Prikbord

prikbord2  

Op deze pagina kunnen de leden zowel oproepen plaatsen,
als op de oproepen reageren via e-mailadres: redactiesviv@samenvrouwvessem.nl

 

Gevraagd…

Gevraagd: lappen jute stof of eventueel op rol.
Gevraagd: kleine aardewerk theepotjes, indien mogelijk met dekseltje.

Voor inlichtingen contact opnemen met Jozien, Tel: 0611065647


 

   Cognactaart  ( heel Vessem bakt, de winnaar)       

–         Taartvorm 28 cm.
–         Bakpapier   
–         2 pakken lange vingers
–         2 borrels cognac
–         200 gr. zeeuws meisje margarine
–         200 gr. witte basterdsuiker (of minder mag ook)
–         4 eidooiers
–         1 zakje vanillesuiker
–         2 zakjes klop klop en schepje nescafé
–         Chocoladeschaafsel
–         Toefje slagroom erop of kleine  blaadjes chocolade.

 Op de bodem van de bakvorm bakpapier leggen.
Bodem van blik en zijkanten insmeren met boter en bestrooien met ½  zakje vanillesuiker.
1 borrel cognac mengen met 1 borrel water.
Lange vingers onder in het bakblik leggen en deze met het mengsel van cognac en water besprenkelen. (ofwel de lange vingers door de cognac met water halen).
Boter met de basterdsuiker en de eidooiers + de borrel cognac samen met de mixer bijna wit kloppen. (ongeveer 10 min op de hoogste stand).
Dit over de lange vingers doen.
Dan weer laagje lange vingers leggen en  hierop de andere helft van de cognac en water sprenkelen.
Hier overheen klop klop met nescafé en ½ zakje vanillesuiker opgeklopt er overheen.
Met spatel gelijk maken.
Je kunt dit nog garneren met wat chocoladeschaafsel.
Een toefje slagroom en kleine blaadjes chocolade op elk stukje taart leggen.

Deze cognactaart kun je het beste een dag van tevoren maken, dan kan de cognac er beter intrekken.

Succes en smakelijk.

 


Kwarktaart met perzik

Bodem:
200gr. droge biscuits
2 eetlepels rum
3eetlepels rode jam

Vulling:
3 eieren
200gr .basterdsuiker
2 citroenen
8 blaadjes gelatine
1 literblik perzik
500 gr. kwark

Bekleed een springvorm   met transparantfolie.
Breek de biscuits in kleine stukjes,en meng deze door de met rum verdunde jam en leg dit mengsel op de bodem van de springvorm.
Week de gelatine in ruim koud water.
Klop de eierdooiers met de suiker.
Roer de kwark met de rasp van beide citroenen beetje bij beetje door het dooiermengsel.
Verwarm het citroensap en los  de hierin de geweekte en goed uitgeknepen gelatine op ,en voeg het warme sap bij het kwarkmengsel.
Snijd de helft van de uitgelekte vruchten klein en spatel deze met het kwarkmengsel door het zeer stijf  geslagen eiwitten,  vul hiermee de springvorm,en  garneer de bovenkant met de rest van de vruchten.
En laat de taart ongeveer 24 uur op een koude plaats opstijven.

Succes er mee.

 

                                           

 

 

 

 

Worteltaart  (Heel Vessem bakt)

  • 225 g zelfrijzend bakmeel2 tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • flinke snuf zout
  • wat vers geraspte nootmuskaat
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker (of half donkere basterd-, half kristalsuiker)
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-essence
  • 50 g walnoot, in stukjes
  • 100 g geraspte wortel
  • 1 banaan, geprakt
  • klein handje rozijnen
  • ½ citroen, geraspt
  • 100 g verse roomkaas
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl citroensap

ZO GA JE TE WERK:

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, het kaneelpoeder, het zout en de nootmuskaat boven een kom.
  2. Roer de suiker erdoor.
  3. Meng in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten: de eieren, de olie en de vanille-essence.
  4. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel, terwijl je met een houten lepel het geheel goed doorroert.
  5. Voeg nu ook alle overige ingrediënten toe en meng goed.
  6. Vet je bakvorm naar keuze goed in en bestrooi eventueel nog met wat bloem.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in een op 175 graden voorverwarmde oven. Cupcakejes zijn in zo’n 25 minuten klaar, een grote taart kan wel 45 tot 50 minuten duren. Als een satéprikker er schoon uit komt, is de taart gaar.
  8. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.
  9. Meng voor het glazuur de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap. Roer goed met een lepel tot het een glad mengsel geworden is.
  10. Verdeel het glazuur over de taart en versier met extra stukjes walnoot en een snuf kaneelpoeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Appelkruimel cheesecake met caramelsaus 

Dit recept en ook het recept van de worteltaart kunt u vinden op de website www.happystekkie.nl 

 

 

 
 

Recept Italiaanse tomatensoep met kruidenboter.

Italiaanse tomatensoep ,voor 4 tot 6 personen:

1,5 kilo verse tomaten (ongeveer 15)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
70 gram tomatenpuree
3 kruidenbouillon blokjes
250 gram mascarpone
potje rode pesto (ongeveer 90 gram)
scheutje olijfolie
vers gemalen peper

Ontvel de tomaten de snijdt ze in stukken.
Snipper de sjalotjes en de knoflook.
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenstukken en de puree toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de bouillonblokjes toe en 1 liter koud water en breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Laat zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken en roer dan de mascarpone erdoor. Pureer de soep met een staafmixer tot er geen stukken meer inzitten.
Roer tot slot de pesto erdoor en breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Lekker met reepjes verse basilicum erin en een broodje.

Kruidenboter

500 g lichtgezouten boter, zacht (roomboter)
4 teentjes knoflook, uitgeperst
6 el peterselie, geknipt
4 el bieslook, geknipt
2 el dragonblaadjes, geknipt
Halve tl witte peper

Alles mengen dan in een kom huishoudfolie erover en boter laten opstijven. Simpel maar lekker.

 


Weekmarkten in De Kempen.

Elke dinsdagochtend in het centrum van Hapert en Oirschot.
Elke dinsdag tussen 11.00 en 17.00 uur in het centrum van Bergeijk.
Elke woensdag tussen 11.00 en 17.00 uur in het centrum van Bladel.
Elke donderdagochtend in het centrum van Hilvarenbeek.
Elke donderdagmiddag in het centrum van Middelbeers.
Elke vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur in het centrum van Reusel.
Elke zaterdagochtend aan de Dijk in Eersel.


Zin om te zwemmen?

Wij hebben nog plaats. Wij zwemmen in het zwembad “Op den Heuvel” in Hoogeloon.

Elke maandag van 13.30 tot 14.30 uur.

Kosten ongeveer € 100,– per jaar.

Je kunt altijd met iemand mee rijden.

Inlichtingen tel. 0497-591226 – Ria Wouters.