


Workshop macramé, dinsdag 26 september.

Bij deze Macramé workshop hebben we met 6 dames en 1 juffrouw een mooie bloemenhanger geknoopt. We hadden de keus om dik of dun touw te gebruiken en ook kon je kiezen voor jute of wit. De bloemenhanger is gemaakt met de weitasknoop, sommigen van ons hadden deze snel onder de knie, anderen hadden er wat meer moeite mee, en moesten van de juffrouw hetgeen ze geknoopt hadden weer uithalen omdat ze de knoop verkeerd hadden gemaakt… al met al hebben we weer een leuke en leerzame avond gehad, kletsen viel deze keer wel mee, want je moest echt wel opletten, anders gingen de knopen niet goed, dus dat geklets maar na afloop gedaan.


Jaarvergadering en proeverij, donderdag 14 september.

We kunnen tevreden terugkijken op een goed verlopen jaarvergadering, een goede opkomst van wel 60 leden, waarvan maar liefst 7 jubilarissen! Om half 8 zijn we begonnen met koffie/thee en gebak, vervolgens de agenda afgewerkt en onze jubilarissen in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen, cadeaubon en een pen, toen even pauze gehouden, en na de pauze was er Odette Kelders van Moestuin winkel  De Wetering in Knegsel, ze kwam ons vertellen wat er bij haar allemaal in de moestuin groeit, en hoe en wat ze van deze groenten allemaal maakt, ook mochten we proeven van de courchettejam, pompoenjam, paprikaspread etc. en konden we deze producten bij haar kopen deze avond, het hooikoorts drankje was erg populair en in no time uitverkocht. En alles wat ze maakt is zonder kleur-geur en smaakstoffen en zeer geschikt voor een glutenvrij dieet! Een leuke en leerzame presentatie van haar uit de hand gelopen hobby, zoals ze het zelf noemt. Nieuwsgierig geworden naar Odette haar producten? In Knegsel aan de Wetering heeft ze een winkeltje en a.s. zondag 24 september staat ze met een kraam op het Molenfeest in Vessem.


 

Korte Fietstocht, maandag 4 september.

Maandagmorgen om 10.00 uur zijn we met 17 dames aan de korte fietstocht begonnen. De zon liet het afweten en het was wat fris maar dat mag de pret niet drukken! We fietsten richting Middelbeers en over de Landschotse Heide waar we bij het Wit-Holland  onze koffiestop hadden. Na genoten te hebben van de koffie en het prachtige uitzicht zijn we weer doorgefietst. Nog even genieten van de Landschotse Heide en daarna met een grote boog rond Middelbeers over landgoed de Baest en langs het Wilhelmina kanaal naar de Heilige Eik in Oirschot. Daar hebben we onze meegebrachte lunch genuttigd en natuurlijk een kaarsje ontstoken en wel ja de zon begon te schijnen! Na flink bij gekletst te zijn, zijn we doorgefietst richting Spoordonk. We werden bij tomatenkwekerij Smulders om 13.30 uur verwacht. Tijdens de koffie en thee werd er op de tv een bedrijfsfilm getoond zodat we al een beetje op de hoogte waren. Nadat Wilma nog verdere uitleg had gegeven en dat we de “intense” tomaat hadden geproefd zijn we naar de kas gegaan. Wat een werk en wat interessant om dit zo te zien, er gaat in elk geval heel wat aan vooraf voor de tomaat bij ons thuis in de soep of salade verdwijnt. Na deze rondleiding kregen we nog een kop tomatensoep, het recept staat op het prikbord. Natuurlijk werden er voor thuis ook nog tomaten meegenomen. Na afscheid genomen te hebben werd de fietstocht richting Vessem ingezet. Na nog een mooie tocht kwamen we op tijd weer in Vessem.


Afsluiting seizoen 2016-2017.

Het zit er weer op, we hebben de afsluiting van het seizoen 2016/2017 met 47 leden goed afgesloten. We werden tijdens de afsluiting verwend door ons Sjoop en ons Skrien vanuit hun caravan. Het weer werkte mee, we konden heerlijk buiten zitten. Buurten deden we volop maar dat kunnen we altijd, het was een gezellige boel. Bedankt iedereen voor een mooi vrouwenjaar en tot eind augustus dan gaan we weer van start!
Fijne vakantie en tot dan.

 


Verwenmiddag Groenendaal, woensdag 21 juni.

Waarschijnlijk door het warme weer waren we met een klein groepje maar dat mag de pret niet drukken. Gezellige accordeon muziek door duo `Vrolijk´ op de achtergrond want tijdens de koffie met kwarktaart hadden we het nog veel te druk met kletsen! Maar na alle familie achtergronden na getrokken te hebben zijn we toch aan het zingen gegaan. Met heerlijke fruitspiesjes, wraps en andere heerlijkheden geen straf.

We kunnen terug kijken op een gezellige middag.


Fietstocht, donderdag 15 juni.

s’Morgens om 9.00 uur vertrokken met 23 dames voor weer een gezellige fietstocht en dat was het! We hadden het perfecte weer en fietsten door de groenrijke omgeving naar onze eerste koffiestop bij Cafe Herbergh ’t Loon in Waalre, waar we lekker onder de bomen in de schaduw, koffie met ijstaart of appeltaart genuttigd hebben. Weer terug de fiets op kwamen we langs heel veel vennen met mooie waterlelies en zijn we naar de picknickplaats gefietst die midden in de bossen lag, voldoende picknicktafels en daar lekker geluncht en bijgekletst. Vervolgens door naar Bergeijk waar we bij bezoektuin de Mesenhof verwacht werden voor een kijkje in de geweldig mooie tuin, met diverse zitjes, vijvers en vooral veel bloeiende planten (deze tuin komt binnenkort op de televisie, zie het bericht op ons prikbord). Toen door naar het terras in Eersel waar we een lekker 3-gangen diner gegeten hebben, volgens mij weer een zeer geslaagde dag, mede te danken aan het stralende weer!


Avondwandeling, donderdag 8 juni.

Om 18.30 uur werden we deze donderdag verwacht achter de kerk, waar we met auto’s richting Bladel vertrokken. Bij De Tipmast in Bladel zijn we de wandeling gestart, een mooie wandeling langs een ven en door de bossen, langs de bosrand en smalle bospaadjes. En natuurlijk afgesloten met een drankje op het terras van de Tipmast. Heel gezellig want buurten kunnen we altijd!


Dagje Nijmegen, maandag 15 mei.

Vanmorgen met 14 dames vertrokken vanuit Vessem naar Best en daar de trein naar Nijmegen genomen. Enkele onder ons vonden het een hele ervaring want het was erg lang geleden dat ze op een station waren geweest en de trein van de binnenkant hadden gezien. Tegen 12.00 uur waren we in Nijmegen en zijn richting het centrum gelopen maar het eerste grote terras lokte ons al! Na een heerlijke lunch en natafelen want ‘buurten’ kunnen we altijd, zijn we naar het MuZieum gegaan. We werden meteen al ontvangen en er werd uitgelegd wat er zou komen. Na wat rond gekeken te hebben en dingen uit geprobeerd werden de groepjes bij elkaar geroepen, 1 groep van vijf ging op vakantie en de andere twee groepjes zouden het dagelijks leven beleven. Onze begeleiders waren zelf blind en geweldig hoe ze ons door vliegveld, winkel, markt, verkeer etc etc leiden. Wij waren helemaal overgeleverd. Na onze belevenis in het aarde donker, echt een ervaring, stond de koffie en thee op ons te wachten. Daar konden we onze ervaring met elkaar delen, iedereen ervaart het toch weer anders.
Terug naar het station gewandeld en met de trein weer terug naar Best.

 


Avond Fietstocht, dinsdag 9 mei.

Vanaf de parkeerplaats zijn we gestart met 20 dames en onderweg zijn er nog 3 aangesloten, de e-bikes achteraan om niet TE snel te gaan! Na een mooie fietstocht langs de Landschotse Heide, de oude toren in Oostelbeers, de Oirschotse Heide en achter het vliegveld door naar Oerle waar we bij “de Kers” koffie gedronken hebben. En natuurlijk flink gebuurt daar hebben we tenslotte de minste moeite mee! Na de de rust nog door de bossen naar Vessem waar na 27 km ieder weer zijn eigen weg naar huis koos.Gezellig voor herhaling vatbaar!


Volksdans uitstapje, zaterdag 6  mei.

Om 9.30 uur zijn we met 12 vrouwen vertrokken naar Geldrop. Drie dames van onze volksdansgroep hadden ons jaarlijks uitstapje geregeld, voor de rest was het een verrassing! In Geldrop werden we aan de Rielsedijk 11 verwelkomd met koffie en thee en natuurlijk wat lekkers. Mooi gepresenteerd op eigen gemaakte etagères. Na uitleg zijn we een uurtje gaan wandelen, via foto’s kwamen we gelukkig weer terug! Een mooie wandeltocht en het weer was perfect.Bij terugkomst stond de tafel gedekt en werden we verwend met soep, hartige taarten, sandwiches en salades, heerlijk! Na het eten een workshop mozaïeken, heel gezellig en mooie kunstwerken.Na al deze creativiteit voldaan naar huis, bedankt dames het was een geslaagd uitje!


 

Asperge Excursie, dinsdag 2 mei.

Met 26 vrouwen een interessante middag doorgebracht bij het aspergebedrijf van Familie de Beijer in Vessem. Helaas hadden we regen tijdens de rondleiding over de velden maar dat mocht de pret niet drukken! Wat een werk voordat wij een schone asperge op ons bord hebben, echt interessant om te zien. Na de koffie en een kop aspergesoep kregen we een film te zien over het bedrijf en het biologisch boeren om de bijenstand te optimaliseren.Na asperges gekocht te hebben voor thuis konden we tevreden weer naar huis.


Koninklijke koffie, woensdag 26 april.

Vanmorgen zijn we om 10.00 uur met 17 leden bij elkaar gekomen in De Guld voor de Koninklijke koffie. De Guld was leuk versierd met oranje vlaggetjes en ballonnen. Er stonden oranjetompoezen klaar en diverse schaaltjes gevuld met lekkers… er werd volop gekletst, er zijn weer veel leuke ideeën in de ideeënbus gestopt, het was dus weer gewoon een gezellige ochtend. Bedankt voor jullie komst.


Paas bloemschikken met lunch, woensdag 12 april.

Vandaag 12 april paasworkshop met lunch met 16 personen. We werden om half 11 met koffie en thee op gewacht met iets lekkers en lekker was het! Het paasstuk stond al op de hoek van de bar te pronken. Om kwart voor 11 met de eerste zes personen naar de kelder gegaan en uitgelegd hoe het gaas te knippen en buigen zodat het de vorm van een mand kreeg.Terwijl deze personen bezig waren kwam de rest, deze ook aan de gang geholpen. Na uitleg van hoe het touw om de rand kwam waren de eerste al bijna klaar! Voor de dames die onze lunch verzorgden hebben de vlugge vogels ook nog mandjes gemaakt. De meeste waren al klaar toen de lunch om 12.30 uur begon! De lunch was erg uitgebreid maar vooral lekker, dankjewel dames! ( de recepten staan in het foto album) Na de lunch hebben we met behulp van Mien nog vogeltjes van garen gemaakt, die erg leuk in onze zelfgemaakte paasmand staan.

Dames geniet van jullie paasmand maar na Pasen is het nog mooi!


Volksdansinstuif woensdag 5 april.

Met onze volksdans dames, 14 vrouwen, hebben we een mooi optreden verzorgd in ‘den Tref ‘ in Hapert. Tussen de optredens van andere volksdansgroepen konden we met alle aanwezigen nog andere volksdansen en line-dance doen. Beetje druk af en toe maar veel plezier en een gezellige avond.

Onze groep wordt steeds kleiner, erg jammer, mocht je interesse hebben om mee te dansen, vanaf september tot en met april zijn we op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur in de spiegelzaal van gemeenschapshuis D’n Boogerd aan het dansen.  Je bent van harte welkom!

 

[slb_group]