Flash Backs

Afsluiting seizoen met BBQ: dinsdag 25 juni

Een gezellige afsluiting met bijna 30 aanwezige leden. Het was deze middag heerlijk weer dus we konden fijn buiten zitten. We begonnen met koffie en thee en de overige drankjes mochten we zelf bij de bar gaan halen mits we alles netjes noteerden op de dranklijst.  Jozien heette ons van harte welkom en hierna werd de BBQ gestart door Rianne en Gerry. We hoefden maar met ons bord naar de BBQ te lopen want daar lag alles gebakken op ons te wachten. Hoe fijn is dat? Binnen stonden er nog verschillende schalen met rauwkost, koude schotel en stokbrood dus we kwamen niets te kort!
Er werd door iedereen lekker gegeten, heel veel gekletst en gelachen, kortom het was gezellig! Na afloop werden we nog getrakteerd op een schaaltje ijs met vers fruit.
Allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid en we hopen dat iedereen kan genieten van een aantal fijne weken vakantie en dat we elkaar het volgende seizoen weer vaak zullen ontmoeten om mooie nieuwe herinneringen te maken! 


 

Fietstocht: vrijdag 21 juni: helaas afgelast vanwege het slechte weer……

Bezoek Kasteeltuinen Arcen: woensdag 12 juni

We vertrokken deze ochtend vanaf de kerk met 6 vrouwen verdeeld over 2 auto’s.
Bij aankomst hebben we eerst koffie/thee met Limburgse vlaai gedronken en gegeten.
De tuinen waren echt de moeite waard en we hadden redelijk goed weer.
Na afloop hebben we het kasteel nog van binnen bekeken. Er was op dat moment een tentoonstelling van het werk van Janneke Brinkman. Overal stonden bloemstukken en vazen met rozen want het was net Rozenfestijn geweest.
Het was een fijne en geslaagde dag!


 

Avondwandeling: donderdag 30 mei

Vanaf ons vaste vertrekpunt (parkeerplaats kerk) zijn we met 6 dames gestart voor een avondwandeling door de Vessemse natuur. Met een temperatuur van 17 graden was het heerlijk wandelweer. Via een stukje verharde weg waren we al vrij snel in het bosgebied achter het Rietven. Met regelmatig natte paden en vele plassen zijn we richting de Lille gelopen, al voor we bij de Lille waren liepen we enigszins vast op het vele water zodat we een klein stukje terug moesten en uiteindelijk over de tennisbaan toch op de verharde weg uitkwamen. Via de Maaskant naar de Driehuis, waar we bij de Vessemse Hoeve een kop koffie, thee of fris genuttigd hebben. Vanaf de Vessemse Hoeve weer terug over de verharde weg in plaats van alweer een te nat zandpad. Al met al een gezellige wandeling, wel jammer dat er weinig animo voor was.


 

Bezoek stad Hasselt & Japanse Tuinen : dinsdag 21 mei

Om 10.00 uur vertrokken we achter de kerk met 3 auto’s waarin 11 vrouwen.
We bezochten eerst de Japanse tuin in Hasselt maar dat viel wat tegen; we konden daar niet gezellig koffie drinken, er stond alleen een koffie automaat.
Daarna zijn we naar het centrum gegaan waar we na aankomst eerst zijn gaan lunchen. Na de lunch de stad ingegaan, we zijn een klein stukje meegenomen door 2 stadswachten:  we hebben een mooie muurschildering gezien en enkele typische “Hasseltse “beelden.
Hierna was er nog te weinig tijd over voor een echte stadswandeling. We hebben toen nog wat gewinkeld en koffie met gebak genuttigd.
Om 16.30 uur zijn we weer huiswaarts gegaan……………..


 

Korte fietstocht met bezoek Cultuurboerderij: dinsdag 23 april

Er scheen een lekker voorjaarszonnetje maar we konden de handschoenen nog goed aan hebben op de fiets: met, maar, 8 leden fietsten we deze dinsdagmorgen naar de Cultuurboederij in Westelbeers. Zodra je daar op “het erf” aankomt bevindt je je al direct tussen “de cultuur”:  er staat en hangt van alles aan kunstzinnige voorwerpen en curiosa. Binnengekomen in de boerderij werden we verwelkomd door de eigenaresse Berdie Pasmans en zij stelde voor om eerst even lekker een kop koffie/thee te drinken ( plus een plak cake ) We zaten gezellig rondom de brandende kachel. Deze boerderij is door Gerard Pasmans helemaal “nieuw” opgebouwd met oude authentieke materialen. Er staat ook een podium in deze ruimte en hier komen regelmatig, vooral beginnende, musici en kunstenaars optreden. Bij mooi weer gebeurt dit in de grote aangrenzende tuin. Je kunt er ook een verjaardag / feestje houden maar dit moet dan wel gekoppeld zijn aan een culturele bezigheid: een rondleiding boven op de zolder of een teamactiviteit of “moordspel” Na afloop hiervan kan er ook gegeten worden want er is een kok beschikbaar. Er is geen “open horeca”, alles verloopt op afspraak of activiteitenkalender. ( zie www.cultuurboerderij.nl ) 
Na een 2de kop koffie/thee mochten we onder begeleding naar de zolder toe en hier keken we onze ogen uit: er staat daar een ontzettend grote en bonte verzameling aan curiosa en spullen: van boeken tot vazen, lampen, kruisbeelden, poppenkastpoppen, glazen, lepeltjes, kandelaars, sieraden en nog veel meer………Dit alles heeft de eigenaar in de loop van de jaren verzameld en de spullen zijn ook te koop! Met dit geld kan hij dan weer nieuwe spullen aanschaffen! Het was prachtig om deze verzameling te zien. Toen we weer beneden waren bedankten we Berdie voor haar gastvrijheid en uitleg en hierna zijn we via Middelbeers weer teruggefietst naar Vessem. Het was een leuke ochtend! 
Oh ja: je kunt daar ook een vakantiehuisje huren bij de fam. Pasmans. We hebben er even binnen mogen kijken en het ziet er heel mooi en gezellig uit! 


 

Modeshow voorjaarscollectie Stappaerts in Hapert: maandag 8 april

Men had speciaal voor ons de winkel geopend zodat we met 33 leden van onze vereniging de nieuwe voorjaarscollectie konden bewonderen. We werden verwelkomd met een kop koffie of thee plus een plak lekkere cake. Een gedeelte van de collectie werd geshowd door 8 van onze eigen leden: in groepjes van 2 liepen Peet, Jeanne, Rianne, Lilian, Carla, Mien, Valerie en Tony langs iedereen zodat we van dichtbij de stoffen, het patroon, de kleuren, de elastische tailleband en het elastan konden zien en voelen. Dit vergezeld van het professionele mode commentaar van 1 van de medewerkers.
Het komende voorjaar en zomer gaan er heel kleurrijk uitzien: roze, geel, oranje, felgroen en dit alles verwerkt in drukke bloem- en vlakken patronen. De wijde broeken zijn ook weer terug en spijkerstof blijft nog steeds “in”.  Volgens onze mannequins voelde de kleding heel comfortabel en soepel en dat is denk ik, op onze leeftijd, best wel belangrijk: het moet er niet alleen een beetje leuk uitzien maar het moet ook lekker zitten! 
Tijdens de pauze stond er een hapje en drankje voor ons klaar en konden we alvast in de winkelen gaan snuffelen en eventueel ook iets kopen. Iedereen kreeg 10% korting op haar aankopen. Het was een gezellige drukte tussen de rekken en in de paskamers……..
Na de pauze showden onze modellen nog ieder 2 voorjaarssetjes en na afloop konden we nog wat drinken en/of winkelen. Het was een gezellige avond. Misschien nog eens herhalen met de nieuwe wintercollectie???  Dank jullie wel fam. Stappaerts voor jullie gastvrijheid! 


Paasworkshop met lunch: woensdag 20 maart:

Eigenlijk was het TE mooi weer om binnen te zitten, maar toch zijn we met 12 leden lekker creatief bezig geweest.
Na ontvangst met koffie en thee en een stukje worteltaart zijn we de kelder bij “de Guld” ingegaan en gingen we aan de slag met mos, takken enzovoort. De kip maken van hooi was het moeilijkste stukje maar iedereen is met een kip naar huis gegaan dus het is allemaal gelukt.
Om 12.30u stond de lunch klaar en als je met meerderen aan tafel zit dan eet je meer dan dat je thuis gewend bent…………….
Na de lunch het nest met de kip decoreren met bloemen, hedera, eitjes en veertjes en het paasstuk was gereed. Nadat alles was opgeruimd hebben we nog afgesloten met een glaasje fris en even kletsen.
En hierna iedereen tevreden naar huis! Alvast fijne paasdagen gewenst!!! 


 

Lentewandeling: maandag 11 maart

Helaas is deze wandeling niet door kunnen gaan vanwege het slechte weer: heeeeeeeeeel de dag regen! 


 

High tea middag: donderdag 29 februari

Op deze schrikkeldag schoven we met 25 vrouwen aan aan een prachtig gedekte tafel met Engels theeservies ( van Rita de Laat. Dank je wel Rita voor het uitlenen van dit mooie servies ) Verschillende etageres stonden verdeeld over de tafel, gevuld met zowel hartige als zoete lekkernijen zoals: schelpjes met krabsalade, wraps met zalm en kip, hartige muffin, sandwich met komkommer, spekjes en tomaat, slagroomsoesjes, appelcake, bonbons, macarons, cake en om af te sluiten een heerlijk en mooi gelaagd toetje in een glaasje. Maar we begonnen met een lekker zelf gemaakt kopje heldere paddenstoelensoep. 
We hebben gesmuld van alles, dit was pure verwennerij op deze donderdagmiddag! Er werd gezellig gebuurt door iedereen en na afloop sprak Jozien nog een welverdiend  dankwoord uit naar Rianne, Lilian en Rikie. Carla kon helaas nog niet aanwezig zijn, we hopen haar weer snel te zien! 


 

Natuur filmavond: donderdag 15 februari

Maar liefst 105 mensen hadden zich aangemeld om naar de door Mark Kapteijns ( werkzaam bij Brabants Landschap ) gemaakte natuurfilm te komen kijken in D’n Boogerd. Omdat het een openbare avond was, waren er ook mensen van buiten Vessem en niet SVIV leden aanwezig. We werden ontvangen met een kop koffie of thee en hierna konden we gaan genieten van de mooie natuuropnames. 
De eerste film liet het van Gogh Nationaal Park zien: dit is het natuurgebied Het Groene Woud plus de Loonse en Drunense Duinen en dit loopt door tot de Baronie bij Zundert. Men probeert hier 1 aaneengesloten natuurgebied van te maken. We zien in dit gebied het edelhert, de bever, de das, de groene boomkikker, het eeuwenoude oerkreeftje, de ijsvogel, de ooievaar en vele andere vogelsoorten. Er wordt door de dieren veel gebruik gemaakt van het voor hun aangelegde wildviaduct over de A58. 
De 2de, kortere, film ging over Landgoed Langakkers bij Leende. Hierin liet iemand zien hoe je je tuin natuurlijk kunt omvormen en inrichten door alle exoten eruit te gooien en deze te vervangen door inheemse planten. Door dit te doen en ook niet al te vaak maaien krijg je veel kruiden, planten, bloemsoorten en insekten terug en dit trekt weer veel vogels en b.v. ook egels naar je tuin. 
Het 3de filmpje ging over het belang van de Brabantse Zandpaden. Deze zandpaden en de bermen zijn van levensbelang voor veel insekten. Zij leven vaak “onder” dit zand en wanneer deze paden worden vervangen door asfalt of steen gaat er veel leefgebied voor deze insekten verloren. 
Het was een heel interessante en leerzame avond en na afloop bedankte Rikie Blox, namens de SVIV en alle aanwezigen, Mark Kapteijns voor zijn prachtige films. 


Winter worstenbrood wandeling: maandag 22 januari

Buienradar bleef zeggen dat het rond 11.00u droog zou zijn maar helaas, het regende flink. Maar de echte wandelaars waren toch op de parkeerplaats aanwezig, we besloten onderling  om ervan af te zien. Jammer maar helaas, volgende keer hopelijk meer geluk.

Bloemschikken, thema Kerst: maandag 18 december

We hebben op maandag 18 dec weer een gezellige avond gehad.
Met 10 dames van onze vereniging hebben we een prachtig kerststuk gemaakt.
Allemaal erg enthousiast.  Met dank aan Creatieve Yvonne ( Bartels ) 
Bedankt dames.
 


 

Kerstviering: dinsdag 12 december 

Carla van Dijen was helaas ziek en daarom heette Rikie Blox ons van harte welkom op deze SVIV Kerstviering. Rikie las een mooi gedichtje voor en hierna werd er een lekker drankje voor ons op tafel gezet. We waren met 62 leden aanwezig dus de zaal in D’n Boogerd was gezellig gevuld en er werd goed ‘gebuurt’ door iedereen. Er stond al een mooi koud buffet en schalen met warm vlees op de zijtafels en we mochten per tafel langs lopen om ons bord te laten vullen met koude schotel, rauwkost, gevuld eitje, verschillende soorten vis, warm vlees met saus en stokbrood met kruidenboter. Het smaakte allemaal heerlijk en de hongerige liefhebbers mochten nog een 2de maal langs schuiven…………..
Als toetje kregen we ijs met slagroom en vruchtjes. 
De volksdansgroep had 3 mooie dansen ingestudeerd op prachtige stemmige muziek, echt mooi om naar te kijken en te luisteren! 
Hierna volgde de loterij en dat een loterij neerkomt op veel geluk was te zien op de verschillende tafels: sommigen hadden 3 tot zelfs 4 x geluk, anderen gingen helaas met lege handen naar huis. Gelukkig werden we nog verrast door een heeeel mooi autobiografisch gedicht van Koosje van Hoof. Het ging over ‘Inleveren” en dan niet over het inleveren van materiele dingen maar over het inleveren / afnemen van alles wat hoort bij het ouder worden. Het kwam de meesten van ons allemaal heel bekend voor en daarom konden we er gelukkig wel om lachen. Dank je wel Koosje! 
We hebben een mooie en gezellige Kerstviering gehad en we wensen jullie allemaal fijne Feestdagen maar vooral een vredig en gezond 2024 toe!!! 


 

Kerstmarkt: zaterdag 9 december

Wat was er weer ontzettend hard gewerkt door een aantal van onze leden want het zag er weer ongelooflijk prachtig uit in D’n Boogerd!!! De tafels en het podium stonden helemaal vol met eigengemaakte kerstversieringen en kleine en grote bloemstukken al dan niet met verlichting. Toen alle kerstlampjes werden aangedaan en de zaalverlichting werd gedempt bekroop mij gelijk het gevoel van: “wat geweldig dat onze SVIV leden dit weer voor elkaar hebben gekregen! Petje af voor deze Kerstvrouwen! Maar ook even een woord van dank aan enkele mannen van deze vrouwen want zij hebben mede voor het transport gezorgd van alle kerstmaaksels vanuit de Guld / vanuit huis naar d’n Boogerd toe. “
Nadat alles nog eens goed werd gecontroleerd en bekeken was er eerst even een koffie/theepauze met lekkere broodjes en/of krentenbol. Iets voor 13 uur sprak Carla van Dijen iedereen veel succes en plezier toe en ondertussen stond er buiten al een rij mensen te wachten al dan niet met een glaasje gluhwein in hun hand die ze van onze Kerstman ( John de Bijer! ) hadden ontvangen. Het was weer goed druk en de sfeer was gezellig. Behalve het kopen van kerststukjes werd er ook gezellig aan de tafels gebuurt onder het genot van koffie/thee met zelfgemaakte cake! 
Na afloop van de markt werd de zaal weer netjes opgeruimd en werd er nog even gezamenlijk wat gedronken. We kunnen terugkijken op een fijne Kerstmarkt!!! 


 

Wandeling: vrijdag 1 december

Vrijdagmiddag 1 december was de wandeling gepland en gelukkig was het droog, wel een frisse wind maar daar krijg je mooie rode wangen van.
In overleg met de groep een route uit gekozen want door alle nattigheid waren bepaalde routes uitgesloten. Na een uurtje wandelen waren we bij “de Eigenwijze” waar Carla al aan de koffie zat. Even later kwam nog iemand die per fiets was gekomen, gezellig gekletst en koffie/thee gedronken.
Terug naar Vessem toch nog een paar bospaden geprobeerd maar de laatste was toch TE nat dus een stuk over een weiland maar allemaal heel thuis gekomen en lekker uitgewaaid.


 

Sinterklaasavond: dinsdag 21 november

Het was een geslaagd Sinterklaas bingo avondje.
Vol verwachting klopte ons hart toen er hard op de deur werd gebonkt.
Roetveeg Piet (Carla) kwam binnen met een zak vol lekkers, er werd luid voor haar gezongen want ze was ook nog eens jarig en ze wilde toch voor de  vrouwen vereniging komen om de nummertjes van de bingo om te roepen samen met Rikie.
Er werd gesnoept en gelachen onder het genot van een drankje. 
Iedereen ging tevreden met een cadeautje rond half 10 huiswaarts.
 
Bedankt alle aanwezigen voor de gezellige avond.
 


 

Workshop droogbloemenkrans: maandag 13 november 

In het donker aangekomen bij het Gildehuis, (veel te weinig lampen/licht), vond in de kelder de workshop plaats. Een volgend keer misschien toch een andere locatie kiezen in deze tijd van het jaar! 13 personen waren aanwezig om zelf (onder leiding) een mooie droogbloemenkrans in elkaar te draaien. Na enig uitleg konden de dames aan de gang om de helft van de krans te voorzien van touw en de andere helft werd er sisal opgezet. Effe een koffie/thee pauze gehouden met een lekkere appelkoek en daarna konden we weer verder. De droogbloemen waren gemengd zodat ieder met dezelfde grassen, pluimen, eucalyptus, goudpluimen etc. en met dezelfde kleuren kon werken. Soms werd er onderling nog wat geruild of bijgepakt van de voorraad, er was genoeg. Voor sommigen een heel karwei om het vast te zetten maar uiteindelijk gingen alle dames naar huis met een mooie krans om nog lang van te kunnen genieten.


 

Brunch ochtend: donderdag 26 oktober 

Het rook al heerlijk toen we deze ochtend rond 11 uur het Gildehuis binnen liepen. De lange tafel was al mooi en gezellig gedekt en we werden al vlug voorzien van een kop koffie of thee. In de keuken was nog volop bedrijvigheid en nadat onze nieuwe voorzitster Carla ons welkom had geheten begonnen we deze brunch met een kop courgette- of groentensoep, inclusief uitgebakken spekjes en stukjes stokbrood. Hierna konden we kiezen uit heerlijke hapjes zoals mini sausijzenbroodjes, omeletreepjes gevuld met zalm, kleine tosti’s, komkommers, tomaatjes, ontbijtkoek, Gronings suikerbrood, druiven, krentenbollen, croissantjes, plakjes ham en kaas en vers fruit. Alles smaakte even heerlijk! Ondertussen werd er goed “gebuurt” en we hebben ook gelijk kennis gemaakt met een nieuw lid: Rita  ( haar achternaam ben ik helaas vergeten ) Rita woont al 8 jaar in het Postels Huufke in Vessem en zij en haar man hebben een B&B. We hopen dat ook Rita het gezellig heeft gevonden vandaag…………..Veel dank aan ons nieuwe bestuur voor deze lekkere brunch! 


Herfstwandeling: donderdag 19 oktober

Toen we deze ochtend met 9 vrouwen vertrokken voor de herfstwandeling kwamen de eerste regendruppels naar beneden maar al heel snel werd het droog en liepen we, jawel, in de zon! De temperatuur was heerlijk en de omgeving prachtig: we liepen langs het Voedselbos door het  “tot natuur gemaakte Kleine Beerze gebied”  en staken bij de Ellenbroek over om via het bos richting de camping te lopen.  Bij “het Landgoed” van Jeanne en Bert werden we in hun buitenhuisje gastvrij onthaald op koffie, thee met cake of eierkoek. De mais was van het land af dus we hadden een prachtig uitzicht. Het was gezellig genieten…………
We vervolgden onze route en op verschillende plekken was het goed nat, het had gisteren 15 mm geregend! Het was een mooie afwisselende route en er werd onderweg ook over afwisselende onderwerpen met elkaar gekletst. Het was gewoon een gezellige en sportieve herfstochtend!!! 

Quizvraag: wie weet van wie het onderstel is op de laatste foto? 


 

Bloemschikken thema Herfst: woensdag 11 oktober 

Onder leiding van een van onze leden, werd, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers, een mooi herfst bloemstuk gemaakt . We waren met 7 leden aanwezig. 
Een geslaagde middag en iedereen ging tevreden naar huis.


 

 

Jaarvergadering: dinsdag 19 september

De zaal in D’n Boogerd was deze avond gezellig gevuld met SVIV dames die aan tafel genoten van een kop koffie/ thee met een lekker van Heeswijk appeltaartje. Na deze opening heette onze voorzitster iedereen van harte welkom, werd de presentielijst getekend en werd het financieel jaarverslag goedgekeurd. Hierna was het de beurt aan Mien Creutz en Carla van Dijen om te worden gehuldigd ter ere van hun 25 jarig jubileum bij onze vereniging. Martha van Aaken was helaas niet aanwezig, zij is al 50 jaar lid van de vrouwenvereniging! Maar haar bloemen en attentie worden bij haar thuis bezorgd. 
Hierna stelde Petra ons voor aan het, gedeeltelijk, nieuwe bestuur: Carla van Dijen: voorzitster, Rianne Vosters: penningmeester, Gerrie Bartels: secretaris, Rita Willems: ledenadministratie en aan/afmelden activiteiten, Rikie Blox: ondersteunend lid, Tony Beckers: ondersteunend lid en Lilian Feijen: ondersteunend lid. Hiermee hebben we weer een mooi nieuw bestuur bestaande uit 7 leden! 
Carla’s eerste nieuwe taak was een woord van dank aan Petra Michielse, Jozien Huijbers en Rian Docters van Leeuwen voor hun jarenlange steun en bijdrage aan de SVIV. Zij kregen alle drie een mooie bos bloemen overhandigd. 
Na de pauze plus drankje werd het woord gegeven aan onze gaste mevrouw Ellen Bouwen. Zij is vrijwilligster bij de CliniClowns. 
De CliniClowns zijn bedacht en gestart in Amerika en in 1992 heeft dr. Voute, kinderoncoloog,  de Nederlandse Cliniclowns opgericht. Er werken hier 100 CliniClowns, 55 kantoormedewerkers, 115 vrijwilligers en er is een Raad van Toezicht. De CliniClowns zijn afhankelijk van giften, donaties, sponsors, nalatingsschappen en acties die worden gehouden zoals fiets- en wandeltochten. Zij hebben ook een webshop waar je artikelen kunt bestellen. 
De CliniClowns zijn professioneel en zijn in dienst. Zij hebben allen een theater- of pedagogische achtergrond. Ze bezoeken zieke kinderen of kinderen met een beperking in ziekenhuizen of instellingen door heel Nederland, ook worden ouderen met dementie verblijd met hun bezoek. De clowns nemen de kinderen of ouderen mee in een andere wereld zodat zij even hun zorgen of verdriet kunnen vergeten. Muziek speelt hierbij een belangrijke rol. 
Er bestaat ook een CliniClown app: mochten zieke kinderen opeens behoefte hebben aan contact met een Cliniclown en deze kan op dat moment niet naar het desbetreffende ziekenhuis komen dan kan het contact gelegd worden via de app! Een mooie digitale oplossing……………..
Het is prachtig dat dit soort initiatieven bestaan, het maakt het leven van zieke kinderen en dementerenden even wat minder zwaar, dat kun je zien aan de glimlach op hun gezichten! 
Na afloop van de presentatie zijn we nog “met de pet rond gegaan”, waarna ook mevr. Bouwen met een glimlach op haar gezicht weer naar Hulsel vertrok. 


 

Bezoek aan de Tuinen van Appeltern: dinsdag 12 september

Nadat we de snelweg hadden verlaten kwamen we via een erg leuke toeristische route over de dijk, met hieraan liggende onbekende dorpjes, aan bij onze bestemming de Tuinen van Appeltern.  We, dat waren 4 leden van onze SVIV. Ja, u leest het goed: 4! Precies 1 auto vol…..
Na binnenkomst in het gezellige moderne restaurant / winkel besloten we eerst een lekkere kop koffie/thee met bananencake te bestellen. Hierna vertrokken we, met het informatieboekje in de hand,  naar buiten om de Tuinen te gaan verkennen. Er waren verschillende routes die je kon volgen. Het was dinsdag heerlijk weer dus het voelde echt als een dagje uit om daar zo heerlijk buiten rond te lopen en te genieten van de vele bloemen, planten, tuinhuisjes, beelden, strakke moderne tuinen, vijvers, pipowagens, pergola’s, rozenbogen, waterlelies, bruggetjes, Engelse theehuisje, verschillende schuttingen, bankjes en tegels, borders, de Protestboom en het Ontdekkingseiland met de leuke speeltuin voor kinderen.
Omdat het al september was stonden niet alle bloemen nog mooi in bloei dus misschien gaan we in het voorjaar nog wel een keer terug om te kijken hoe alles er dan uitziet. Na een lekkere lunch zijn we nog even door de winkel en de plantenmarkt gelopen en natuurlijk konden we het niet nalaten om iets leuks te kopen voor thuis. 
We hebben een heel gezellige dag gehad………………………….


Korte fietstocht : dinsdag 5 september

Met 16 dames richting Eindhoven Airport gefietst. Even zoeken waar we met onze fiets naar toe moesten maar schoonzoon Thijs (van Jozien) stond al te zwaaien en de fiets werd in een afgesloten fietshok geplaatst.
Van daaruit naar het kantoor waar we ons naamkaartje in ontvangst namen, na onszelf geidenticifeerd te hebben natuurlijk.
Toen richting de aankomsthal van het vliegveld en bij het business centre koffie/thee, iets lekkers en tekst en uitleg gekregen over het ontstaan van het vliegveld en hoe de militaire- en burgerluchtvaart in elkaar steken.
Nadien een rondleiding door de aankomst hal, de douane, de vertrekhal, het koffervervoer, het na inchecken etc etc. Geweldig interessant maar niet te verwoorden want dan wordt het verhaal te lang.
Binnen mochten nergens foto’s gemaakt worden maar hopelijk geven de gemaakte foto’s toch een mooi beeld. Helaas geven de gele hesjes af en toe te veel licht af.
Na een warme terug fietstocht kwamen we 16.45u terug in Vessem.


Seizoenafsluiting: dinsdag 27 juni

Ja, seizoen 2022- 2023 zit er weer op. Dit seizoen werden we gelukkig niet gehinderd door corona en hebben we veel leuke, gezellige en interessante bijeenkomsten en uitstapjes gehad. Ook gingen er helaas enkele geplande activiteiten niet door wegens te weinig belangstelling. Dit is natuurlijk erg jammer maar niets aan te doen. 
Deze avond was er niet te klagen over belangstelling: maar liefst 47 leden waren aanwezig, waaronder 2 van de 3 nieuw aangemelde dames. Heel gezellig dat zij er ook al bij waren en hopelijk hebben ook zij een leuke avond gehad. 
We werden om 17.00 uur ontvangen in het Gildehuis met een drankje en de serre zat al vlug helemaal vol en er werd volop ‘gebuurt” met elkaar. Na enige tijd werden we uitgenodigd om bij de foodtruck van Ibo iets lekkers te gaan bestellen. Ibo had zijn handen vol aan 47 dames want zijn collega was helaas ziek zodat hij alles in zijn eentje moest doen. Het smaakte allemaal heerlijk en na afloop stonden er binnen in het Gildehuis nog enkele schalen met verschillende soorten meloenstukjes. Een lekker frisse afsluiting op deze warme dag. En nu hebben we de zomervakantie voor de boeg en beginnen we daarna in september met een nieuw bestuur van de SVIV. Spannend en ook heel fijn dat we uiteindelijk 5 nieuwe bestuursleden hebben gevonden die bereid zijn om samen met Rian Vosters en Gerrie Bartels de SVIV voort te zetten! We hopen heel veel leden terug te zien tijdens de jaarvergadering in september!


 

Fietstocht: vrijdag 16 juni

Op vrijdag 16 juni vertrokken we met 23 leden en stralend weer richting Duizel, hierna richting Eersel ( en tussendoor even stoppen om wat te drinken ) en toen via de bossen naar Bergeijk. Tegen half 12 zaten we bij de Negende Zaligheyt voor een kop koffie/thee met gebak.

Vandaar uit via stukje Belgie en een toeristische route ( tussendoor weer even gestopt voor slok drinken ) naar de Hollandershoeve in Reusel waar we een lekkere lunch hebben genuttigd. Hierna naar Hooge-Mierde, Lage-Mierde ( weer een stop voor een slok water ) en zo naar Netersel.

Tot slot hebben we bij de Kruidenlucht nog aangelegd voor een drankje of ijsje en rond kwart over 5 waren we weer terug in Vessem!

Na veel complimenten van de leden van de SVIV kijken we terug op een mooie fietstocht van 60 kilometer…….


 

Bezoek Helmond: dinsdag 23 mei

Excuses voor het verlate plaatsen van dit bericht op onze site maar ik was een week op vakantie en zodoende ook niet aanwezig bij dit uitstapje aan Helmond. Rian D. van Leeuwen heeft dit keer de foto’s en het onderstaande verhaaltje gemaakt. Dank je wel Rian. 

Op dinsdag 23 mei vertrokken we om 10.15u met 12 dames naar Helmond. We kwamen om 11.00u aan bij de cacaofabriek waar we koffie/thee dronken en ‘ n lekker gebakje aten. Na lekker bij gekletst te zijn begonnen we aan de rondwandeling van 4 km. We kwamen langs de high lights van Helmond o.a. de kubuswoningen, het Speelhuis, kasteel Helmond, mooie muurschilderingen en kunstwerken. Helaas was het te koud om buiten op het terras aan de Zuid-Willemsvaart te lunchen dus maar voor ’n overdekt plekje gekozen. Na deze heerlijke lunch onze wandeling vervolgd om als laatste bij de Vlisco  uit te komen. Vlisco maakt exclusieve, top kwaliteit stoffen met originele waxprints. Rond 16.00u waren we weer terug in Vessem.


 

Avondwandeling: woensdag 17 mei

De zon scheen nog heerlijk toen we ’s avonds om 18.45 uur uit Diessen vertrokken voor onze wandeling. We waren met 8 vrouwen, niet bijster veel maar wel enthousiast. Het werd een prachtige wandeling, heel afwisselend en er was overal goed te lopen ondanks de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen weken. We passeerden het Diessens Broek, echt mooi daar hoor, ik zelf was er nog nooit geweest. Daarna weer door de bossen en de weilanden en via Annina’s Rust kwamen we weer in Diessen uit bij cafetaria de Zwaan ( hier hadden we ook onze auto’s neergezet ) waar we een kop thee/ koffie hebben gedronken. Ik heb ook een foto gemaakt van de toiletrol in het damestoilet, ik vond hem zo leuk……..


 

Excursie St. Ambrosius: maandag 8 mei 

Jammer maar we fietsten maandagmiddag 8 mei maar met 4 vrouwen ( ! ) richting de Bijenvereniging Sint Ambrosius in Middelbeers. Ik ben zelf van nature ook niet zo’n bijen fan maar ik was toch wel erg benieuwd wat Frans Schilders ons allemaal over deze zoemende en soms prikkende beestjes zou kunnen vertellen.  Vandaar dat ik mij toch had opgegeven. Het was heerlijk fietsweer dus de middag begon positief. 
Frans Schilders ontving ons hartelijk en vertelde dat de vereniging al 150 jaar bestaat, ze hebben 100 leden  maar ze zijn vooral de laatste 20 jaar erg actief.  Frans geeft ook cursussen, begeleidt wandelingen en bezoekt ook scholen. We zijn even over D’n Biebult gelopen en kwamen langs allerlei kastjes, insectenhotels, lokkastje, belangrijke bomen, planten en struiken.  Alles zag er fris en groen uit en het was heerlijk rustig om daar te wandelen. Ook hebben we nog een wandeling naar het Witholland gemaakt, het was echt lekker wandelweer. 
De bijenkasten staan in een zogeheten hal en de verschillende hallen hebben een naam: Acacia, Linde of Esdoorn. De bijen ruiken naar welke kast/ hal ze terug moeten vliegen met hun stuifmeel en nectar. Dit stuifmeel en nectar is het eten/ voeding voor de bijen, ze nemen dit mee naar hun kast en vullen hier de honingraat mee. Zo ontzettend knap hoe ze zelf van deze 6 kantige hokjes van was kunnen maken. Ze doen dit m.b.v. hun ‘wasklier”: samen met speeksel maken ze met hun mondjes de honingraten.
Per kast zit er 1 koningin in, plus ongeveer 50.000 bijen waarvan de meerderheid “werksters” ( dit zijn meisjes ) Zij halen het eten voor hun koningin. De koningin legt wel 10.000 – 15.000 eitjes per dag en die komen om de zoveel tijd uit, dus niet allemaal tegelijk. Wanneer er een hoop voedsel moet worden verzameld dan gaat hier de meeste aandacht naar uit en niet naar de verzorging van de eitjes. De werksters zelf leggen altijd onbevruchte eitjes dus zij zorgen niet voor nageslacht, dat doet de koningin met sperma van verschillende darren. ( mannetjesbij ) Zij kan dit sperma gescheiden opslaan in haar lijfje. Raar maar waar! 
Wanneer de imker de gevulde honingraten uit de kasten haalt om er honing van te gaan maken haalt hij dus de aangelegde voedselvoorraad van de bijen weg.  Als vervanging krijgen ze een speciaal soort suikerwater in hun kast. 
Poepen doen ze buiten de kast. De poep van de koningin ( die altijd binnen blijft ) wordt door de werksters mee naar buiten genomen. Een schoon, intelligent en vindingrijk volkje is het! 
NB: een bij eet stuifmeel en nectar , een wesp eet insecten!
De solitaire bijen die we wel eens zien vliegen leven niet lang. Alle bijen( volken) moeten onderhouden en verzorgd worden door een imker, anders sterven ze heel vlug uit. En deze verzorging moet met veel liefde en enthousiasme gebeuren want dit bepaalt het voortbestaan / groei van onze bijenstand. 

Het was een reuze interessante en verrassende middag. Ik heb nooit geweten dat er over deze kleine diertjes zoveel te vertellen zou zijn! Dank je wel Frans! 

 


 

Jeu de boulesavond met hapjes: vrijdag 28 april

We begonnen deze vrijdagavond met 21 dames gezellig met een kop koffie/thee plus een eigengemaakt hartig noten/kaas  reepje. Heel lekker. Daarna verschenen er nog meer ambachtelijk gemaakte hapjes op tafel, het smaakte allemaal heerlijk en het zag er bovendien prachtig uit! Maar er stond een jeu de boules avond op het programma dus we moesten vol energie en ‘pittig” aan deze activiteit kunnen beginnen ……..
We mochten om de beurt een naam trekken uit de pot zodat we hierna wisten wie onze partner zou zijn op de baan. Na wat gezoek in de verschillende dozen met ballen hadden we de juiste ‘ballencombinaties’ gevonden en konden we starten met gooien. Het ging er gezellig en fanatiek aan toe. De puntentelling verliep niet bij alle teams hetzelfde omdat we niet allemaal op de hoogte waren van de juiste spelregels en zodoende was niet iedereen tegelijk klaar met een potje maar dat maakte niet echt uit want op een gegeven moment ging het regenen en besloten we maar om naar binnen te gaan. 
En daar stonden al weer lekkere hapjes op ons te wachten plus een heerlijk drankje. Er werd gezellig “gebuurt” en ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg : “het was een “bal” gezellige avond en de complimenten aan de catering!”


 

Paasworkshop: woensdag 29 maart

Woensdagmorgen 29 maart was het weer tijd voor onze jaarlijkse Paasworkshop en jawel met 19 dames waren we bij “de Guld” druk bezig.
Twee in de keuken om ons van een natje en een droogje te voorzien en de rest creatief bezig in de kelder.
Om 10.30u was de koffie en thee klaar en natuurlijk iets lekkers erbij en zelfs nog op tafel. Nadat we in de weer waren geweest met garen en VEEL mos stond om 12.30u de lunch klaar. Heerlijk gegeten en gebuurt.
Weer de kelder in voor de afwerking van het paasstuk. Volgens we begrepen was het naar ieders tevredenheid. Na het opruimen nog even een drankje ter afsluiting en een mooie gezellige dag zit er weer op.
Tot volgend jaar!


 

Wandeling Lentekriebels: maandag 13 maart

Om 13.00u met twee auto’s richting Oirschot vertrokken en bij Hoeve 1827 (oftewel bij Mieke Vingerhoeds) de auto’s geparkeerd. De negen dames hadden gelukkig allemaal goede wandelschoenen aan want het was wel wat modderig maar het weer was subliem.
Alle sloten en sommige weilanden waren flink met water “gevuld”, prachtig gezicht. Zelfs twee reeën hebben we gespot. Bij “de Jacobushof” hebben we koffie en thee genuttigd en op de terugweg naar de auto toch nog een verkeerd pad genomen maar dat was verder ook geen punt. Om 16.00u waren we weer thuis na een zonnige en winderige middag.


 

Bowlen: dinsdag 28 februari

We arriveerden met 13 bowling dames en 1 aanmoedigerster om 19.00 uur bij de Flying Bowling in Veldhoven.  Er waren 2 banen afgehuurd en de 2 groepjes waren snel gemaakt.  We kregen de 2 meest linkse banen in de zaal zodat we daar niemand tot last zouden zijn, hi,hi,hi. 
Nadat we even hulp  kregen bij het invoeren van onze namen in het score systeem begonnen we direct fanatiek te gooien, te rollen en te stuiteren over de banen. Maar de ballen verdwenen niet alleen soms “in het gootje”, er werden ook echte strikes en spares gegooid.  Erica ging onze buurmannen nog even advies vragen welke vingers je nu precies in de balgaten moest steken en zij zag ook dat je je ballen voor het gooien even moest opwrijven met een doekje. Hilariteit alom…..Dus haalde Erica haar speciaal meegebrachte sokken uit haar tas waarmee ze haar bal kon glad wrijven……..In combinatie met het 3x naar achteren zwiepen van haar linkerarm, voordat de bal werd gegooid, scoorde ze hierdoor inderdaad beter! Het ging er fanatiek aan toe en onder het genot van koffie, thee, cola en wijn hebben we een leuke sportieve avond gehad! 


 

Bloemschikken: woensdag 8 februari

Een kort verslagje van een activiteit met helaas weinig deelnemers:

Door ziekte en familieomstandigheden waren er veel afmeldingen maar degene die er waren hebben een mooi bloemstuk gemaakt. Waar een pak melk al niet goed voor is (restverwerking) dit met takken en mos bedekken. Daarna versieren met bolletjes en bloemen en we hebben nu thuis het voorjaar binnen!


 

Soepwandeling: vrijdag 28 januari

Het was deze dag lekker droog maar fris winterweer, desondanks vertrokken we maar met een groepje van 10 vrouwen voor de Soepwandeling. Later op de ochtend zouden nog 4 anderen met de fiets aansluiten bij het “soeprestaurant”
We liepen vanaf de kerk richting de Maaskant vanwaar we via verschillende bos- en akkerpaden bij de weg naar Knegsel uitkwamen. Deze staken we over en hierna verdwenen we weer in het bos. Uiteindelijk kwamen we bij hoeve Biestheuvel uit en na nog een paar binnendoor paden arriveerden we bij het huis van Maria en Harrie van Riet in Hoogeloon. Maria was met ons meegelopen en Harrie had voor ons de koffie en thee al klaar staan. Eerst even onze “vieze” wandelschoenen  uitgedaan want het was onderweg her en der wat drassig door de smeltende sneeuw. De 4 fietsers waren ondertussen ook gearriveerd. Na de koffie en thee kregen we een lekkere kop maaltijdsoep met een afgebakken broodje roomkaas. Het smaakte heerlijk………………..
Na deze gezellige pauze vertrokken we weer, via een kortere terugweg, richting Vessem. 

We hadden een fijne sportieve ochtend achter de rug en we willen Petra bedanken voor de lekkere soep en Harrie en Maria van Riet voor hun gastvrijheid!


 

Bezoek Voedselbank: dinsdag 17 januari

Op een mooie winterse dinsdagmiddag vertrokken we met 17 vrouwen naar de Voedselbank in Best. Het was even zoeken naar een parkeerplaats want het was daar druk op het industrieterrein omdat de Voedselbank naast het Goed is gelegen. We werden ontvangen door 3 leden van het bestuur en de stoelen, koffie, thee en de door een vrijwilligster zelfgemaakte cake stonden al voor ons klaar.  Aan de hand van een powerpoint presentatie plus de nodige mondelinge verhalen kregen we veel informatie over het ontstaan, bestaan en reilen en zeilen van deze Voedselbank: 
in 2005 is deze Voedselbank opgericht vanuit het initiatief van de Odolphuskerk in Best en nu omvat hij de regio Best – Oirschot – Spoordonk – de Beerzen en Son en Breugel. Er zijn 171 Voedselbanken in Nederland en het hoofdkantoor zit in Houten. In het gebied Best zijn 14 supermarkten gevestigd waar de Voedselbank, via hun eigen koelbus,  producten ophalen maar er worden ook producten aangeleverd vanuit de 10 distributiecentra in Nederland. Alle producten worden na binnenkomst in de computer geregistreerd zodat men de houdbaarheidsdata in de gaten kan houden. In een speciale koelruimte staan wel 10 grote vriezers plus nog enkele koelkasten voor de versproducten. Men probeert voor de 110 gezinnen ( die op dit moment zijn ingeschreven als client ) zoveel mogelijk producten uit de schijf van 5 te verzamelen. Op vrijdag kunnen deze mensen hun spullen komen halen.  Er wordt geen alcohol in de pakketten aangeboden. Er zijn dan ongeveer 20 vrijwilligers aanwezig om hierbij te helpen. Afhankelijk van de gezinsgrootte krijgt men een klein – middel – of groot pakket mee. De clienten zijn vooraf allemaal gescreend en besproken door het bestuur omdat men natuurlijk wilt dat de voedselpakketten op de juiste plaats terecht komen. 
Wanneer er kinderen uit deze gezinnen jarig zijn krijgen ze allemaal een cadeautje en een taart en jarige vrouwen krijgen een bos bloemen. Zijn er non-food artikelen aanwezig dan wordt dit soms verloot onder de klanten of als verjaardagscadeautje gegeven. Soms worden er voor de kinderen ook leuke activiteiten georganiseerd zoals een dagje uit met de bus. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door donaties, sponsors, lege flessenacties of een opbrengst van een braderie. 
In het pand zit ook het kledingwinkeltje “de kleine beurs” Voor een heel klein bedrag kunnen de clienten daar kinder-dames- herenkleding kopen, schoenen en zelfs sieraden. Het zag er allemaal netjes en verzorgd uit. 
We waren het er allemaal over eens dat er ontzettend veel werk bij komt kijken om een Voedselbank draaiende te houden, dit had niemand van ons verwacht! 
We hebben een heel leerzame maar ook gezellige middag gehad en als dank hiervoor werd een gift aangeboden aan de Voedselbank. Dit zal zeker goed worden besteed! 


 

Kerstviering: dinsdag 13 december

In D’n Boogerd waren de tafels mooi in kerstsfeer gedekt en met een opkomst van 70 leden was de zaal gezellig vol.  Onder het genot van een drankje opende onze voorzitster deze Kerstviering met een mooie Kerstgedachte.  Uit deze Kerstgedachte sprak helaas niet alleen maar hallejula maar er kwam ook een waarheid in naar voren die nog steeds geldt: “laten we blij zijn met kleine dingen en laten we elkaar helpen en in de gaten houden”
We werden getrakteerd op lekkere aardappel-prei soep, daarna konden we langs het buffet lopen waarop verschillende lekkere harde en zachte broodjes lagen,  rauwkostsalades en plakken beenham, gegaard kippen- en varkensvlees. Het smaakte heerlijk……
Koosje van Hooff droeg een zelfgemaakt gedicht voor, echt knap gedaan, op z’n Vessums en met een vleugje humor tussen de bedrijven door. 
Het dessert was “restaurantwaardig” : een bordje waarop enkele glaasjes gevuld met aardbeien- en hazelnootbavarois, slagroom met nougatinestukjes, een stukje sinaasappelcake en een kerst chocolaadje.  Het smaakte iedereen goed. 
Nadat de tafels waren afgeruimd werden we nog getrakteerd op een optreden van B&W.  Ze zongen verschillende leuke liedjes voor ons. 
Op het podium had Mien Kreuz de voorbeeld “schilderijen” neergezet voor de workshop die op maandag 9 januari staat gepland. U kunt zich hier tot 5 januari nog voor opgeven. 

Tot slot van de avond vond de loterij nog plaats: alle niet verkochte kerststukjes van de Kerstmarkt werden via gekochte lotjes verloot.  Het was een leuke afsluiting van een sfeervolle avond! 
Heel veel dank aan onze bestuursleden die deze avond voor ons georganiseerd hebben!!! 

Wij willen jullie allen heel fijne feestdagen maar bovenal een veilig en gezond 2023 toewensen! Hopelijk zien we elkaar weer volgend jaar!


Kerstmarkt: zaterdag 10 december 

Wat zag het er weer prachtig uit! Alle zelfgemaakte kerstartikelen stonden zo mooi uitgestald, alle lampjes brandden, er was zo ontzettend veel, het zag er zo kleurrijk en sfeervol uit! Echt geweldig om te zien en eigenlijk jammer toen een uur na de opening van de kerstmarkt het grootste gedeelte al verkocht en verdwenen was van de tafels……………..Mag ik natuurlijk eigenlijk niet zeggen want het was natuurlijk de bedoeling van deze middag dat er zo veel mogelijk zou worden verkocht maar toch….
Er was de afgelopen paar weken vreselijk hard gewerkt door de groep ” Crea Bea Kerstvrouwen ” en ze kunnen enorm blij en trots zijn op zo’n mooi resultaat. 
Dat blijkt ook wel uit het feit dat er veel verkocht werd en het was een gezellige drukte bij D’n Boogerd.  

Nadat ’s morgens alles was uitgestald werd er gezellig met elkaar een broodje gegeten en een kop koffie/thee gedronken en na afloop van de Kerstmarkt werd alles weer opgeruimd, spullen teruggebracht naar de Guld en werd de middag afgesloten met een een drankje. We kunnen terugkijken op een gezellige en succesvolle middag! Wat het uiteindelijk heeft opgebracht zullen we binnenkort nog horen. 

We wensen iedereen fijne Kerst- en Feestdagen en vooral een positief, veilig en gezond 2023!!! 


 

Sinterklaasavond: donderdag 24 november

Met 43 leden hebben we de Sinterklaas avond gevierd en wel met een bingo.
Onder het genot van koffie en thee met gevulde speculaas en banket staaf konden
“de ballen gaan rollen”. En jawel wat konden de dames winnen gevulde speculaas en banket staaf voor thuis bij de koffie. Tussen de ronde’s door nog een keer een koffie en natuurlijk een borrel of fris en even de tijd om te kletsen.
Iedereen kreeg een mooie chocolade letter en de allerlaatste drie ronde waren voor de grotere levensmiddelen pakketten.
We kunnen terug kijken op een gezellige avond.
P.S. de foto’s zijn helaas niet mooi scherp geworden, het fototoestel stond niet goed afgesteld. Sorry hiervoor. Hopelijk volgende keer beter………………


 

Samen koken Samen eten: dinsdag 15 november 

Dinsdagmiddag “de Guld” omgebouwd tot een grote keuken. In de serre stonden de inductie plaatjes en in de keuken gewoon de kookplaat. Onder het genot van een bakkie koffie en thee de recepten door gesproken en in groepjes van twee twaalf dames aan het werk gezet en een rond lopend hulpje.  De ingrediënten stonden klaar dus ze konden vooruit en jawel een gezellige bezige boel!
Na ruim een uur konden we al van een heerlijk soepje genieten en kort erna van de rest.
Heerlijk was het en heel gezellig.
Opruimen, afwassen en poetsen en om 16.00u konden we deur achter ons dicht doen.
Volgens ik begreep voor herhaling vatbaar, ze spraken over Italiaans, wie weet.


 

Workshop kerstkaarten maken: 8 november

We hebben een hele leuke en creatieve avond gehad. Met 7 leden hebben we kaarten gemaakt. Iedereen heel enthousiast.  We hebben kaarten  gemaakt van diamant painting. Iedereen ging met 3 kaarten naar huis. Zeker voor herhaling vatbaar…….

P.S. De apart ingestuurde foto was vertikaal genomen.  In het foto album zie je het formaat als afwijkend. 


 

Herfstwandeling: 31 oktober

We stonden met een “klein maar fijn” groepje van 9 dames bij de kerk in Vessem en we zeiden tegen elkaar: ” wat doen we, gaan we wel of niet wandelen? ” 
Het was aan het miezeren en volgens Buienradar kon het dat wel blijven doen tot 13 – 14 uur.  Maar in de praktijk valt het vaak best wel mee en daarom besloten we om toch naar Wintelre te fietsen en onze fietsen i.p.v.  bij de kerk bij de Nachtegaal neer te zetten. Van daaruit zouden we de verkorte wandeling gaan maken en mocht het hard gaan regenen dan konden we altijd nog omkeren. 
Rondom het Groot Meer zijn er verschillende nieuwe houten hekken geplaatst ( ook loodrecht het nu droogstaande meer in ) en we zijn over het nieuwe rolstoelpad naar de uitkijkplaats gelopen.  Echt heel mooi daar met de herfstkleuren en het hoogteverschil bovenop de uitkijkplaats! En zo vlakbij huis……….
Na verschillende bospaden links, rechts en rechtdoor te hebben gelopen kwamen we uiteindelijk weer terug bij de Nachtegaal.  Het was de hele wandeling droog gebleven en de temperatuur was heerlijk.  Na een lekkere kop koffie of thee fietsten we terug naar Vessem. Goed dat we toch waren gegaan want het was een gezellige maandagmorgen! 
P.S. de lange route houden we nog tegoed……………….

Bloemschikken Herfst workshop: 18 oktober

We werden op dinsdag 18 oktober om 19.30 uur verwacht bij “de Klumpkes” in Middelbeers. Koffie en thee werd ingeschonken en we kregen tekst en uitleg hoe de avond zou gaan verlopen. Ellen v.d. Loo had drie voorbeelden waar we uit konden kiezen: een krans op een agave krans, een boeket wat in kan drogen op een ovale bloempot of twee houten schijfjes met houtjes en vaasjes met bloemen en gras. De keuze was moeilijk want alles was mooi; gelukkig werd door de 10 dames van alle drie wat gemaakt. Ik vergat natuurlijk weer van het begin foto’s te maken maar de bloemstukken staan erop. In de winkel nog even rond gesnuffeld, wat extra’s gekocht en iedereen tevreden met zijn werkstuk naar huis, het was dus een geslaagde avond met een gezellige gastvrouw.
Mocht je nog een kadootje of een bloemetje nodig hebben:  s’maandags is het gesloten maar de rest van de week tot en met zaterdag is het bij “de Klumpkes” open.


 

Bezoek Omroep Brabant: 27 september

Ons bezoek aan Omroep Brabant stond gelukkig “met de auto” gepland want het regende pijpenstelen toen we vanmorgen met 17 leden naar het Sciencepark in Son vertrokken. We werden vriendelijk ontvangen door de receptioniste en nadat we onze jassen in de garderobe hadden gehangen konden we plaats nemen in de mooie kantine waar de koffie, thee en “Omroep Brabant bonbons” al klaar stonden. Het gebouw ligt aan een mooie waterplas met fontein te midden van andere bedrijven.  Omroep Brabant is sinds 1999 op deze locatie gevestigd, hiervoor werkte men vanaf de Rondweg in Eindhoven en toen verzorgde men alleen nog maar radio uitzendingen. 
Na de koffie begon de rondleiding die werd verzorgd door Hans Janssen. Hans werkt al meer dan 30 jaar bij Omroep Brabant dus hij weet ontzettend veel te vertellen. Al gauw werd duidelijk dat er onder onze leden veel trouwe Omroep Brabant luisteraars en kijkers zijn en dit zorgde voor een gezellige levendigheid. 
Bij Omroep Brabant zijn 300 mensen werkzaam, zij werken in diensten. Er werken 8 correspondenten en nadat het nieuws is binnengekomen en gecontroleerd op echtheid maken de redacteuren de verslagen. Het nieuws kan gelezen worden via de app van Omroep Brabant en iedere dag is er om 17.30 uur een live uitzending op t.v. Deze wordt ieder uur herhaald. We liepen ook langs een digitaal infobord waarop precies te zien was naar welke nieuws items mensen het meeste gekeken hadden vandaag en of ze het hele artikel lazen of alleen de kop.  Dit werd middels curves zichtbaar gemaakt.
Voordat mensen deelnemen aan een t.v. uitzending komen ze eerst nog in de grimekamer zodat ze zo ‘voordelig’ mogelijk in beeld komen. De mensen die in de grote t.v. studio werken staan via oortjes in nauw contact met de regiekamer, hierdoor kan er, indien nodig, altijd worden ingebroken in een uitzending. Er wordt gewerkt via een, van tevoren gemaakt, strak draaiboek. 
Toen we bij de radio studio aankwamen was er net een uitzending bezig dus toen moesten de monden dicht! Maar toen het lampje weer op groen sprong hebben we “lang zal hij leven ” gezongen voor de jarige presentator Hubert! 
Echt leuk om al deze ruimtes en studio’s nu eens gezien te hebben. Het is een prachtig gebouw en veel groter dan ik mijzelf had voorgesteld. 
Hans heeft ons heel enthousiast en bevlogen over Omroep Brabant verteld en wanneer ik nu naar een t.v. uitzending van hen ga kijken, kijk ik er toch met andere ogen naar………………….
Het was een gezellige en informatieve ochtend! 


 

Jaarvergadering: 20 september

De zaal in D’n Boogerd was gezellig vol met 50 leden van onze vereniging. We begonnen natuurlijk met koffie/thee met een heerlijke koek en hierna opende onze voorzitter de jaarvergadering.  Het afgelopen jaar was qua aktiviteiten en financieel gezien een vrij rustig jaar geweest ten gevolge van corona. Aan het begin en aan het einde van het seizoen waren er wat aktiviteiten geweest; de Kerstmarkt b.v. kon helaas niet doorgaan waardoor we een belangrijke inkomstenbron zijn misgelopen maar laten we hopen dat alles dit komende jaar wel door kan gaan! Het financiele jaarverslag was door de kascommissie doorgenomen en goedgekeurd.
Er waren verder weinig vragen of opmerkingen vanuit zowel het bestuur als de leden maar er werden wel 2 oproepen gedaan:
er zijn voor het wekelijkse Kerstknutselen dringend mensen nodig en we moeten met ons allen eens goed na gaan denken of er beschikbare leden zijn die volgend jaar in het bestuur willen plaatsnemen. Er zijn dan namelijk 3 aftredende bestuursleden, zij hebben dit dan 9 jaar gedaan en een resterend aantal van 3 bestuursleden is natuurlijk onvoldoende om een vereniging draaiende te houden! 
Er waren dinsdagavond ook 4 jubilaressen: Jacqueline Liebregts ( 60 jaar lid! ), Jo Smetsers ( 50 jaar lid ), Marij Kraaijvanger ( 40 jaar lid ) en Petra Michiele ( 25 jaar lid) Zij werden allen verrast met een mooie bos bloemen en een verrassingstasje. 
Na de pauze, waarin we een drankje kregen,  kwamen Marjanne en Monique van stichting de Wensfiets ons vertellen hoe en waarom zij deze stichting hadden opgericht. Zij hadden hun 0 – pair fiets meegenomen. Dit is een fiets met een ( rol ) stoel voorop.  Zij hebben alles samen in eigen beheer en zijn geheel afhankelijk van giften en donaties. Ze fietsen, op verzoek van ( terminale ) patienten of hun familie, naar een locatie die de zieke nog heel graag wilt bezoeken. Dit kan gecombineerd worden met een terrasbezoek of een ijsje eten b.v. Marjanne fietst op de 0 -pair fiets en Monique, die verpleegkundige is, fietst mee met verpleegkundige artikelen die misschien nodig zouden kunnen zijn onderweg. ( zoals zuurstof of een warme deken ) Ze vormen een goed team wat prima op elkaar is ingesteld. 
Na hun presentatie hebben we een collecte gehouden. Hopelijk hebben we hen kunnen verblijden met een leuk bedrag! 


 

 

 

 

 


 
 

 


 

 


 

 

 


 

 

 


 

  

 


 

 

 

 


 

 


 
 

 

 

 


Wandeling: 16 november