Flash Backs

Workshop Groen: 20 oktober 

Woensdagmiddag 20 oktober bezochten we met 14 “Crea Bea” leden Tuincentrum Kolsters in Middelbeers voor een workshop Groen. Het voorbeeld Herfststuk stond midden op de tafel en zag er heel mooi uit. Er lagen al wat pompoenen, plankjes, elastieken, plastic tasjes en lijmpistolen klaar maar we begonnen eerst met een kop koffie/thee met een lekkere koek.

Na het aanbrengen van de oasis en een paar kleine aanwijzingen mochten we zelf volgens eigen idee aan de slag en werd er door cursusleidster Monique iedere keer wat groen ( o.a. klimop en eucalyptus ), gerbera’s, roosjes, oranje besjes, rozenbottels en mos bij iedereen neergelegd zodat we na enige tijd allemaal een heel mooi Herfststuk hadden gemaakt. Er werd tussendoor gezellig gekletst en iedereen was enthousiast bezig. We mochten het afval op de grond gooien en we hoefden na afloop niets op te ruimen dus dit was een ‘luxe’ workshop, hi,hi,hi…….

Bij het weggaan heeft Monique nog een leuke groepsfoto van ons gemaakt waar we allemaal ons Herfststuk showen………………


 

Rondleiding Ecologische Tuinen Weitens Valkenswaard: 28 september

Dinsdagochtend 28 september vertrokken we met twaalf vrouwen op de fiets naar Dommelen voor een bezoek aan en rondleiding in de Ecologische tuinen van Weitens. Alleen de fietstocht  was al mooi en we hadden heerlijk weer. We werden ontvangen door Wilma de eigenaresse en we besloten eerst even koffie/thee met taart te gebruiken alvorens we een rondleiding zouden krijgen door eigenaar Jack.

De Weitens is een prachtig, vrij nieuw, 6 hectare groot Ecologisch tuinencomplex met een gezellig buitenterras. Naast de 2 eigenaren draait het complex op de medewerking van een aantal vrijwilligers. Jack ( man van Wilma ) nam ons mee naar de foliekas waar verschillende soorten tomaten, pepertjes, druiven en kiwi’s worden geteeld. Dit zijn de gewassen die de warmte van een kas nodig hebben maar in smaak doen ze iets onder voor de gewassen die buiten worden geteeld omdat ze in verhouding iets minder water krijgen. Samen met Jack liepen we langs verschillende soorten bloemen, struiken ( met en zonder bessen of bloemen ), rabarber, een egelhotel, een oorwormhotel, een insectenhotel, een bijenhotel, de voorraad pompoenen en gedroogde zonnebloemen, fruitbomen, het brahmahotel ( dit is een kippenras ) een torenvalknest, een uilenkast, de walnotengaard ( met 177 nu nog kleine 2 jarige bomen ) de groententuin en een speeltuintje voor de kinderen. Jack vertelde gepassioneerd over hun nieuwe leven wat hij pas begonnen is nadat hij met vervroegd pensioen was gegaan bij Shell. De producten die ze verbouwen worden rechtstreeks aan de klanten verkocht dus zonder verplichtingen aan derden. Het plezier staat bovenaan, ze hoeven er niet rijk van te worden. Binnenkort worden er op hun terrein een paar cabana’s geplaatst waar je kunt overnachten, dit wordt het project van hun dochter.

Na een 2de kop koffie/thee en een bezoek aan het winkeltje van Wilma vertrokken we, met in onze fietstassen ecologische tomaten, uien, pastinaken en honing, weer huiswaarts. Via een andere mooie route zijn we weer veilig aangekomen in Vessem. Het was een gezellige en leerzame ochtend……………..

P.S. Het terras was dit seizoen voor de laatste dag open. Op 3 & 4 en 10 & 11 december verkoopt Wilma kerstbomen en is er een kleine Kerstmarkt buiten.


 

Korte fietstocht: 31 augustus

Dinsdagmiddag 31 augustus om 13.00u met 21 dames de korte fietstocht ondernomen. We hadden er zin in na de lange Corona stilte!
Via de Lantie, Donk, Meerven en Keyenhurkseweg Vessem verlaten en langs de Landschotse heide naar Middelbeers. Van Middelbeers naar Diessen via de Huygevoort, Heiakkerweg, Kattenberg, Heikant en de fietspad door “het Stuk”.
In Diessen bij Kerkzicht van de koffie en thee genoten.
Na de koffie via wegomlegging richting Hilvarenbeek gefietst, linksaf de Waterstraat in en dan de eerste mogelijkheid rechts. Zo met een boog weer terug naar Diessen, voor in Diessen rechts om de woonwijk heen en via de Watermolenweg naar Baarschot.
In Baarschot via de Heikant met een boog naar park Duc de Brabant, vandaar via Westelbeers terug naar Vessem.
Het weer was prima om te fietsen, het was ons gegund en we hebben van ons eerste uitje genoten!



 

Wandeling: 9 oktober

We hadden geluk met het weer met deze ingelaste wandeling, het was heerlijk om te wandelen. Enkelen liepen de hele ronde, enkelen de halve en sommigen kwamen alleen voor de koffie, het maakt niet uit het was gewoon fijn en gezellig.
Laten we hopen dat het weer ons goed gezind blijft, dan kunnen we toch wat ondernemen,
Tot de volgende wandeling…………



Afscheidshoeve: 27 september

Op zondag 27 september werden we hartelijk ontvangen bij de Afscheidshoeve in Hoogeloon. Ellen Gijsbers, Intens uitvaarten, gaf uitleg hoe de Afscheidshoeve ontstaan is en dat ze het afscheid van een dierbare van het begin tot eind kunnen verzorgen. Na deze uitleg werden we in twee groepen rondgeleid, de ruimtes zijn heel huiselijk en aan alles is gedacht. Alles straalt rust uit.
Na een kopje koffie en/of thee hebben we Ellen en Peter hartelijk bedankt, het was heel interessant.
Zondag 18 oktober, tijdens de Open Dag, hebt u nog de mogelijkheid om gaan te kijken, echt een aanrader.