Flash Backs

Meer foto’s van onze activiteiten kunnen bekeken worden in het foto-album, klik op de link om het foto-album te bekijken. http://www.samenvrouwvessem.nl/foto-albums/


 

Verrassingsmiddag, vrijdag 20 september.

Op vrijdagmiddag 20 september hebben 27 leden zich laten verrassen, 14 leden gingen al wandelend en 13 leden gingen per fiets met kriebels in hun buik van start vanaf de parkeerplaats achter de kerk.
De verrassing was een bezoek aan Chaletpark Rustika! We werden zeer gastvrij ontvangen door Corrie en de eigenaresse van het chaletpark, natuurlijk eerst begonnen met koffie en thee met wat lekkers erbij, lekker buiten in het park, de eigenaresse Gre Hoogendoorn vertelde over het ontstaan van chaletpark Rustika.
Rustika is in 1904 opgericht als ruiterhotel in de schuur van Dorus Liebregts, vervolgens is het gekocht door Dhr. Koning en in 1984 kocht Gre Hoogendoorn dit park, er was heel veel werk vanwege het achterstallige onderhoud, maar alles is netjes opgeknapt en momenteel bestaat het chaletpark uit 66 chalets. Daarna hebben we rondgewandeld door het park en dronken we nog een borrel, met lekkere hapjes erbij. Wederom een hele leuke middag, omdat eigenlijk niemand ooit op dit chaletpark geweest was. Corrie en Gre bedankt voor jullie gastvrijheid en tot volgende week vrijdag voor weer een borrel.


Jaarvergadering en jubileum, dinsdag 17 september.

Dinsdag 17 september was onze jaarvergadering, 54 leden waren aanwezig. Deze vergadering had een feestelijk tintje want de vrouwenvereniging in Vessem bestaat 85 jaar waarvan de laatste 5 jaar als Samen Vrouw.
We hadden 5 jubilarissen en 2 leden werden extra in het zonnetje gezet omdat ze meer dan 60 jaar lid zijn deze zijn nu ere-lid.
Na de pauze kwam ‘Zoet with love’ ons alles uitleggen over thee en natuurlijk een hapje erbij. Voor de theedrinkers onder ons heel interessant, wat een werk voordat de thee bij ons in het kopje zit!
Afsluiting met de loterij en vol goede moed zien we het komend vereniging jaar tegemoet.


Dorpen fietstocht, maandag 2 september.

 

We hebben met 23 dames gezellig een rondje gemeente Eersel gefietst. We zijn begonnen in Vessem waarna we via Duizel, Eersel en Steensel naar Knegsel fietste. Hier hadden we een pauze om lekker op het terras, in het zonnetje, wat te drinken. Hierna vervolgde we onze ronde via Wintelré weer naar Vessem. Mede dankzij het zonnetje was het ’n heerlijke middag. 


Afsluiting seizoen, donderdag 27 juni.

Donderdagavond 27 juni om half 6 hebben we het seizoen afgesloten met een gezellig samen zijn bij De Guld.
Er waren 44 leden aanwezig. We zijn begonnen met koffie en thee.
Daarna kwam de frietwagen en er kon zoveel gegeten worden als we wilden. Friet met diverse sausjes en  heel veel verschillende snacks.
En natuurlijk  op tijd een drankje.
We hebben het afgesloten met een heerlijk toetje van ijs met verse aardbeien en slagroom.
Rond half 10 was het afgelopen en iedereen ging tevreden naar huis.
Hopelijk allemaal tot het volgend seizoen.


Fietstocht, donderdag 13 juni.

Donderdagmorgen 13 juni om 9.00 uur verzamelden 22 vrouwen zich op de parkeerplaats achter de kerk voor de fietstocht. Het was fris maar het zonnetje scheen dus dat was positief. Via een route van ongeveer 18 km op naar Lennisheuvel. 
Bij  ‘de Jacobushof’ werden we al verwacht voor koffie en thee met een grote bokkenpoot. Aangezien daar alles te koop is werd er rond gekeken en een kleinigheid gekocht maar voornamelijk fietsroutes meegenomen.
Na deze pauze weer op de fiets en via Lennisheuvel over de Roond in Boxtel op naar ‘de Campina’.  Aan de rand van dit natuurgebied en een stukje erdoor genieten van de rust, op ons gekakel na. Na dit verlaten te hebben op een kruising aan de rand van Oisterwijk op vijf bankjes onze lunch genuttigd.
Helaas toen we na de lunch op de fiets stapte begon het wat te regenen gelukkig maar van korte duur. Na een korte fietstocht een stop bij het informatiecentrum van natuurmonumenten, hier kregen we de tijd om een wandeling te maken, te borrelen, rondkijken  etc.
Om 16.00 uur nog even de regenbui voorbij laten gaan en tussen de weilanden door naar de Haghorst gefietst, waar we bij ‘de Horst’verwacht werden voor het diner.
Na het diner de kortste weg terug naar Vessem.
 


 

Dagje Den Bosch, woensdag 22 mei.

Woensdagmorgen 22 mei met 24 dames vertrokken richting het Provincie huis in Den Bosch. Auto’s geparkeerd op het Transferium Pettelaarpark en te voet naar het Provincie huis gelopen, daar stonden ze ons al op te wachten. Na een kopje koffie of thee werd de groep in tweeën gesplitst en kregen we een rondleiding door het gebouw. Ook naar de 22e verdieping waar we een prachtig uitzicht hadden over de omgeving, het weer werkte ook fantastisch mee. Maar ook naar de kelder om de bunker te bekijken mocht er een atoom aanval komen.
Na de rondleiding terug naar het Transferium en daar de bus genomen naar de Parade in het centrum. Tot 15.30 uur kregen we de tijd om te lunchen, shoppen, wandelen of wat men ook graag deed. Om die tijd weer retour met de bus naar de auto en richting Vessem. Een gezellige en zonnige dag.


Bezoek Tinteltuin, vrijdag 10 mei.

Met een mooi aantal van 17 vrouwen op de fiets richting Eersel. Helaas met regen maar gelukkig bleef de temperatuur redelijk. We werden hartelijk ontvangen en starten meteen met de rondleiding. Uitleg hoe ze gestart was, eerst met de paden en wel zo dat er ook met de rolstoel rond gewandeld kan worden. Voor veel bloemen is het nog te vroeg maar we gaan van de zomer kijken of het klopt, de bloemperken zijn  op kleur gemaakt:  rose/ lila hoek, rood/oranje hoek en een geel bloemen gedeelte. Daarna de eetbare bloemen en bessen, erg interessant. Wisten jullie dat het blad van de bladbegonia eetbaar is en naar zure appel smaakt, wij niet in elk geval. Na al deze uitleg koffie en thee gedronken en weer huiswaarts gefietst waar de donkere wolken ons alweer te gemoed kwamen.


Avondfietstocht, donderdag 2 mei.

Donderdagavond om 18.30 uur kwamen we met 18 vrouwen bij elkaar om te starten voor de Avondfietstocht. Gelukkig hield het op met regen en konden we via Wintelre, Oerle, Veldhoven en Steensel naar Knegsel. Waar we verwacht werden bij moestuinwinkel  ‘de Wetering’  ofwel bij Odette Kelders. Koffie en thee met rabarber-blauwebes kruimel plaatkoek of appeltaart met minder suiker maar heerlijk. Na wat uitleg konden we in de winkel jam e.d. proeven en haar tuin nog even bekijken. Na onze inkopen snel naar huis want het was nu flink afgekoeld.


 

Paas bloemschikken met lunch, woensdag 17 april.

Om 10.00 uur stond de koffie en thee klaar met wat lekkers, de opwarmer voor het creatief bezig zijn. Onder het genot van een tweede kop koffie tekst en uitleg gegeven van de opzet van het paasbloemstuk. In de kelder lag het gaas klaar om geknipt te worden dit was het meeste werk ofwel het lastigste. Nadien kon het bloemstuk op gebouwd worden. Om 12.30 uur stond onze lunch klaar, de dames hadden weer goed voor ons gezorgd. Na de lunch nog de afwerking en gingen er 16 dames tevreden naar huis, op naar Pasen.


Avondwandeling, vrijdag 12 april.

Vrijdag 12 april zijn we met 16 dames gestart vanaf de kerk aan de avondwandeling deze keer rondje Vessem. Niet TE warm, maar koud, dat werd door het wandelen al snel beter. Gelukkig kwamen we voor enkele dames nog op onbekende paden dus was het niet helemaal gesneden koek. Afgesloten met koffie/thee en een borrel en niet te vergeten gezellig gekletst.


Volksdansinstuif, woensdag 10 april.

Woensdagavond 10 april in ‘de Tref’ was de jaarlijks volksdans instuif, iedere vereniging danste voor de pauze hun uitgekozen dans. Net voor de pauze hebben Wintelre en wij de heksendans nog een keer gedaan, dit werd enthousiast ontvangen.
In de pauze stond de thee en koffie met koek klaar.
Na de pauze mochten we mee dansen op de voor ons bekende muziek, de vloer is dan overvol en heeft weinig structuur maar het blijft gezellig.


Rondleiding gemeentehuis, woensdag 27 maart.

Met 20 dames op de fiets en 2 met de auto richting Eersel waar we hartelijk ontvangen werden in het gemeentehuis van Eersel e.o. De koffie en thee werden geserveerd met een gebakje met het ‘embleem ‘van onze gemeente. Na de introductie werd de groep in tweeën gesplitst,  de ene groep kreeg de rondleiding door het gebouw en de andere groep kreeg uitleg wat de gemeente allemaal doet, groenvoorziening, afval, vliegveld etc. teveel om hier te benoemen. Erg interessant en het bracht ook wat discussie opgang. Nadat de groepen weer samen in de raadzaal waren werd nog uitgelegd hoe de burgemeester gekozen werd en hoe de verkiezingen verlopen. Als afsluiting sloten we nog af met een drankje.


Workshop papieren roos maken, woensdag 20 maart.

Woensdag middag met vijf vrouwen de workshop roos maken gedaan bij een creatief lid van onze vereniging. Het lijkt makkelijker dan het is maar we hebben alle vijf prachtige rozen gemaakt. Drie per persoon de derde hebben we thuis moeten maken want er ging meer tijd inzitten als we dachten. Zoals je op de foto’s kan zien zijn ze goed gelukt.


Voorjaarswandeling, woensdag 13 maart.

Woensdag 13 maart was de wandeling gepland in Reusel bij het Beleven, de weerberichten waren slecht maar s’morgens zag het er een stuk beter uit. Maar om 8.30 uur  regen verdorie, toch maar met zijn alle (17 vrouwen) bij elkaar gekomen bij de kerk en besloten om toch naar Reusel te rijden. De buienradar gaf aan dat het tegen tienen droog zou zijn!

Dus bij de Hollandershoeve eerst maar met koffie en thee begonnen en toen de klompjes gaan volgen en jawel maar enkele druppels gehad. Na de wandeling bij de overbuurman van de Hollandershoeve champignons gekocht en nog een bakkie koffie, chocolade melk of thee gedronken bij de hoeve. En we gaan richting Vessem met regen, dus goed gepland tussen de buien door.


 

Lunchen Rooi Pannen, maandag 25 februari.

We zijn met 25 dames op bezoek geweest bij de ‘Rooi Pannen’ in Eindhoven. We werden daar zeer gastvrij ontvangen en hebben genoten van een drie-gangen verrassingslunch. De leerlingen deden hun uiterste best om het ons naar de zin te maken.  Na heerlijk te hebben gegeten, dronken we nog een kopje koffie of thee en brachten we nog een bezoek aan het winkeltje. Daar verkochten ze de gemaakte producten zoals hartige taarten, toetjes, koekjes, bavarois,  etc.


Workshop Haken, dinsdag 12 februari.

Negen dames aan het haken krijgen en houden is nog niet zo eenvoudig. Vaste, stokjes en dubbele stokjes is voor een haakster geen enkel probleem maar voor degene die het weinig tot niet gedaan hebben is het erg moeilijk. Na enkele uren waren er enkele dames die geen ‘stokje’ meer konden zien. Al met al een gezellige avond en kunnen sommige van hun thuis aan de slag. Wie weet komt er een vervolg waar we hun werkstuk te zien krijgen.

 


 

Bloemschikken, woensdag 30 januari.

Woensdagmiddag 30 januari was het weer bloemschikken. Het was een gezellige en creatieve middag.
6 leden van de vereniging waren aanwezig.
Ze waren erg enthousiast en hebben ook weer een leuk stuk mee naar huis genomen.


Informatieve avond over dementie, donderdag 17 januari.

Donderdagavond 17 januari hebben de zorgtraject begeleiders van ZuidZorg en Joriszorg een lezing gehouden over dementie. Er waren 60 mensen aanwezig. Verschillende soorten dementie werden benoemd maar alzheimer is procentsgewijze de meest voorkomende. Verder werd besproken vergeetachtig of dement, hoe te constateren, welke stadia, hoe te begeleiden of benaderen.

Na een vragen ronde werd de avond afgesloten, indien men nog persoonlijk wat wilde vragen was daar de mogelijkheid voor.

 


Winterwandeling, vrijdag 11 januari.

Vrijdagmorgen bij de kerk met 20 dames vertrokken voor happen en stappen richting de koffie en thee met iets lekkers. Op de Molenberg stond alles klaar voor de eerste ronde. Na deze zoete start met 22 dames verder, langs de Bolle akker, over het knuppelpad en een eind langs de weg naar de Buikheide. Waar al snel de soep heet was en het stokbrood gesneden. Terwijl we binnen zaten werd de miezerregen als maar erger maar gelukkig toen we voor de volgende wandeling vertrokken was het een stuk minder. Nu begon de ‘sloten’ wandeling naar het Meerven waar we bij het oorlogsmonument uit kwamen. Via de ‘Keyenhurkseweg’ en het fietspad bij het volgende adres. En jawel ze stonden ons al op te wachten, we werden verwend met eigengemaakte worstenbrood. Na ongeveer een drie kwartier voor het laatste deel vertrokken via zandpaden, stukje harde weg, weer langs sloten en betonnen brug over de stroom uitkomen in het dorp. Nog een klein stukje langs de molen naar de Jan Smuldersstraat en jawel daar werd de schrobbelaar in geschonken en een vruchtentiramisu genuttigd.

We hebben met zijn alle geproost op een mooie en gezellige dag, miezer regen houdt ons niet tegen!


 

Kerstviering, dinsdag 18 december.

Met 66 vrouwen het jaar 2018 afgesloten tijdens de kerstviering. Dit keer had het bestuur ‘rust’ want de leden hadden het voor een deel verzorgd, de soep, twee soorten zelfs, pasteitje met kippenragout en als afsluiter een bordje met zoetigheid. Tussen de bedrijven door nog een verhaal met zang en een modern kerstverhaal dat in Vessem plaats gevonden had. Na de koffie werd er nog gepuzzeld, de oplossingen waren allemaal in kerststijl, met een borrel erbij zorgt dat toch voor de nodige hilariteit.

Met de loterij en een kerstgedachte kunnen we naar 2019 toe en hopen samen weer veel activiteiten te ondernemen.

Hele fijne en gezellige feestdagen.


Kerstmarkt, zaterdag 8 december.

Onze Kerstmarkt begint voor de leden vroeg, ze beginnen om 08.00 uur smorgens al met het inrichten van de kramen. De markt werd wederom druk bezocht, in totaal 340 bezoekers.
En de gasten die om 14.30 uur kwamen viste bij sommige kramen al achter het net.
Het zag er om 13.00 uur ook weer prachtig uit, wat hadden onze ‘knutsel dames’en bloemschikkers hun best gedaan. Door het mooie verslag in een regio blad hadden we veel bezoekers van buiten onze gemeente, heel gezellig. We kunnen terug kijken op een mooie en gezellige dag.

 


Sinterklaas avond, dinsdag 27 november.

Dinsdagavond 27 november om 19.30 uur begon de Sinterklaas avond met 37 dames, de pakjes berg lag al te wachten. Na de koffie en thee met lekkers werd begonnen met dobbelen en een woordspel. Zo werden de pakjes rustig verdeeld over de groep.
In de pauze nog een borrel of fris en gezellig kletsen en zo was de avond snel gevuld.
Het was niet nodig om de pakjes te ruilen want iedereen had hetzelfde, een doos bonbons.


Rondleiding Schrobbeler, donderdag 15 november.

Vanavond met drie auto ’s vertrokken richting Tilburg waar we een rondleiding met proeverij gereserveerd hadden bij Schrobbeler. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door twee jonge dames, Fleur en Nikkie.  Deze dames schonken meteen in het Schrobbeler café de koffie in met een heerlijke Schrobbeler bonbon en warme Schrobbeler met slagroom. Heerlijk!
We kregen ter plekke een korte video te zien over de man die de Schrobbeler uitgevonden heeft,
Jan wassing is zijn naam. Schrobbeler is een kruidenlikeur dat bestaat uit vooral water, suiker, alcohol en een toevoeging van 43 verschillende kruiden. Voordat we aan de rondleiding begonnen kregen we nog een lekker shotje met Schrobbeler. Tijdens de rondleiding werden we meegenomen naar het kruidenlokaal, het theater, het geur, kleur en smaaklokaal en uiteindelijk naar de bedrijfshal waar alle kruiken gevuld worden. De stenen kruiken worden voor Schrobbeler in Duitsland geproduceerd.
Schrobbeler is ondertussen in vele landen te koop, maar men probeert nog dagelijks om de kruidenlikeur nog verder op de markt te brengen. Terug gekomen in het gezellige Schrobbeler café werden we verrast met een groot glas Schrobbeler met ijs en limoen en heerlijke nootjes op tafel.
Ondertussen werd er muziek gedraaid en kon je op verzoek een nummer aanvragen. Een leuk karaoke optreden van barjuf Nikkie en Valerie die samen het nummer Valerie zongen.
Na afloop van deze zeer gezellige avond werd er nog van alles gekocht in het winkeltje zodat men thuis ook een lekker likeurtje kan drinken. Zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Schrobbeler, waar men ook in het weekend rondleidingen geeft waarbij je zo kan aansluiten.


Uitwisseling VvW, dinsdag 30 oktober.

Dinsdagavond 30 oktober hebben we met 106 dames een gezellige avond in Halloween stijl door gebracht in d’n Boogerd. De zaal was fantastisch versiert, vooral het podium zag er geweldig uit. Ontvangst om 19.30 uur met koffie/ thee en gebak en om 20.15 uur openingsdans door heksen uit Wintelre en Vessem. Na al dit spektakel het welkomst woord en uitleg over de verkregen stickers, de dames werden namelijk door elkaar gezet anders blijven we met ons ‘eigen’ groepje kletsen en dat doen we al genoeg! Na wat zoek werk had iedereen zijn stek gevonden en werden ze aan het werk gezet en wel een pompoentje versieren. Flinke arbeid vereist goede zorg daarom op tijd een drankje met een knabbeltje rondgedeeld en wat warme snacks rondgebracht. Na heel veel ‘gekakel’ werd de avond rond 22.15 uur afgesloten met het gedicht Samen en een dankwoord door beide voorzitsters.

Wintelre en Vessem kunnen terug kijken op een gezellige, drukke en creatieve avond.


Bloemschikken, woensdag 17 oktober.

Met een klein groepje dames hebben we vanmiddag een mooie herfsttaart gemaakt.
Men begon een ondergrond van tempex te bekleden met maïsbladeren of bladeren van de eik, hierna werden er van hetzelfde blad bundeltjes gemaakt door middel van vouwen en draaien. Deze bundeltjes werden volledig met krammen vastgezet rondom de taart. Het was meer werk als men had gedacht. Vervolgens werden de meegebrachte bloemen, sierappeltjes en kastanjes in oase gestoken die bovenop de taart werden geplaatst. Tussen het werk door is er aldoor gebuurt en had men even tijd voor een kopje koffie of thee. Iedereen ging  tevreden naar huis met een mooi herfst bloemstuk, wat van een ieder er toch weer anders uitzag.


Herfstwandeling, vrijdag 12 oktober.

Met tien dames zijn we vertrokken richting het ‘Wild zwijn’ op de grens Eersel-Postel, auto geparkeerd daar en de wandeling gestart. Via knooppunten een tocht van 8 ½ km gelopen, door de bossen, tussen de velden door en over brugjes weer terug naar het ‘Wild zwijn’.
Met dit geweldig weer nog een terrasje kunnen pikken, heerlijk maar jammer dat er nog veel wespen zaten.
Wie had dat gedacht, dat we op 12 oktober nog in een t-shirt een wandeling in de ochtend konden lopen, het was genieten.