Flash Backs

Meer foto’s van onze activiteiten kunnen bekeken worden in het foto-album, klik op de link om het foto-album te bekijken. http://www.samenvrouwvessem.nl/foto-albums/


Voorjaarswandeling, woensdag 13 maart.

Woensdag 13 maart was de wandeling gepland in Reusel bij het Beleven, de weerberichten waren slecht maar s’morgens zag het er een stuk beter uit. Maar om 8.30 uur  regen verdorie, toch maar met zijn alle (17 vrouwen) bij elkaar gekomen bij de kerk en besloten om toch naar Reusel te rijden. De buienradar gaf aan dat het tegen tienen droog zou zijn!

Dus bij de Hollandershoeve eerst maar met koffie en thee begonnen en toen de klompjes gaan volgen en jawel maar enkele druppels gehad. Na de wandeling bij de overbuurman van de Hollandershoeve champignons gekocht en nog een bakkie koffie, chocolade melk of thee gedronken bij de hoeve. En we gaan richting Vessem met regen, dus goed gepland tussen de buien door.


 

Lunchen Rooi Pannen, maandag 25 februari.

We zijn met 25 dames op bezoek geweest bij de ‘Rooi Pannen’ in Eindhoven. We werden daar zeer gastvrij ontvangen en hebben genoten van een drie-gangen verrassingslunch. De leerlingen deden hun uiterste best om het ons naar de zin te maken.  Na heerlijk te hebben gegeten, dronken we nog een kopje koffie of thee en brachten we nog een bezoek aan het winkeltje. Daar verkochten ze de gemaakte producten zoals hartige taarten, toetjes, koekjes, bavarois,  etc.


Workshop Haken, dinsdag 12 februari.

Negen dames aan het haken krijgen en houden is nog niet zo eenvoudig. Vaste, stokjes en dubbele stokjes is voor een haakster geen enkel probleem maar voor degene die het weinig tot niet gedaan hebben is het erg moeilijk. Na enkele uren waren er enkele dames die geen ‘stokje’ meer konden zien. Al met al een gezellige avond en kunnen sommige van hun thuis aan de slag. Wie weet komt er een vervolg waar we hun werkstuk te zien krijgen.

 


 

Bloemschikken, woensdag 30 januari.

Woensdagmiddag 30 januari was het weer bloemschikken. Het was een gezellige en creatieve middag.
6 leden van de vereniging waren aanwezig.
Ze waren erg enthousiast en hebben ook weer een leuk stuk mee naar huis genomen.


Informatieve avond over dementie, donderdag 17 januari.

Donderdagavond 17 januari hebben de zorgtraject begeleiders van ZuidZorg en Joriszorg een lezing gehouden over dementie. Er waren 60 mensen aanwezig. Verschillende soorten dementie werden benoemd maar alzheimer is procentsgewijze de meest voorkomende. Verder werd besproken vergeetachtig of dement, hoe te constateren, welke stadia, hoe te begeleiden of benaderen.

Na een vragen ronde werd de avond afgesloten, indien men nog persoonlijk wat wilde vragen was daar de mogelijkheid voor.

 


Winterwandeling, vrijdag 11 januari.

Vrijdagmorgen bij de kerk met 20 dames vertrokken voor happen en stappen richting de koffie en thee met iets lekkers. Op de Molenberg stond alles klaar voor de eerste ronde. Na deze zoete start met 22 dames verder, langs de Bolle akker, over het knuppelpad en een eind langs de weg naar de Buikheide. Waar al snel de soep heet was en het stokbrood gesneden. Terwijl we binnen zaten werd de miezerregen als maar erger maar gelukkig toen we voor de volgende wandeling vertrokken was het een stuk minder. Nu begon de ‘sloten’ wandeling naar het Meerven waar we bij het oorlogsmonument uit kwamen. Via de ‘Keyenhurkseweg’ en het fietspad bij het volgende adres. En jawel ze stonden ons al op te wachten, we werden verwend met eigengemaakte worstenbrood. Na ongeveer een drie kwartier voor het laatste deel vertrokken via zandpaden, stukje harde weg, weer langs sloten en betonnen brug over de stroom uitkomen in het dorp. Nog een klein stukje langs de molen naar de Jan Smuldersstraat en jawel daar werd de schrobbelaar in geschonken en een vruchtentiramisu genuttigd.

We hebben met zijn alle geproost op een mooie en gezellige dag, miezer regen houdt ons niet tegen!


 

Kerstviering, dinsdag 18 december.

Met 66 vrouwen het jaar 2018 afgesloten tijdens de kerstviering. Dit keer had het bestuur ‘rust’ want de leden hadden het voor een deel verzorgd, de soep, twee soorten zelfs, pasteitje met kippenragout en als afsluiter een bordje met zoetigheid. Tussen de bedrijven door nog een verhaal met zang en een modern kerstverhaal dat in Vessem plaats gevonden had. Na de koffie werd er nog gepuzzeld, de oplossingen waren allemaal in kerststijl, met een borrel erbij zorgt dat toch voor de nodige hilariteit.

Met de loterij en een kerstgedachte kunnen we naar 2019 toe en hopen samen weer veel activiteiten te ondernemen.

Hele fijne en gezellige feestdagen.


Kerstmarkt, zaterdag 8 december.

Onze Kerstmarkt begint voor de leden vroeg, ze beginnen om 08.00 uur smorgens al met het inrichten van de kramen. De markt werd wederom druk bezocht, in totaal 340 bezoekers.
En de gasten die om 14.30 uur kwamen viste bij sommige kramen al achter het net.
Het zag er om 13.00 uur ook weer prachtig uit, wat hadden onze ‘knutsel dames’en bloemschikkers hun best gedaan. Door het mooie verslag in een regio blad hadden we veel bezoekers van buiten onze gemeente, heel gezellig. We kunnen terug kijken op een mooie en gezellige dag.

 


Sinterklaas avond, dinsdag 27 november.

Dinsdagavond 27 november om 19.30 uur begon de Sinterklaas avond met 37 dames, de pakjes berg lag al te wachten. Na de koffie en thee met lekkers werd begonnen met dobbelen en een woordspel. Zo werden de pakjes rustig verdeeld over de groep.
In de pauze nog een borrel of fris en gezellig kletsen en zo was de avond snel gevuld.
Het was niet nodig om de pakjes te ruilen want iedereen had hetzelfde, een doos bonbons.


Rondleiding Schrobbeler, donderdag 15 november.

Vanavond met drie auto ’s vertrokken richting Tilburg waar we een rondleiding met proeverij gereserveerd hadden bij Schrobbeler. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door twee jonge dames, Fleur en Nikkie.  Deze dames schonken meteen in het Schrobbeler café de koffie in met een heerlijke Schrobbeler bonbon en warme Schrobbeler met slagroom. Heerlijk!
We kregen ter plekke een korte video te zien over de man die de Schrobbeler uitgevonden heeft,
Jan wassing is zijn naam. Schrobbeler is een kruidenlikeur dat bestaat uit vooral water, suiker, alcohol en een toevoeging van 43 verschillende kruiden. Voordat we aan de rondleiding begonnen kregen we nog een lekker shotje met Schrobbeler. Tijdens de rondleiding werden we meegenomen naar het kruidenlokaal, het theater, het geur, kleur en smaaklokaal en uiteindelijk naar de bedrijfshal waar alle kruiken gevuld worden. De stenen kruiken worden voor Schrobbeler in Duitsland geproduceerd.
Schrobbeler is ondertussen in vele landen te koop, maar men probeert nog dagelijks om de kruidenlikeur nog verder op de markt te brengen. Terug gekomen in het gezellige Schrobbeler café werden we verrast met een groot glas Schrobbeler met ijs en limoen en heerlijke nootjes op tafel.
Ondertussen werd er muziek gedraaid en kon je op verzoek een nummer aanvragen. Een leuk karaoke optreden van barjuf Nikkie en Valerie die samen het nummer Valerie zongen.
Na afloop van deze zeer gezellige avond werd er nog van alles gekocht in het winkeltje zodat men thuis ook een lekker likeurtje kan drinken. Zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Schrobbeler, waar men ook in het weekend rondleidingen geeft waarbij je zo kan aansluiten.


Uitwisseling VvW, dinsdag 30 oktober.

Dinsdagavond 30 oktober hebben we met 106 dames een gezellige avond in Halloween stijl door gebracht in d’n Boogerd. De zaal was fantastisch versiert, vooral het podium zag er geweldig uit. Ontvangst om 19.30 uur met koffie/ thee en gebak en om 20.15 uur openingsdans door heksen uit Wintelre en Vessem. Na al dit spektakel het welkomst woord en uitleg over de verkregen stickers, de dames werden namelijk door elkaar gezet anders blijven we met ons ‘eigen’ groepje kletsen en dat doen we al genoeg! Na wat zoek werk had iedereen zijn stek gevonden en werden ze aan het werk gezet en wel een pompoentje versieren. Flinke arbeid vereist goede zorg daarom op tijd een drankje met een knabbeltje rondgedeeld en wat warme snacks rondgebracht. Na heel veel ‘gekakel’ werd de avond rond 22.15 uur afgesloten met het gedicht Samen en een dankwoord door beide voorzitsters.

Wintelre en Vessem kunnen terug kijken op een gezellige, drukke en creatieve avond.


Bloemschikken, woensdag 17 oktober.

Met een klein groepje dames hebben we vanmiddag een mooie herfsttaart gemaakt.
Men begon een ondergrond van tempex te bekleden met maïsbladeren of bladeren van de eik, hierna werden er van hetzelfde blad bundeltjes gemaakt door middel van vouwen en draaien. Deze bundeltjes werden volledig met krammen vastgezet rondom de taart. Het was meer werk als men had gedacht. Vervolgens werden de meegebrachte bloemen, sierappeltjes en kastanjes in oase gestoken die bovenop de taart werden geplaatst. Tussen het werk door is er aldoor gebuurt en had men even tijd voor een kopje koffie of thee. Iedereen ging  tevreden naar huis met een mooi herfst bloemstuk, wat van een ieder er toch weer anders uitzag.


Herfstwandeling, vrijdag 12 oktober.

Met tien dames zijn we vertrokken richting het ‘Wild zwijn’ op de grens Eersel-Postel, auto geparkeerd daar en de wandeling gestart. Via knooppunten een tocht van 8 ½ km gelopen, door de bossen, tussen de velden door en over brugjes weer terug naar het ‘Wild zwijn’.
Met dit geweldig weer nog een terrasje kunnen pikken, heerlijk maar jammer dat er nog veel wespen zaten.
Wie had dat gedacht, dat we op 12 oktober nog in een t-shirt een wandeling in de ochtend konden lopen, het was genieten.


Kerst knutselen op maandagmiddag.

Sinds enkele weken zijn een aantal leden elke maandagmiddag fanatiek bezig om te knutselen voor onze kerstmarkt, die dit jaar op zaterdag 8 december gehouden wordt. Ook zijn er enkele leden die thuis in groepjes werken om leuke creaties te maken voor deze markt. Zin om ook een keer te komen helpen? Dat kan elke maandagmiddag tussen 13.00 uur en 15.30 uur in de kelder van het gildehuis, voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd! Maandagmiddag 8 oktober is het geen knutselen i.v.m. Vessem kermis.


Bezoek boerenbond museum Gemert, woensdag 26 september.

Vanmorgen met 7 dames richting Gemert vertrokken naar het Boerenbond museum. Natuurlijk waren we te vroeg maar in het zonnetje was het goed toeven.
Om 10.00 uur werden we in het restaurant ontvangen met koffie en thee met speculaas. Na ongeveer een klein half uurtje kwam onze gids en heeft ons langs het bakhuis, boerderij, smidse,weverij, vlechterij, school, bank etc.  geleid. Veel dingen die we van vroeger kenden en anders van horen zeggen passeerden de revue. Geweldig wat dat museum voor elkaar heeft, drijvend op vrijwilligers!

Echt een aanrader dus ga er eens naar toe, zondags is er met regelmaat een thema wat het nog gezelliger maakt.


 

Korte fietstocht, maandag 3 september.

Op maandag 3 september verzamelden we ’s morgens om 10.00 uur achter de kerk voor de korte fietstocht. Met 13 dames vertrokken we via Hoogeloon, Hapert, Bladel  richting Reusel waar we om 11.00 uur verwacht werden bij ijsboerderij Fabor. Genietend van een bakje koffie of thee en een heerlijk stukje appelgebak vertelde de gastvrouw het één en ander over het bedrijf. Daarna kregen we nog een interessante rondleiding over het bedrijf inclusief de ijsbereidingsruimte. De boer vertelde enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen en liet ons alles zien. We sloten de excursie af met een heerlijk ijsje. Ondertussen was het helaas gaan regenen dus allemaal de regenjas aan. Eenmaal aangefietst hield het gelukkig weer op met regenen en trapten we naar Bladel voor  de picknick. Om 15.30 uur waren we weer terug in Vessem.


Volksdans uitstapje, zaterdag 7 juli.

Om half 10 verzamelden we bij het gemeenschapshuis 11 dames op de fiets voor het jaarlijkse uitstapje van het volksdans gezelschap voor velen was het een verrassing waar ze heen zouden fietsen. Het weer was uitstekend en vol goede moed fietsten ze aan. Carla en ik gingen met de auto naar de afgesproken plaats. Zodra de dames gearriveerd waren werden ze verwelkomd  op de Ruurhoeve  in Hoogeloon.  We gingen met zijn allen kaas maken en we kregen nog een leuke outfit aan en konden beginnen.
Het was een heel leuk werkje en nam nogal wat tijd in beslag .We hebben ook genoten van een boerenlunch, daarna de boerderij helemaal doorgelopen om te kijken hoe het er aan toe ging. Hierna zijn de dames nog een toeristische dorpenroute gaan fietsen. Carla en ik waren alvast naar huis gereden, met de kaasjes ,en hebben nog voor een afzakkertje gezorgd voor de fietsers hierna kon ieder zijn kaasje meenemen om het thuis verder te verzorgen. Het was een leuke afsluiting van het volksdans seizoen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot in september. Groeten van Carla  en Anny Liebregts Vessem. En mochten jullie na het zien van deze leuke activiteit, zin gekregen hebben om met ons mee te dansen, in september dansen we weer wekelijks op de donderdagavond in D’n Boogerd van 20.00 tot 21.00 uur, je bent van harte welkom!


Afsluiting seizoen, donderdag 28 juni.

Het jaar 2017-2018 zit er voor Samen Vrouw weer op, we hebben dit samen afgesloten op donderdag 28 juni bij ‘de Guld’. Het weer was ons weer goed gezind, stralend dus. Zoals je op de foto van het menu kunt zien hebben we vooral veel ei gegeten, in allerlei varianten waren ze te bestellen. En zelfs in de soep zat ei. Het toetje was het enigste zonder ei! Al met al een gezellige avond. Op naar weer een mooi nieuw seizoen Samen Vrouw 2018-2019.


Midzomer avondwandeling, dinsdag 19 juni.

Met een gering aantal leden (11) zijn we met de auto naar Oirschot gereden. De auto’s geparkeerd bij de H. Eik en rondom de bossen van de H. Eik was er een prachtige wandeling uitgezet door enkele van onze leden. De wandeling liep door de bossen, over bruggetjes, langs kleine beekjes en de Beerze en ook langs de Kapel de H. Eik. Hier hebben we allemaal een kaarsje aangestoken en eventjes een moment van rust genomen. Daarna verder, de muggen en dazen waren wel een beetje lastig maar met een beetje meppen konden we de beestjes redelijk op afstand houden. Na de wandeling nog aangelegd in Oostelbeers bij ’t Bakhuis waar de koffie of thee voor ons klaar stond. De eigenaresse heeft speciaal voor ons haar koffiehuisje geopend omdat ze het heel leuk en gezellig vond dat wij bij haar een kop koffie wilden drinken. Na de koffie weer richting Vessem, iedereen weer een fijne en gezellige avond gehad.


Fietstocht, donderdag 14 juni.

Om 9.00 uur zijn we vertrokken met 24 dames voor onze fietstocht. Het zonnetje scheen volop, de wind nog wat fris maar geweldig fietsweer. Van Vessem naar ‘de Landschotse  hei’, waar prachtige margrieten bloeiden. Via de Westelbeersedijk en Schepersweg richting Baarschot en op naar Esbeek waar bij café ‘Schuttershof’ de koffie en thee met appeltaart op ons wachtte. Buiten nog op het terras van de zon kunnen genieten.

Na deze stop door de bossen richting Poppel waar we verwacht werden bij museum ‘de Vondhoeve’, waar we onze lunch konden nuttigen. Na het eten werden we door Peer door al zijn verzamelde spullen geleid en je kon niet verzinnen wat hij niet had. Veel nostalgie gezien. Rond de klok van 14.00 uur weer de fiets op helaas was het wat gaan regenen en helaas werd dit steeds meer dus toch de regencape om. Om 15.30 uur werden we bij de ‘Petrus banden’ kerk verwacht in Hilvarenbeek, natuurlijk waren we te vroeg en hebben de Mariakapel maar bezocht. Nadat we de kaarsen ontstoken hadden was het gedaan met de regen! Dus kon onze rondleiding rond de kerk beginnen en nadien natuurlijk ook de kerk van binnen bezichtigd, erg mooi en interessant.
Na dit alles naar de overkant van het Vrijthof, naar restaurant de Zwaan, waar we genoten hebben van een borrel en lekker eten. Gelukkig had we nog wat kilometers te fietsen!


 

Dagje Strijp-S, woensdag 30 mei.

Vanmorgen met 3 auto’s richting Eindhoven. Na geparkeerd te hebben op het Strijps bultje op naar ‘het Natlab’. En jawel we waren te vroeg maar dat mag de pret niet drukken want kletsen kunnen wij dames altijd! Om 10.00 uur koffie of thee met appeltaart terwijl we nog van een bakkie aan het genieten waren kwam onze gids al op het terras. Na uitleg van het gebouw van het Natlab naar buiten en richting het Sint Lucas, daar even de school binnen gelopen. Geweldig hoe dat ze dat gebouw opgeknapt hebben. Toen verder gewandeld door Strijp-S en alles bekeken wat opgeknapt is en waar nog gebouwd moet worden, erg interessant. Na al deze wetenswaardigheden terug bij ‘het Natlab’ en daar geluncht. Na de lunch nog even kaas en aardbeien kopen en net voor de bui de auto in richting Vessem. Al met al heel interessant maar vooral gezellig.


Korte fietstocht, donderdag 17 mei.

Donderdagavond 17 mei zijn we met 18 dames gaan fietsen. Het zonnetje scheen volop maar er stond een frisse wind, dit mocht de pret niet drukken. Via ‘de Korstbroeken’ naar Hoogeloon, langs de ‘Ruurhoeve’ en het kapelleke van Duizel. Helaas ging het hier mis met een van de fietsen, klapband, hier werd het thuisfront voor gebeld. Langs de sportvelden van Duizel naar het E3 strand, met deze aan ons rechterzijde door tot de ‘Steenselseweg’ daar links en vrijwel meteen weer rechts zodat we op de weg naar Veldhoven kwamen. Daar de leden de keuze gegeven of we nog een bochtje over Zand-Oerle zouden doen of rechtstreeks naar de koffie, dit werd dus rechtstreeks. Koffie/ thee en een borrel gedronken en flink gekletst!
De wind was iets minder geworden maar nog erg fris richting Vessem.


Excursie palingkwekerij Reijrink, dinsdag 8 mei.

Op dinsdag 8 mei zijn wij met 12 dames naar palingkwekerij Reijrink  in Moergestel geweest.
We werden ontvangen met koffie en thee en tijdens de koffie hebben wij uitleg gehad door de eigenaar over het ontstaan van de palingkwekerij.
Daarna kregen we uitleg over de kwekerij van aaltjes tot paling. En zijn we in de rokerij geweest.
Na afloop hebben we allemaal nog een toastje met paling gehad.
Het was een hele interessante middag.
Er was ook een winkeltje waar door vele leden paling gekocht werd voor thuis.


Schilder workshop, dinsdag 24 april.

Dinsdag 24 april hadden 10 dames zich aangemeld voor de workshop schilderen op locatie. Men kon kiezen uit 3 voorbeelden: dikke dame met cupcakes, een koe of kippen, de meeste keuzes vielen toch op de beestenboel. Door de rustige en leerzame begeleiding van de zussen Tilly en Maria gingen we allemaal met een mooi werkstuk naar huis en waren we erg trots op onze creativiteit!
Nu nog een mooi plekje zoeken thuis om het op te hangen.


 

Proeffabriek Veghel, dinsdag 17 april.

Dinsdag 17 april met 20 dames naar de Proeffabriek in Veghel, om 10.00 uur werden we daar aan de koffie verwacht en jawel met iets lekkers natuurlijk.
We werden in twee groepen gesplitst en kregen een rondleiding door het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. Geweldig zoals je op de foto’s kunt zien. Na deze uitleg mochten we ‘ronddwalen’ en proeven natuurlijk. Bij de proeverijen kregen we ook uitleg hoe deze bedrijven ontstaan waren en wat ze in ‘huis’ hadden. Na nog wat gekocht te hebben voor het thuisfront konden we tevreden naar huis.


Volksdansinstuif, woensdag 11 april.

Woensdagavond 11 april kwamen de volksdansgroepen uit de regio bij elkaar in d’n Tref in Hapert. Voor de pauze deed elke groep hun ingestudeerde dans en na de pauze mochten we allemaal mee doen. Af en toe wat druk op de vloer maar dat mocht de pret niet drukken. 
Tijdens deze instuif werd Yvon bedankt voor haar inzet, vijf jaar heeft ze de leidsters nieuwe dansen geleerd en nu stopt ze daar mee.
Dus spannend of dit overgenomen wordt anders wordt het  ‘de oude’ doos open trekken! Al met al weer een gezellige avond.