Bezoek Helmond: dinsdag 23 mei
Excuses voor het verlate plaatsen van dit bericht op onze site maar ik was een week op vakantie en zodoende ook niet aanwezig bij dit uitstapje aan Helmond. Rian D. van Leeuwen heeft dit keer de foto’s en het onderstaande verhaaltje gemaakt. Dank je wel Rian.
Op dinsdag 23 mei vertrokken we om 10.15u met 12 dames naar Helmond. We kwamen om 11.00u aan bij de cacaofabriek waar we koffie/thee dronken en ‘ n lekker gebakje aten. Na lekker bij gekletst te zijn begonnen we aan de rondwandeling van 4 km. We kwamen langs de high lights van Helmond o.a. de kubuswoningen, het Speelhuis, kasteel Helmond, mooie muurschilderingen en kunstwerken. Helaas was het te koud om buiten op het terras aan de Zuid-Willemsvaart te lunchen dus maar voor ’n overdekt plekje gekozen. Na deze heerlijke lunch onze wandeling vervolgd om als laatste bij de Vlisco uit te komen. Vlisco maakt exclusieve, top kwaliteit stoffen met originele waxprints. Rond 16.00u waren we weer terug in Vessem.
Avondwandeling: woensdag 17 mei
De zon scheen nog heerlijk toen we ’s avonds om 18.45 uur uit Diessen vertrokken voor onze wandeling. We waren met 8 vrouwen, niet bijster veel maar wel enthousiast. Het werd een prachtige wandeling, heel afwisselend en er was overal goed te lopen ondanks de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen weken. We passeerden het Diessens Broek, echt mooi daar hoor, ik zelf was er nog nooit geweest. Daarna weer door de bossen en de weilanden en via Annina’s Rust kwamen we weer in Diessen uit bij cafetaria de Zwaan ( hier hadden we ook onze auto’s neergezet ) waar we een kop thee/ koffie hebben gedronken. Ik heb ook een foto gemaakt van de toiletrol in het damestoilet, ik vond hem zo leuk……..
Excursie St. Ambrosius: maandag 8 mei
Jammer maar we fietsten maandagmiddag 8 mei maar met 4 vrouwen ( ! ) richting de Bijenvereniging Sint Ambrosius in Middelbeers. Ik ben zelf van nature ook niet zo’n bijen fan maar ik was toch wel erg benieuwd wat Frans Schilders ons allemaal over deze zoemende en soms prikkende beestjes zou kunnen vertellen. Vandaar dat ik mij toch had opgegeven. Het was heerlijk fietsweer dus de middag begon positief.
Frans Schilders ontving ons hartelijk en vertelde dat de vereniging al 150 jaar bestaat, ze hebben 100 leden maar ze zijn vooral de laatste 20 jaar erg actief. Frans geeft ook cursussen, begeleidt wandelingen en bezoekt ook scholen. We zijn even over D’n Biebult gelopen en kwamen langs allerlei kastjes, insectenhotels, lokkastje, belangrijke bomen, planten en struiken. Alles zag er fris en groen uit en het was heerlijk rustig om daar te wandelen. Ook hebben we nog een wandeling naar het Witholland gemaakt, het was echt lekker wandelweer.
De bijenkasten staan in een zogeheten hal en de verschillende hallen hebben een naam: Acacia, Linde of Esdoorn. De bijen ruiken naar welke kast/ hal ze terug moeten vliegen met hun stuifmeel en nectar. Dit stuifmeel en nectar is het eten/ voeding voor de bijen, ze nemen dit mee naar hun kast en vullen hier de honingraat mee. Zo ontzettend knap hoe ze zelf van deze 6 kantige hokjes van was kunnen maken. Ze doen dit m.b.v. hun ‘wasklier”: samen met speeksel maken ze met hun mondjes de honingraten.
Per kast zit er 1 koningin in, plus ongeveer 50.000 bijen waarvan de meerderheid “werksters” ( dit zijn meisjes ) Zij halen het eten voor hun koningin. De koningin legt wel 10.000 – 15.000 eitjes per dag en die komen om de zoveel tijd uit, dus niet allemaal tegelijk. Wanneer er een hoop voedsel moet worden verzameld dan gaat hier de meeste aandacht naar uit en niet naar de verzorging van de eitjes. De werksters zelf leggen altijd onbevruchte eitjes dus zij zorgen niet voor nageslacht, dat doet de koningin met sperma van verschillende darren. ( mannetjesbij ) Zij kan dit sperma gescheiden opslaan in haar lijfje. Raar maar waar!
Wanneer de imker de gevulde honingraten uit de kasten haalt om er honing van te gaan maken haalt hij dus de aangelegde voedselvoorraad van de bijen weg. Als vervanging krijgen ze een speciaal soort suikerwater in hun kast.
Poepen doen ze buiten de kast. De poep van de koningin ( die altijd binnen blijft ) wordt door de werksters mee naar buiten genomen. Een schoon, intelligent en vindingrijk volkje is het!
NB: een bij eet stuifmeel en nectar , een wesp eet insecten!
De solitaire bijen die we wel eens zien vliegen leven niet lang. Alle bijen( volken) moeten onderhouden en verzorgd worden door een imker, anders sterven ze heel vlug uit. En deze verzorging moet met veel liefde en enthousiasme gebeuren want dit bepaalt het voortbestaan / groei van onze bijenstand.
Het was een reuze interessante en verrassende middag. Ik heb nooit geweten dat er over deze kleine diertjes zoveel te vertellen zou zijn! Dank je wel Frans!
Jeu de boulesavond met hapjes: vrijdag 28 april
We begonnen deze vrijdagavond met 21 dames gezellig met een kop koffie/thee plus een eigengemaakt hartig noten/kaas reepje. Heel lekker. Daarna verschenen er nog meer ambachtelijk gemaakte hapjes op tafel, het smaakte allemaal heerlijk en het zag er bovendien prachtig uit! Maar er stond een jeu de boules avond op het programma dus we moesten vol energie en ‘pittig” aan deze activiteit kunnen beginnen ……..
We mochten om de beurt een naam trekken uit de pot zodat we hierna wisten wie onze partner zou zijn op de baan. Na wat gezoek in de verschillende dozen met ballen hadden we de juiste ‘ballencombinaties’ gevonden en konden we starten met gooien. Het ging er gezellig en fanatiek aan toe. De puntentelling verliep niet bij alle teams hetzelfde omdat we niet allemaal op de hoogte waren van de juiste spelregels en zodoende was niet iedereen tegelijk klaar met een potje maar dat maakte niet echt uit want op een gegeven moment ging het regenen en besloten we maar om naar binnen te gaan.
En daar stonden al weer lekkere hapjes op ons te wachten plus een heerlijk drankje. Er werd gezellig “gebuurt” en ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg : “het was een “bal” gezellige avond en de complimenten aan de catering!”
Paasworkshop: woensdag 29 maart
Woensdagmorgen 29 maart was het weer tijd voor onze jaarlijkse Paasworkshop en jawel met 19 dames waren we bij “de Guld” druk bezig.
Twee in de keuken om ons van een natje en een droogje te voorzien en de rest creatief bezig in de kelder.
Om 10.30u was de koffie en thee klaar en natuurlijk iets lekkers erbij en zelfs nog op tafel. Nadat we in de weer waren geweest met garen en VEEL mos stond om 12.30u de lunch klaar. Heerlijk gegeten en gebuurt.
Weer de kelder in voor de afwerking van het paasstuk. Volgens we begrepen was het naar ieders tevredenheid. Na het opruimen nog even een drankje ter afsluiting en een mooie gezellige dag zit er weer op.
Tot volgend jaar!
Wandeling Lentekriebels: maandag 13 maart
Om 13.00u met twee auto’s richting Oirschot vertrokken en bij Hoeve 1827 (oftewel bij Mieke Vingerhoeds) de auto’s geparkeerd. De negen dames hadden gelukkig allemaal goede wandelschoenen aan want het was wel wat modderig maar het weer was subliem.
Alle sloten en sommige weilanden waren flink met water “gevuld”, prachtig gezicht. Zelfs twee reeën hebben we gespot. Bij “de Jacobushof” hebben we koffie en thee genuttigd en op de terugweg naar de auto toch nog een verkeerd pad genomen maar dat was verder ook geen punt. Om 16.00u waren we weer thuis na een zonnige en winderige middag.
Bowlen: dinsdag 28 februari
We arriveerden met 13 bowling dames en 1 aanmoedigerster om 19.00 uur bij de Flying Bowling in Veldhoven. Er waren 2 banen afgehuurd en de 2 groepjes waren snel gemaakt. We kregen de 2 meest linkse banen in de zaal zodat we daar niemand tot last zouden zijn, hi,hi,hi.
Nadat we even hulp kregen bij het invoeren van onze namen in het score systeem begonnen we direct fanatiek te gooien, te rollen en te stuiteren over de banen. Maar de ballen verdwenen niet alleen soms “in het gootje”, er werden ook echte strikes en spares gegooid. Erica ging onze buurmannen nog even advies vragen welke vingers je nu precies in de balgaten moest steken en zij zag ook dat je je ballen voor het gooien even moest opwrijven met een doekje. Hilariteit alom…..Dus haalde Erica haar speciaal meegebrachte sokken uit haar tas waarmee ze haar bal kon glad wrijven……..In combinatie met het 3x naar achteren zwiepen van haar linkerarm, voordat de bal werd gegooid, scoorde ze hierdoor inderdaad beter! Het ging er fanatiek aan toe en onder het genot van koffie, thee, cola en wijn hebben we een leuke sportieve avond gehad!
Bloemschikken: woensdag 8 februari
Een kort verslagje van een activiteit met helaas weinig deelnemers:
Door ziekte en familieomstandigheden waren er veel afmeldingen maar degene die er waren hebben een mooi bloemstuk gemaakt. Waar een pak melk al niet goed voor is (restverwerking) dit met takken en mos bedekken. Daarna versieren met bolletjes en bloemen en we hebben nu thuis het voorjaar binnen!
Soepwandeling: vrijdag 28 januari
Het was deze dag lekker droog maar fris winterweer, desondanks vertrokken we maar met een groepje van 10 vrouwen voor de Soepwandeling. Later op de ochtend zouden nog 4 anderen met de fiets aansluiten bij het “soeprestaurant”
We liepen vanaf de kerk richting de Maaskant vanwaar we via verschillende bos- en akkerpaden bij de weg naar Knegsel uitkwamen. Deze staken we over en hierna verdwenen we weer in het bos. Uiteindelijk kwamen we bij hoeve Biestheuvel uit en na nog een paar binnendoor paden arriveerden we bij het huis van Maria en Harrie van Riet in Hoogeloon. Maria was met ons meegelopen en Harrie had voor ons de koffie en thee al klaar staan. Eerst even onze “vieze” wandelschoenen uitgedaan want het was onderweg her en der wat drassig door de smeltende sneeuw. De 4 fietsers waren ondertussen ook gearriveerd. Na de koffie en thee kregen we een lekkere kop maaltijdsoep met een afgebakken broodje roomkaas. Het smaakte heerlijk………………..
Na deze gezellige pauze vertrokken we weer, via een kortere terugweg, richting Vessem.
We hadden een fijne sportieve ochtend achter de rug en we willen Petra bedanken voor de lekkere soep en Harrie en Maria van Riet voor hun gastvrijheid!
Bezoek Voedselbank: dinsdag 17 januari
Op een mooie winterse dinsdagmiddag vertrokken we met 17 vrouwen naar de Voedselbank in Best. Het was even zoeken naar een parkeerplaats want het was daar druk op het industrieterrein omdat de Voedselbank naast het Goed is gelegen. We werden ontvangen door 3 leden van het bestuur en de stoelen, koffie, thee en de door een vrijwilligster zelfgemaakte cake stonden al voor ons klaar. Aan de hand van een powerpoint presentatie plus de nodige mondelinge verhalen kregen we veel informatie over het ontstaan, bestaan en reilen en zeilen van deze Voedselbank:
in 2005 is deze Voedselbank opgericht vanuit het initiatief van de Odolphuskerk in Best en nu omvat hij de regio Best – Oirschot – Spoordonk – de Beerzen en Son en Breugel. Er zijn 171 Voedselbanken in Nederland en het hoofdkantoor zit in Houten. In het gebied Best zijn 14 supermarkten gevestigd waar de Voedselbank, via hun eigen koelbus, producten ophalen maar er worden ook producten aangeleverd vanuit de 10 distributiecentra in Nederland. Alle producten worden na binnenkomst in de computer geregistreerd zodat men de houdbaarheidsdata in de gaten kan houden. In een speciale koelruimte staan wel 10 grote vriezers plus nog enkele koelkasten voor de versproducten. Men probeert voor de 110 gezinnen ( die op dit moment zijn ingeschreven als client ) zoveel mogelijk producten uit de schijf van 5 te verzamelen. Op vrijdag kunnen deze mensen hun spullen komen halen. Er wordt geen alcohol in de pakketten aangeboden. Er zijn dan ongeveer 20 vrijwilligers aanwezig om hierbij te helpen. Afhankelijk van de gezinsgrootte krijgt men een klein – middel – of groot pakket mee. De clienten zijn vooraf allemaal gescreend en besproken door het bestuur omdat men natuurlijk wilt dat de voedselpakketten op de juiste plaats terecht komen.
Wanneer er kinderen uit deze gezinnen jarig zijn krijgen ze allemaal een cadeautje en een taart en jarige vrouwen krijgen een bos bloemen. Zijn er non-food artikelen aanwezig dan wordt dit soms verloot onder de klanten of als verjaardagscadeautje gegeven. Soms worden er voor de kinderen ook leuke activiteiten georganiseerd zoals een dagje uit met de bus. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door donaties, sponsors, lege flessenacties of een opbrengst van een braderie.
In het pand zit ook het kledingwinkeltje “de kleine beurs” Voor een heel klein bedrag kunnen de clienten daar kinder-dames- herenkleding kopen, schoenen en zelfs sieraden. Het zag er allemaal netjes en verzorgd uit.
We waren het er allemaal over eens dat er ontzettend veel werk bij komt kijken om een Voedselbank draaiende te houden, dit had niemand van ons verwacht!
We hebben een heel leerzame maar ook gezellige middag gehad en als dank hiervoor werd een gift aangeboden aan de Voedselbank. Dit zal zeker goed worden besteed!
Kerstviering: dinsdag 13 december
In D’n Boogerd waren de tafels mooi in kerstsfeer gedekt en met een opkomst van 70 leden was de zaal gezellig vol. Onder het genot van een drankje opende onze voorzitster deze Kerstviering met een mooie Kerstgedachte. Uit deze Kerstgedachte sprak helaas niet alleen maar hallejula maar er kwam ook een waarheid in naar voren die nog steeds geldt: “laten we blij zijn met kleine dingen en laten we elkaar helpen en in de gaten houden”
We werden getrakteerd op lekkere aardappel-prei soep, daarna konden we langs het buffet lopen waarop verschillende lekkere harde en zachte broodjes lagen, rauwkostsalades en plakken beenham, gegaard kippen- en varkensvlees. Het smaakte heerlijk……
Koosje van Hooff droeg een zelfgemaakt gedicht voor, echt knap gedaan, op z’n Vessums en met een vleugje humor tussen de bedrijven door.
Het dessert was “restaurantwaardig” : een bordje waarop enkele glaasjes gevuld met aardbeien- en hazelnootbavarois, slagroom met nougatinestukjes, een stukje sinaasappelcake en een kerst chocolaadje. Het smaakte iedereen goed.
Nadat de tafels waren afgeruimd werden we nog getrakteerd op een optreden van B&W. Ze zongen verschillende leuke liedjes voor ons.
Op het podium had Mien Kreuz de voorbeeld “schilderijen” neergezet voor de workshop die op maandag 9 januari staat gepland. U kunt zich hier tot 5 januari nog voor opgeven.
Tot slot van de avond vond de loterij nog plaats: alle niet verkochte kerststukjes van de Kerstmarkt werden via gekochte lotjes verloot. Het was een leuke afsluiting van een sfeervolle avond!
Heel veel dank aan onze bestuursleden die deze avond voor ons georganiseerd hebben!!!
Wij willen jullie allen heel fijne feestdagen maar bovenal een veilig en gezond 2023 toewensen! Hopelijk zien we elkaar weer volgend jaar!
Kerstmarkt: zaterdag 10 december
Wat zag het er weer prachtig uit! Alle zelfgemaakte kerstartikelen stonden zo mooi uitgestald, alle lampjes brandden, er was zo ontzettend veel, het zag er zo kleurrijk en sfeervol uit! Echt geweldig om te zien en eigenlijk jammer toen een uur na de opening van de kerstmarkt het grootste gedeelte al verkocht en verdwenen was van de tafels……………..Mag ik natuurlijk eigenlijk niet zeggen want het was natuurlijk de bedoeling van deze middag dat er zo veel mogelijk zou worden verkocht maar toch….
Er was de afgelopen paar weken vreselijk hard gewerkt door de groep ” Crea Bea Kerstvrouwen ” en ze kunnen enorm blij en trots zijn op zo’n mooi resultaat.
Dat blijkt ook wel uit het feit dat er veel verkocht werd en het was een gezellige drukte bij D’n Boogerd.
Nadat ’s morgens alles was uitgestald werd er gezellig met elkaar een broodje gegeten en een kop koffie/thee gedronken en na afloop van de Kerstmarkt werd alles weer opgeruimd, spullen teruggebracht naar de Guld en werd de middag afgesloten met een een drankje. We kunnen terugkijken op een gezellige en succesvolle middag! Wat het uiteindelijk heeft opgebracht zullen we binnenkort nog horen.
We wensen iedereen fijne Kerst- en Feestdagen en vooral een positief, veilig en gezond 2023!!!
Sinterklaasavond: donderdag 24 november
Met 43 leden hebben we de Sinterklaas avond gevierd en wel met een bingo.
Onder het genot van koffie en thee met gevulde speculaas en banket staaf konden
“de ballen gaan rollen”. En jawel wat konden de dames winnen gevulde speculaas en banket staaf voor thuis bij de koffie. Tussen de ronde’s door nog een keer een koffie en natuurlijk een borrel of fris en even de tijd om te kletsen.
Iedereen kreeg een mooie chocolade letter en de allerlaatste drie ronde waren voor de grotere levensmiddelen pakketten.
We kunnen terug kijken op een gezellige avond.
P.S. de foto’s zijn helaas niet mooi scherp geworden, het fototoestel stond niet goed afgesteld. Sorry hiervoor. Hopelijk volgende keer beter………………
Samen koken Samen eten: dinsdag 15 november
Dinsdagmiddag “de Guld” omgebouwd tot een grote keuken. In de serre stonden de inductie plaatjes en in de keuken gewoon de kookplaat. Onder het genot van een bakkie koffie en thee de recepten door gesproken en in groepjes van twee twaalf dames aan het werk gezet en een rond lopend hulpje. De ingrediënten stonden klaar dus ze konden vooruit en jawel een gezellige bezige boel!
Na ruim een uur konden we al van een heerlijk soepje genieten en kort erna van de rest.
Heerlijk was het en heel gezellig.
Opruimen, afwassen en poetsen en om 16.00u konden we deur achter ons dicht doen.
Volgens ik begreep voor herhaling vatbaar, ze spraken over Italiaans, wie weet.
Workshop kerstkaarten maken: 8 november
We hebben een hele leuke en creatieve avond gehad. Met 7 leden hebben we kaarten gemaakt. Iedereen heel enthousiast. We hebben kaarten gemaakt van diamant painting. Iedereen ging met 3 kaarten naar huis. Zeker voor herhaling vatbaar…….
P.S. De apart ingestuurde foto was vertikaal genomen. In het foto album zie je het formaat als afwijkend.
Herfstwandeling: 31 oktober
We stonden met een “klein maar fijn” groepje van 9 dames bij de kerk in Vessem en we zeiden tegen elkaar: ” wat doen we, gaan we wel of niet wandelen? ”
Het was aan het miezeren en volgens Buienradar kon het dat wel blijven doen tot 13 – 14 uur. Maar in de praktijk valt het vaak best wel mee en daarom besloten we om toch naar Wintelre te fietsen en onze fietsen i.p.v. bij de kerk bij de Nachtegaal neer te zetten. Van daaruit zouden we de verkorte wandeling gaan maken en mocht het hard gaan regenen dan konden we altijd nog omkeren.
Rondom het Groot Meer zijn er verschillende nieuwe houten hekken geplaatst ( ook loodrecht het nu droogstaande meer in ) en we zijn over het nieuwe rolstoelpad naar de uitkijkplaats gelopen. Echt heel mooi daar met de herfstkleuren en het hoogteverschil bovenop de uitkijkplaats! En zo vlakbij huis……….
Na verschillende bospaden links, rechts en rechtdoor te hebben gelopen kwamen we uiteindelijk weer terug bij de Nachtegaal. Het was de hele wandeling droog gebleven en de temperatuur was heerlijk. Na een lekkere kop koffie of thee fietsten we terug naar Vessem. Goed dat we toch waren gegaan want het was een gezellige maandagmorgen!
P.S. de lange route houden we nog tegoed……………….
Bloemschikken Herfst workshop: 18 oktober
We werden op dinsdag 18 oktober om 19.30 uur verwacht bij “de Klumpkes” in Middelbeers. Koffie en thee werd ingeschonken en we kregen tekst en uitleg hoe de avond zou gaan verlopen. Ellen v.d. Loo had drie voorbeelden waar we uit konden kiezen: een krans op een agave krans, een boeket wat in kan drogen op een ovale bloempot of twee houten schijfjes met houtjes en vaasjes met bloemen en gras. De keuze was moeilijk want alles was mooi; gelukkig werd door de 10 dames van alle drie wat gemaakt. Ik vergat natuurlijk weer van het begin foto’s te maken maar de bloemstukken staan erop. In de winkel nog even rond gesnuffeld, wat extra’s gekocht en iedereen tevreden met zijn werkstuk naar huis, het was dus een geslaagde avond met een gezellige gastvrouw.
Mocht je nog een kadootje of een bloemetje nodig hebben: s’maandags is het gesloten maar de rest van de week tot en met zaterdag is het bij “de Klumpkes” open.
Bezoek Omroep Brabant: 27 september
Ons bezoek aan Omroep Brabant stond gelukkig “met de auto” gepland want het regende pijpenstelen toen we vanmorgen met 17 leden naar het Sciencepark in Son vertrokken. We werden vriendelijk ontvangen door de receptioniste en nadat we onze jassen in de garderobe hadden gehangen konden we plaats nemen in de mooie kantine waar de koffie, thee en “Omroep Brabant bonbons” al klaar stonden. Het gebouw ligt aan een mooie waterplas met fontein te midden van andere bedrijven. Omroep Brabant is sinds 1999 op deze locatie gevestigd, hiervoor werkte men vanaf de Rondweg in Eindhoven en toen verzorgde men alleen nog maar radio uitzendingen.
Na de koffie begon de rondleiding die werd verzorgd door Hans Janssen. Hans werkt al meer dan 30 jaar bij Omroep Brabant dus hij weet ontzettend veel te vertellen. Al gauw werd duidelijk dat er onder onze leden veel trouwe Omroep Brabant luisteraars en kijkers zijn en dit zorgde voor een gezellige levendigheid.
Bij Omroep Brabant zijn 300 mensen werkzaam, zij werken in diensten. Er werken 8 correspondenten en nadat het nieuws is binnengekomen en gecontroleerd op echtheid maken de redacteuren de verslagen. Het nieuws kan gelezen worden via de app van Omroep Brabant en iedere dag is er om 17.30 uur een live uitzending op t.v. Deze wordt ieder uur herhaald. We liepen ook langs een digitaal infobord waarop precies te zien was naar welke nieuws items mensen het meeste gekeken hadden vandaag en of ze het hele artikel lazen of alleen de kop. Dit werd middels curves zichtbaar gemaakt.
Voordat mensen deelnemen aan een t.v. uitzending komen ze eerst nog in de grimekamer zodat ze zo ‘voordelig’ mogelijk in beeld komen. De mensen die in de grote t.v. studio werken staan via oortjes in nauw contact met de regiekamer, hierdoor kan er, indien nodig, altijd worden ingebroken in een uitzending. Er wordt gewerkt via een, van tevoren gemaakt, strak draaiboek.
Toen we bij de radio studio aankwamen was er net een uitzending bezig dus toen moesten de monden dicht! Maar toen het lampje weer op groen sprong hebben we “lang zal hij leven ” gezongen voor de jarige presentator Hubert!
Echt leuk om al deze ruimtes en studio’s nu eens gezien te hebben. Het is een prachtig gebouw en veel groter dan ik mijzelf had voorgesteld.
Hans heeft ons heel enthousiast en bevlogen over Omroep Brabant verteld en wanneer ik nu naar een t.v. uitzending van hen ga kijken, kijk ik er toch met andere ogen naar………………….
Het was een gezellige en informatieve ochtend!
Jaarvergadering: 20 september
De zaal in D’n Boogerd was gezellig vol met 50 leden van onze vereniging. We begonnen natuurlijk met koffie/thee met een heerlijke koek en hierna opende onze voorzitter de jaarvergadering. Het afgelopen jaar was qua aktiviteiten en financieel gezien een vrij rustig jaar geweest ten gevolge van corona. Aan het begin en aan het einde van het seizoen waren er wat aktiviteiten geweest; de Kerstmarkt b.v. kon helaas niet doorgaan waardoor we een belangrijke inkomstenbron zijn misgelopen maar laten we hopen dat alles dit komende jaar wel door kan gaan! Het financiele jaarverslag was door de kascommissie doorgenomen en goedgekeurd.
Er waren verder weinig vragen of opmerkingen vanuit zowel het bestuur als de leden maar er werden wel 2 oproepen gedaan:
er zijn voor het wekelijkse Kerstknutselen dringend mensen nodig en we moeten met ons allen eens goed na gaan denken of er beschikbare leden zijn die volgend jaar in het bestuur willen plaatsnemen. Er zijn dan namelijk 3 aftredende bestuursleden, zij hebben dit dan 9 jaar gedaan en een resterend aantal van 3 bestuursleden is natuurlijk onvoldoende om een vereniging draaiende te houden!
Er waren dinsdagavond ook 4 jubilaressen: Jacqueline Liebregts ( 60 jaar lid! ), Jo Smetsers ( 50 jaar lid ), Marij Kraaijvanger ( 40 jaar lid ) en Petra Michiele ( 25 jaar lid) Zij werden allen verrast met een mooie bos bloemen en een verrassingstasje.
Na de pauze, waarin we een drankje kregen, kwamen Marjanne en Monique van stichting de Wensfiets ons vertellen hoe en waarom zij deze stichting hadden opgericht. Zij hadden hun 0 – pair fiets meegenomen. Dit is een fiets met een ( rol ) stoel voorop. Zij hebben alles samen in eigen beheer en zijn geheel afhankelijk van giften en donaties. Ze fietsen, op verzoek van ( terminale ) patienten of hun familie, naar een locatie die de zieke nog heel graag wilt bezoeken. Dit kan gecombineerd worden met een terrasbezoek of een ijsje eten b.v. Marjanne fietst op de 0 -pair fiets en Monique, die verpleegkundige is, fietst mee met verpleegkundige artikelen die misschien nodig zouden kunnen zijn onderweg. ( zoals zuurstof of een warme deken ) Ze vormen een goed team wat prima op elkaar is ingesteld.
Na hun presentatie hebben we een collecte gehouden. Hopelijk hebben we hen kunnen verblijden met een leuk bedrag!
Bezoek Philips Fruittuin: 14 september
Het was eigenlijk de bedoeling dat we met de fiets naar de Philips Fruittuinen zouden vertrekken maar de weersvoorspelling vertelde helaas dat we maar beter met de auto konden gaan. Zodoende vertrokken we met 15 dames plus paraplu’s richting Eindhoven.
Daar aangekomen werden we ontvangen met koffie/thee en een heerlijk stuk warm of koud appelgebak met of zonder slagroom. We kregen voldoende tijd voor een 2de kop koffie of thee en hierna nam de eigenaresse van de Fruittuin ons mee naar buiten om het e.e.a. te vertellen over de oorsprong en ontwikkeling van deze Philips fruittuin. In de boogaard ( die nu half zo groot is als 30 jaar geleden ) staan links nog verschillende hoogstambomen om het publiek te laten zien waarmee alles is begonnen. Ook deze bomen hingen vol met appels. Aan de rechtse kant staan de laagstam appel- en perenbomen. Het onkruid tussen deze bomen mag blijven staan omdat dit de grondkwaliteit verbetert. Er staat hier ook een vleermuizenkast omdat de vleermuis de schadelijke engerling opeet.
In september worden er Plukdagen voor het publiek georganiseerd en omdat het ieder jaar drukker en drukker wordt kun je hier tegenwoordig online een kaartje voor kopen. Je kunt je auto dan parkeren bij de nabijgelegen Internationale school en met je kaartje kun je een kistje appels mee naar huis nemen.
Omdat er veel appels tussen de bomen op de grond lagen ( waarvan velen nog gewoon mooi en goed waren ) mochten we deze oprapen en meenemen.
Als laatste zijn we nog even de streekwinkel binnengelopen waar naast appels, peren, pruimen ook groente, kaas, noten, verschillende soorten sappen en honing worden verkocht. Dus behalve de paraplu hadden velen van ons ook een gevulde tas bij ons op de terugweg.
Het was een regenachtige maar toch gezellige ochtend…………………..
Korte fietstocht: 1 september
Wat was het vanmiddag, woensdagmiddag 1 september, heerlijk weer om te gaan fietsen! We vertrokken met 22 vrouwen richting Westelbeers en via Baarschot kwamen we na een leuke route rond half 3 bij de Laarhoeve in Diessen aan.Het terrasje was voor ons klaar gezet en we konden zelf koffie/thee of iets fris pakken omdat er helaas niemand aanwezig was om ons rond te leiden en te helpen. Nadat we wat hadden gedronken hebben we ons zelf daarom maar rondgeleid. De droogte van de afgelopen maanden had ook bij de Laarhoeve zijn sporen nagelaten………………
We zijn nog even in het winkeltje gaan neuzen en sommigen van ons kochten een lekker potje jam, rabarber of appel op kaneel.
Hierna vertrokken we weer richting Middelbeers om halverwege linksaf te slaan om uiteindelijk bij het kanaal uit te komen. Via de Baest kwamen we weer in Oostelbeers uit en rond kwart over 4/ half 5 waren we allemaal weer thuis.
Een gezellig en sportief begin van het nieuwe seizoen.
Seizoenafsluiting: 28 juni
Het was dinsdagmiddag 28 juni heerlijk weer dus we konden met 50 SVIV dames gezellig buiten zitten bij de Guld voor onze 2022 seizoenafsluiting!
Door omstandigheden was ik zelf iets verlaat dus ik heb helaas het welkomstwoord van Jozien gemist maar iedereen zat al gezellig aan de koffie/thee / borrel toen ik naar buiten liep. Ik liep mijn neus gewoon achterna want Bart Bartels was de kipfilets, hamburgers en worstjes al voor ons aan het bakken op de BBQ. We hoefden maar met ons bord langs te lopen en ons zelf te bedienen. Binnen lag nog stokbrood met kruidenboter, 3 schalen met lekkere rauwkost en koude schotel. Wat wil je nog meer. ………
Na afloop werden we nog getrakteerd op vanille ijs met vruchtjes en onder het genot van water, fris of een wijntje werd er gezellig “gebuurt”
Nadat alles weer was opgeruimd vertrokken ook de laatsten naar huis en ik denk dat we allemaal kunnen terugkijken op een gezellige afsluiting en een leuk maar ingekort Corona seizoen waarin we elkaar toch zoveel mogelijk hebben proberen te zien en waarin we aan afwisselende activiteiten hebben kunnen meedoen!
We hopen dat we na de zomervakantie weer eens ons hele programma boekje kunnen afwerken maar dat kan niemand ons helaas op dit moment beloven……
WIJ WENSEN JULLIE ALLEMAAL EEN FIJNE EN GEZONDE ZOMER TOE!!!!!!!!!!!!
Fietstocht: 17 juni
Met een groepje van 14 vrouwen zijn we deze morgen gestart voor de jaarlijkse fietstocht, onderweg nog enkele dames opgepikt en in Wintelre waren we met 17.
Via het fietspad over het militair terrein richting Oirschot. Bij brasserie “Montfort” koffie en thee gedronken met natuurlijk iets zoets erbij en wel een montfortje.
Na de koffiepauze richting het kapelletje van Straten de Pallande op en dan de Liempsedijk, mooi door de natuur. Even langs de snelweg, erover heen en naar Liempde. Om Liempde heen via mooie natuur rond de Dommel en over de Dommel naar Olland. Bij café “d’n Toel” geluncht en door naar Boskant. Dan naar Best en daar aangelegd om een ijsje te eten en sanitaire stop. Vandaar uit langs Oirschot richting Oostelbeers en via de Buikheide naar Vessem.
De middag was warm maar met regelmaat een drinkstop was het goed te doen.
Avondwandeling: 8 juni
Helaas…………vanwege het regenachtige weer is deze avondwandeling niet doorgegaan!
Bezoek Tilburg: 24 mei
We reden deze dinsdagmorgen met 3 auto’s via Middelbeers en Diessen naar Tilburg om er met 11 vrouwen een gezellige dag van te gaan maken. Na de auto’s geparkeerd te hebben liepen we richting het station waar we aan de noordzijde begonnen aan de stadswandeling. Rian Docters van Leeuwen was onze gids vandaag en aan de hand van het VVV boekje “Binnenstadswandeling” kwamen we in de Spoorzone. Hier bevindt zich de LocHal en deze hal is enkele jaren geleden uitgeroepen tot beste gebouw ter wereld! Vroeger werden hier de locomotieven gerepareerd en onderhouden maar nu bevindt zich hier de enorme stadsbibliotheek, een restaurantje om koffie/thee te drinken, het is een ontmoetings- en werkplaats voor studenten en kunstenaars en er worden lezingen en workshops gehouden. Het ziet er modern industrieel uit, een beetje a la Strijp S in Eindhoven waar enkele oude Philips fabrieken ook een nieuwe bestemming hebben gekregen. Hier hebben we koffie/thee met appeltaart gedronken/ gegeten en de nieuwsgierigen onder ons konden hier even rondlopen.
Na deze pauze gingen we verder met de stadswandeling: we liepen langs de “Niet Thuis huizen” ( houten huisjes met voeten eronder, zie de foto ), een synagoge, het Helga Deen plantsoen ( zij was een Nederlands vrouw van Joodse komaf en zij is in kamp Sobobor vermoord ) , leuke authentieke winkeltjes in mooie straatjes, de oude Spaarbank, het beeld van de Kruikenzeiker ( dit herinnert aan de periode dat er veel textielindustrie was in Tilburg waarbij de urine van de Tilburgers werd gebruikt bij de wolverwerking ), het beeld “de Lopende man”, de Heikese kerk, het koninklijk paleis dat koning Willem II liet bouwen maar waar hij uiteindelijk nooit zelf heeft gewoond. De gemeente Tilburg heeft er toen een Rijks HBS in gevestigd en de bekendste leerling is Vincent van Gogh geweest, hij kreeg er tekenles.
Hierna kwamen we bij het Heuvelplein en dit was tevens het einde van de leuke stadswandeling. De binnenstad van Tilburg is een mengeling van oud, nieuw, netjes en rommelig maar het was interessant om dit allemaal gezien te hebben. Op naar de lunch en hierna hadden we nog even tijd om gezellig te winkelen. Het was een leuke dag!!!
Boerenlunch: 16 mei
We vertrokken deze dinsdagmorgen met 10 vrouwen voor een wandeling met als bestemming het melkvee bedrijf van Jan en Rian Docters van Leeuwen. Rian zou samen met Corrie van den Heuvel voor een lekkere boerenlunch zorgen dus we stapten onderweg goed door, dat zullen jullie wel begrijpen……
Wel vielen er onderweg nog wat regendruppels maar toen we bij de van Hasseltweg aankwamen brak de zon door dus dat kon niet beter. We werden ontvangen met koffie en thee en iets later arriveerden ook de 10 leden die er de voorkeur aan hadden gegeven om op de fiets te komen. Er stonden 4 tafels gezellig gedekt en voordat de lunch werd geserveerd las Rian nog wat interessante informatie voor over de geschiedenis van hun bedrijf. Leuk om dit te horen.
Er werden broodjes, krentenbollen, pannenkoekjes, vleeswaren, kaas ( gemaakt door Mieke van der Pas met de melk van de koeien van Jan en Rian! Smaakte echt heeeeel lekker! ) Er stond vers fruit op tafel, jus d’ orange, verse melk van de koe, gevulde eierkoeken en appelcake. Het was allemaal even lekker en je eet daardoor natuurlijk veel meer dan dat je normaal thuis doet. We zaten lekker buiten met een prachtig uitzicht op de koeien dus we hebben genoten.
Na afloop kregen we nog een rondleiding op de boerderij: we hebben jonge kalfjes gezien, het jongvee, drachtige koeien, koeien die droog stonden en er stond een “leuke” stier! Hij was nog vrij jong dus er liepen nog geen nakomelingen van hem rond op de boerderij.
We willen Jan en Rian hartelijk danken voor hun gastvrijheid en voor de heerlijke lunch. We hebben er echt van genoten!!!
Na afscheid te hebben genomen zijn we terug gewandeld en gefietst…………………….
Dauwtrappen: 6 mei
Voor dag en dauw vertrokken 7 leden van Wandelclub VVVV (= de Vroege Vrolijke Vessemse Vrouwen ) vanuit Vessem te voet richting de Kapel in Oirschot. Het was letterlijk dauwtrappen want onder de bomen werd je nat van de vallende dauwdruppels en je bril besloeg van de mist die tussen de velden hing. Het was ook nog kil buiten maar daar waren we op gekleed. Verder was het prachtig en heerlijk om op deze manier, zo lekker vroeg, buiten bezig te zijn.
Om 8 uur kwamen we aan bij de Kapel die verscholen lag tussen mooi nieuw lentegroen. Er brandden al vele Noveenkaarsen en er hingen ook veel mooie bloemenkransen die er tijdens de Dodenherdenking van j.l. 4 mei waren geplaatst. Een prachtig gezicht en nadat wij een kaarsje hadden ontstoken volgde een moment van bezinning. Hierna trakteerde Peet ons op een christelijk lief liedje wat ze vroeger tijdens de afwas vaak samen met haar moeder zong………….
Na enige tijd kwam Gerrie met de catering: een tafelkleedje werd neergelegd met 2 manden met belegde broodjes, krentebolletjes, peperkoek en fruit en er was koffie en thee. Alles smaakte heerlijk. Corrie v.d. Heuvel en Maria van de Oetelaar waren op de fiets naar Oirschot gereden. Na deze pauze liepen er 4 enthousiastelingen weer te voet terug naar Vessem en de anderen konden per auto mee terug.
Het was heerlijk om de dag zo te beginnen en we kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend!
Uitwisseling Netersel: 28 april
Deze avond stond de uitwisseling met de Vrouwenvereniging uit Netersel gepland. Er hadden zich 25 Neterselse en 45 Vessemse dames aangemeld dus de zaal bij De Boogerd was gezellig gevuld. We werden verwelkomd met koffie/thee en een heerlijk stuk zelf gemaakte taart. Er was keus uit 8 verschillende taarten!
Nellie Rox las een mooi, door Hannie van de Sande gemaakt, gedicht voor. De Volksdansgroep trakteerde ons hierna op 5 dansen in kleurrijke kleding, deze avond was echt een leuke gelegenheid om ons te laten zien waar deze groep iedere week mee bezig is.
Na de pauze, waarin we iets lekkers konden drinken en waarbij er lekkere hapjes op tafel werden gezet, werden we aan het werk gezet: we kregen materiaal en de beschrijving om zelf een lepelvrouwtje / vogelverschrikker te maken! Er was keus uit vreselijk veel lapjes stof, bandjes, strikjes, oogjes en lintjes. Regelmatig hadden we het advies van de echte Crea Bea’s even nodig maar uiteindelijk stonden alle tafels vol met heel leuke poppetjes!
De avond werd afgesloten met de swingende Macarena dans door onze Volksdansgroep en iedereen die het leuk vond mocht meedoen……………..
Het was een heel geslaagde avond en na afloop bedankte de Neterselse vereniging voor onze uitnodiging om aanwezig te zijn, ze hadden er erg van genoten en hoopten dat Vessem binnenkort een keer hun kant op wilt komen………………
Voorjaarswandeling: 19 april
Op een mooie dinsdagmiddag een wandeltocht van 10 km rond Borkel. Langs de Malpie, linksom rond Borkel zodat we bij de Dommel uit kwamen. Daar onze gym oefening “over de draad stappen” verricht en na al de inspanning onze dorst gelest bij “de Zwaan”. Weer een mooie middag voorbij.
Paasworkshop met lunch: 23 maart
Om 10.00u stond de koffie en thee klaar met paaskoekjes en paaseitjes en na wat gedronken en gekletst te hebben zijn we bij de Guld de kelder in gegaan om te hobbyen. Een groep ging het jute om het frame aanbrengen en de andere groep ging een vogelnestje maken. En na een tijd werden de rollen om gedraaid.
Verder werden de frame’s afgewerkt met schors en het nestje kon erop gelijmd worden.
Om 12.15u stond de lunch klaar, een mooi gedekte tafel. Start met een heerlijke aspergesoep van de Beyer en nadien volop broodjes, croissantjes en krentenbollen. Als je met honger van tafel kwam was het je eigen schuld. We hadden blijkbaar zo’n honger dat we vergeten zijn foto’s van de tafel te maken.
Om 13.00u naar beneden om het werkstuk af te maken, met eitjes, een vogeltje, mos, witte druifjes en zuidenwind lelies. De water flesjes vullen was nog het moeilijkste.
Na alles opgeruimd te hebben in de kelder hebben we samen nog wat gedronken om een gezellige dag af te sluiten.
Op de thee bij…….. 11 maart
Vrijdagmorgen werden we om 10.45u op de thee verwacht bij “de Guld”, een mooi gedekte tafel stond klaar. In de serre stonden zelfs drie tafels gedekt klaar met het lente zonnetje om het nog gezelliger te maken. Fijn dat er zoveel dames gekomen waren, echt gezellig. Zoals de foto’s laten zien was er genoeg om van te smullen.
En natuurlijk werd er volop bij geklets, volgens ons oudste lid een kippenhok!
Iedereen bedankt.
Bloemschikken: 23 februari
Vandaag, 23 februari, was het buiten bijna een echte lentedag en wij gingen met 11 vrouwen in het Gildehuis een mooi lentestuk maken. Hoe toepasselijk kun je het hebben. Iedereen had zelf zijn eigen bloemen kunnen kiezen en kopen en de tafel lag vol met allerlei soorten groen, mos, brem, krammen en prikkers. Onder leiding van Jozien, die een mooi voorbeeldstuk had mee genomen, begonnen we met de opbouw van ons bloemstuk. Toen de basis was gemaakt hadden we even koffie/thee pauze met een lekker stuk eigengebakken “Huijbers tulband”
Hierna gingen we allemaal verder met het insteken van de tulpen, rozen, gipskruid etc. Het was verrassend om te zien hoe iedereen een eigen invulling gaf aan haar bloemstuk en het eindresultaat was echt heel mooi…………..Na een 2de kop koffie/thee met cake waarbij gezellig werd gebabbeld konden we trots naar huis met ons mooie lente bloemstuk!
Bingo avond: 17 februari
Bingoavond met 31 dames, velen waren blij dat ze weer ergens aan deel konden nemen na al die Corona perikelen.
Ontvangst met koffie/thee met kruidkoek. Daarna enkele rondjes bingo, pauze met een drankje en dan weer bingo. De hoofdprijs was een gevulde picknickmand en jawel twee volle kaarten, na loting was de winnaar bekend en de ander een flesje wijn🍷.
Een gezellige avond; op naar de volgende activiteit.
Happen en Stappen: 8 februari
Yes, we mochten en konden weer iets doen in groepsverband. En het was grotendeels buiten, dus wat wil je nog meer. Hoe gezond wil je het hebben, hi,hi,hi……
Dinsdagmorgen 8 februari werden wij, 18 wandelende en 3 fietsende leden, in “de Guld” ontvangen met koffie/ thee met een plak chocolade/marscake of wortelcake. Blij dat we weer iets gezelligs met elkaar konden doen.
Het plan was om vandaag 3 “lussen” te gaan wandelen en na iedere lus bij de Guld terug te komen zodat we daar iets zouden kunnen eten en drinken alvorens aan het volgende rondje te beginnen.
3 dames kozen ervoor om samen enkele rondjes te fietsen i.p.v. te wandelen. Ook goed natuurlijk, zo’n dag draait om gezelligheid en er even uit zijn.
Via de Korstbroeken liepen we richting Hoogeloon en om ons weer even “kind” te voelen liepen we een gedeelte van het Kabouterbos. Via de Hoogeloonse weg terug naar Vessem en via het paadje links op de Duizelseweg liepen we binnendoor terug naar de Guld. Hier stond een lekkere kop soep met stokbrood op ons te wachten.
De 2de lus leidde ons via de Katerweg naar de Maaskant waar we linksaf sloegen en we via een rondje lopen weer op de Maaskant terug kwamen. We vroegen ons wel af waarom het nieuwe stukje voetpad, rechts van het nieuwe fietspad langs de Knegselseweg, was aangelegd want op dit moment houdt het “gewoon op” bij de wegversmalling bij het huis van Frans Bex. Maar goed, wij weten misschien nog niet alles, wie weet wat voor een geweldig plan er nog klaar ligt.
In de Guld stond een mooi opgemaakt bordje op de tafels waar even later een lekker broodje met warme tartaar werd opgediend. We lieten het ons lekker smaken! Geen afwas hoeven doen maar hierna weer gewoon lekker gaan wandelen…..Het was droog, helaas geen zon maar de temperatuur was goed.
Via een smal paadje achter de huizen bij de Guld liepen we achter het kerkhof door naar de Leeuwerik, we staken de Jan Smuldersstraat over en via de Putterstaat liepen we richting de molen. Via de molenbuurt kwamen we uit bij de Bolle Akker en via een akker en een veld van Frank Roest kwamen we uit bij het Rietven. Via een stukje bos kwamen we weer uit bij de Grote Aard en nadat we de Regiobank en Groenendael waren gepasseerd kwamen we via het Hofpad weer terug bij de Guld. Hier werden we getrakteerd op een heerlijk dessert met mascarpone en bosvruchten, vers fruit en voor de liefhebbers nog een plak cake. Ook werd er lekker gedronken van rode, witte wijn, Schrobbeler of koffie/thee
Het was een heel gezellige dag waar velen van hebben genoten. Dank aan de organisatie!!!
( Sorry, ik weet nog niet alle straatnamen in Vessem dus misschien klopt niet alles in mijn beschrijving )
Wandeling: 16 november
De geplande excursie naar de Voedselbank in Best kon helaas niet doorgaan i.v.m. de aangescherpte Corona maatregelen. Als alternatief werd er een wandeling georganiseerd van Vessem naar Wintelre. Om 13.00 uur vertrokken we die middag met 11 vrouwen vanaf de parkeerplaats bij de kerk. Het was droog maar fris maar het was heerlijk wandelweer. We zijn helemaal binnendoor naar de Bosschuur gelopen, de kleuren van de bomen waren prachtig, de meeste paddenstoelen hadden echter hun beste tijd achter de rug. Bij Hoeve de Nachtegaal hebben we gezellig koffie/thee gedronken en na een bezoekje aan het toilet aldaar zijn we via het Groot Meer teruggelopen zodat we uiteindelijk op de Lille uitkwamen. Via de Katerstraat zijn we teruggelopen naar de kerk……
Sorry, dit keer geen foto’s want de accu van het fototoestel bleek leeg. Niet leuk maar gelukkig zijn we onderweg geen echte spectaculaire dingen tegen gekomen.
Culinaire herfstmiddag: 10 november
Woensdagmiddag 10 november kwamen 14 hongerige vrouwen naar de Guld, met in hun tas een snijplank, een houten lepel en een ‘lievelingsmesje”
We begonnen eerst met een kop koffie of thee met hierbij een lekker stukje hartige cake ( met kaas ). Dit recept kregen we tezamen met 6 andere recepten “voorgeschoteld” en nadat we besproken hadden welk groepje wat zou gaan maken gingen we, 2 aan 2, aan de slag. Ook moesten we even bekijken hoe de volgorde zou zijn voor het gebruik van de oven maar we hadden al snel een plan klaar.
Het begon al vlug lekker te ruiken bij de Guld en we hebben, in onderstaande volgorde, genoten van:
- Gegratineerde champignonragout
- Bloemkool-kerriesoep met spekjes en amandelschaafsel
- Chakalaka (ja, u leest het goed….dit is een heerlijk stoof groentegerecht zonder vlees of vis)
- Stoof van kippendij, bier en groenten
- Gehaktbrood met ei en champignons
- Clafoutis met vanilleyoghurt en blauwe bes
Het was heel gezellig om met elkaar te kokkerellen en omdat het geen Michelin recepten waren kon iedereen eraan mee doen.
We hebben heerlijk gegeten en zijn voldaan naar huis gegaan. Voor herhaling vatbaar!
Wandeling Loondermolenpad: 29 oktober
Op vrijdag 29 oktober met 10 dames richting Waalre om “de Loondermolenpad” te wandelen. Prachtig wandelweer en na de auto’s geparkeerd te hebben bij
“de Volmolen“ zijn we de blauwe route gestart, volgens de kaart 6,2 km. Over de camping, langs “de Dommel”, door bos, tussen weilanden, over vlonders en brugjes een mooie tocht gelopen en natuurlijk volop gekletst!
Volgens sommige van ons was de tocht toch bijna 7 km maar dat mag de pret niet drukken. Na anderhalf uur wandelen samen nog een kopje koffie of thee gedronken en retour naar Vessem met een totaal andere lucht, donkere regenwolken in aantocht.
Dit hebben we toch nog maar mooi meegepikt!
Workshop Groen: 20 oktober
Woensdagmiddag 20 oktober bezochten we met 14 “Crea Bea” leden Tuincentrum Kolsters in Middelbeers voor een workshop Groen. Het voorbeeld Herfststuk stond midden op de tafel en zag er heel mooi uit. Er lagen al wat pompoenen, plankjes, elastieken, plastic tasjes en lijmpistolen klaar maar we begonnen eerst met een kop koffie/thee met een lekkere koek.
Na het aanbrengen van de oasis en een paar kleine aanwijzingen mochten we zelf volgens eigen idee aan de slag en werd er door cursusleidster Monique iedere keer wat groen ( o.a. klimop en eucalyptus ), gerbera’s, roosjes, oranje besjes, rozenbottels en mos bij iedereen neergelegd zodat we na enige tijd allemaal een heel mooi Herfststuk hadden gemaakt. Er werd tussendoor gezellig gekletst en iedereen was enthousiast bezig. We mochten het afval op de grond gooien en we hoefden na afloop niets op te ruimen dus dit was een ‘luxe’ workshop, hi,hi,hi…….
Bij het weggaan heeft Monique nog een leuke groepsfoto van ons gemaakt waar we allemaal ons Herfststuk showen………………