Flash Backs

Jaarvergadering: dinsdag 19 september

De zaal in D’n Boogerd was deze avond gezellig gevuld met SVIV dames die aan tafel genoten van een kop koffie/ thee met een lekker van Heeswijk appeltaartje. Na deze opening heette onze voorzitster iedereen van harte welkom, werd de presentielijst getekend en werd het financieel jaarverslag goedgekeurd. Hierna was het de beurt aan Mien Creutz en Carla van Dijen om te worden gehuldigd ter ere van hun 25 jarig jubileum bij onze vereniging. Martha van Aaken was helaas niet aanwezig, zij is al 50 jaar lid van de vrouwenvereniging! Maar haar bloemen en attentie worden bij haar thuis bezorgd. 
Hierna stelde Petra ons voor aan het, gedeeltelijk, nieuwe bestuur: Carla van Dijen: voorzitster, Rianne Vosters: penningmeester, Gerrie Bartels: secretaris, Rita Willems: ledenadministratie en aan/afmelden activiteiten, Rikie Blox: ondersteunend lid, Tony Beckers: ondersteunend lid en Lilian Feijen: ondersteunend lid. Hiermee hebben we weer een mooi nieuw bestuur bestaande uit 7 leden! 
Carla’s eerste nieuwe taak was een woord van dank aan Petra Michielse, Jozien Huijbers en Rian Docters van Leeuwen voor hun jarenlange steun en bijdrage aan de SVIV. Zij kregen alle drie een mooie bos bloemen overhandigd. 
Na de pauze plus drankje werd het woord gegeven aan onze gaste mevrouw Ellen Bouwen. Zij is vrijwilligster bij de CliniClowns. 
De CliniClowns zijn bedacht en gestart in Amerika en in 1992 heeft dr. Voute, kinderoncoloog,  de Nederlandse Cliniclowns opgericht. Er werken hier 100 CliniClowns, 55 kantoormedewerkers, 115 vrijwilligers en er is een Raad van Toezicht. De CliniClowns zijn afhankelijk van giften, donaties, sponsors, nalatingsschappen en acties die worden gehouden zoals fiets- en wandeltochten. Zij hebben ook een webshop waar je artikelen kunt bestellen. 
De CliniClowns zijn professioneel en zijn in dienst. Zij hebben allen een theater- of pedagogische achtergrond. Ze bezoeken zieke kinderen of kinderen met een beperking in ziekenhuizen of instellingen door heel Nederland, ook worden ouderen met dementie verblijd met hun bezoek. De clowns nemen de kinderen of ouderen mee in een andere wereld zodat zij even hun zorgen of verdriet kunnen vergeten. Muziek speelt hierbij een belangrijke rol. 
Er bestaat ook een CliniClown app: mochten zieke kinderen opeens behoefte hebben aan contact met een Cliniclown en deze kan op dat moment niet naar het desbetreffende ziekenhuis komen dan kan het contact gelegd worden via de app! Een mooie digitale oplossing……………..
Het is prachtig dat dit soort initiatieven bestaan, het maakt het leven van zieke kinderen en dementerenden even wat minder zwaar, dat kun je zien aan de glimlach op hun gezichten! 
Na afloop van de presentatie zijn we nog “met de pet rond gegaan”, waarna ook mevr. Bouwen met een glimlach op haar gezicht weer naar Hulsel vertrok. 


 

Bezoek aan de Tuinen van Appeltern: dinsdag 12 september

Nadat we de snelweg hadden verlaten kwamen we via een erg leuke toeristische route over de dijk, met hieraan liggende onbekende dorpjes, aan bij onze bestemming de Tuinen van Appeltern.  We, dat waren 4 leden van onze SVIV. Ja, u leest het goed: 4! Precies 1 auto vol…..
Na binnenkomst in het gezellige moderne restaurant / winkel besloten we eerst een lekkere kop koffie/thee met bananencake te bestellen. Hierna vertrokken we, met het informatieboekje in de hand,  naar buiten om de Tuinen te gaan verkennen. Er waren verschillende routes die je kon volgen. Het was dinsdag heerlijk weer dus het voelde echt als een dagje uit om daar zo heerlijk buiten rond te lopen en te genieten van de vele bloemen, planten, tuinhuisjes, beelden, strakke moderne tuinen, vijvers, pipowagens, pergola’s, rozenbogen, waterlelies, bruggetjes, Engelse theehuisje, verschillende schuttingen, bankjes en tegels, borders, de Protestboom en het Ontdekkingseiland met de leuke speeltuin voor kinderen.
Omdat het al september was stonden niet alle bloemen nog mooi in bloei dus misschien gaan we in het voorjaar nog wel een keer terug om te kijken hoe alles er dan uitziet. Na een lekkere lunch zijn we nog even door de winkel en de plantenmarkt gelopen en natuurlijk konden we het niet nalaten om iets leuks te kopen voor thuis. 
We hebben een heel gezellige dag gehad………………………….


Korte fietstocht : dinsdag 5 september

Met 16 dames richting Eindhoven Airport gefietst. Even zoeken waar we met onze fiets naar toe moesten maar schoonzoon Thijs (van Jozien) stond al te zwaaien en de fiets werd in een afgesloten fietshok geplaatst.
Van daaruit naar het kantoor waar we ons naamkaartje in ontvangst namen, na onszelf geidenticifeerd te hebben natuurlijk.
Toen richting de aankomsthal van het vliegveld en bij het business centre koffie/thee, iets lekkers en tekst en uitleg gekregen over het ontstaan van het vliegveld en hoe de militaire- en burgerluchtvaart in elkaar steken.
Nadien een rondleiding door de aankomst hal, de douane, de vertrekhal, het koffervervoer, het na inchecken etc etc. Geweldig interessant maar niet te verwoorden want dan wordt het verhaal te lang.
Binnen mochten nergens foto’s gemaakt worden maar hopelijk geven de gemaakte foto’s toch een mooi beeld. Helaas geven de gele hesjes af en toe te veel licht af.
Na een warme terug fietstocht kwamen we 16.45u terug in Vessem.


Seizoenafsluiting: dinsdag 27 juni

Ja, seizoen 2022- 2023 zit er weer op. Dit seizoen werden we gelukkig niet gehinderd door corona en hebben we veel leuke, gezellige en interessante bijeenkomsten en uitstapjes gehad. Ook gingen er helaas enkele geplande activiteiten niet door wegens te weinig belangstelling. Dit is natuurlijk erg jammer maar niets aan te doen. 
Deze avond was er niet te klagen over belangstelling: maar liefst 47 leden waren aanwezig, waaronder 2 van de 3 nieuw aangemelde dames. Heel gezellig dat zij er ook al bij waren en hopelijk hebben ook zij een leuke avond gehad. 
We werden om 17.00 uur ontvangen in het Gildehuis met een drankje en de serre zat al vlug helemaal vol en er werd volop ‘gebuurt” met elkaar. Na enige tijd werden we uitgenodigd om bij de foodtruck van Ibo iets lekkers te gaan bestellen. Ibo had zijn handen vol aan 47 dames want zijn collega was helaas ziek zodat hij alles in zijn eentje moest doen. Het smaakte allemaal heerlijk en na afloop stonden er binnen in het Gildehuis nog enkele schalen met verschillende soorten meloenstukjes. Een lekker frisse afsluiting op deze warme dag. En nu hebben we de zomervakantie voor de boeg en beginnen we daarna in september met een nieuw bestuur van de SVIV. Spannend en ook heel fijn dat we uiteindelijk 5 nieuwe bestuursleden hebben gevonden die bereid zijn om samen met Rian Vosters en Gerrie Bartels de SVIV voort te zetten! We hopen heel veel leden terug te zien tijdens de jaarvergadering in september!


 

Fietstocht: vrijdag 16 juni

Op vrijdag 16 juni vertrokken we met 23 leden en stralend weer richting Duizel, hierna richting Eersel ( en tussendoor even stoppen om wat te drinken ) en toen via de bossen naar Bergeijk. Tegen half 12 zaten we bij de Negende Zaligheyt voor een kop koffie/thee met gebak.

Vandaar uit via stukje Belgie en een toeristische route ( tussendoor weer even gestopt voor slok drinken ) naar de Hollandershoeve in Reusel waar we een lekkere lunch hebben genuttigd. Hierna naar Hooge-Mierde, Lage-Mierde ( weer een stop voor een slok water ) en zo naar Netersel.

Tot slot hebben we bij de Kruidenlucht nog aangelegd voor een drankje of ijsje en rond kwart over 5 waren we weer terug in Vessem!

Na veel complimenten van de leden van de SVIV kijken we terug op een mooie fietstocht van 60 kilometer…….


 

Bezoek Helmond: dinsdag 23 mei

Excuses voor het verlate plaatsen van dit bericht op onze site maar ik was een week op vakantie en zodoende ook niet aanwezig bij dit uitstapje aan Helmond. Rian D. van Leeuwen heeft dit keer de foto’s en het onderstaande verhaaltje gemaakt. Dank je wel Rian. 

Op dinsdag 23 mei vertrokken we om 10.15u met 12 dames naar Helmond. We kwamen om 11.00u aan bij de cacaofabriek waar we koffie/thee dronken en ‘ n lekker gebakje aten. Na lekker bij gekletst te zijn begonnen we aan de rondwandeling van 4 km. We kwamen langs de high lights van Helmond o.a. de kubuswoningen, het Speelhuis, kasteel Helmond, mooie muurschilderingen en kunstwerken. Helaas was het te koud om buiten op het terras aan de Zuid-Willemsvaart te lunchen dus maar voor ’n overdekt plekje gekozen. Na deze heerlijke lunch onze wandeling vervolgd om als laatste bij de Vlisco  uit te komen. Vlisco maakt exclusieve, top kwaliteit stoffen met originele waxprints. Rond 16.00u waren we weer terug in Vessem.


 

Avondwandeling: woensdag 17 mei

De zon scheen nog heerlijk toen we ’s avonds om 18.45 uur uit Diessen vertrokken voor onze wandeling. We waren met 8 vrouwen, niet bijster veel maar wel enthousiast. Het werd een prachtige wandeling, heel afwisselend en er was overal goed te lopen ondanks de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen weken. We passeerden het Diessens Broek, echt mooi daar hoor, ik zelf was er nog nooit geweest. Daarna weer door de bossen en de weilanden en via Annina’s Rust kwamen we weer in Diessen uit bij cafetaria de Zwaan ( hier hadden we ook onze auto’s neergezet ) waar we een kop thee/ koffie hebben gedronken. Ik heb ook een foto gemaakt van de toiletrol in het damestoilet, ik vond hem zo leuk……..


 

Excursie St. Ambrosius: maandag 8 mei 

Jammer maar we fietsten maandagmiddag 8 mei maar met 4 vrouwen ( ! ) richting de Bijenvereniging Sint Ambrosius in Middelbeers. Ik ben zelf van nature ook niet zo’n bijen fan maar ik was toch wel erg benieuwd wat Frans Schilders ons allemaal over deze zoemende en soms prikkende beestjes zou kunnen vertellen.  Vandaar dat ik mij toch had opgegeven. Het was heerlijk fietsweer dus de middag begon positief. 
Frans Schilders ontving ons hartelijk en vertelde dat de vereniging al 150 jaar bestaat, ze hebben 100 leden  maar ze zijn vooral de laatste 20 jaar erg actief.  Frans geeft ook cursussen, begeleidt wandelingen en bezoekt ook scholen. We zijn even over D’n Biebult gelopen en kwamen langs allerlei kastjes, insectenhotels, lokkastje, belangrijke bomen, planten en struiken.  Alles zag er fris en groen uit en het was heerlijk rustig om daar te wandelen. Ook hebben we nog een wandeling naar het Witholland gemaakt, het was echt lekker wandelweer. 
De bijenkasten staan in een zogeheten hal en de verschillende hallen hebben een naam: Acacia, Linde of Esdoorn. De bijen ruiken naar welke kast/ hal ze terug moeten vliegen met hun stuifmeel en nectar. Dit stuifmeel en nectar is het eten/ voeding voor de bijen, ze nemen dit mee naar hun kast en vullen hier de honingraat mee. Zo ontzettend knap hoe ze zelf van deze 6 kantige hokjes van was kunnen maken. Ze doen dit m.b.v. hun ‘wasklier”: samen met speeksel maken ze met hun mondjes de honingraten.
Per kast zit er 1 koningin in, plus ongeveer 50.000 bijen waarvan de meerderheid “werksters” ( dit zijn meisjes ) Zij halen het eten voor hun koningin. De koningin legt wel 10.000 – 15.000 eitjes per dag en die komen om de zoveel tijd uit, dus niet allemaal tegelijk. Wanneer er een hoop voedsel moet worden verzameld dan gaat hier de meeste aandacht naar uit en niet naar de verzorging van de eitjes. De werksters zelf leggen altijd onbevruchte eitjes dus zij zorgen niet voor nageslacht, dat doet de koningin met sperma van verschillende darren. ( mannetjesbij ) Zij kan dit sperma gescheiden opslaan in haar lijfje. Raar maar waar! 
Wanneer de imker de gevulde honingraten uit de kasten haalt om er honing van te gaan maken haalt hij dus de aangelegde voedselvoorraad van de bijen weg.  Als vervanging krijgen ze een speciaal soort suikerwater in hun kast. 
Poepen doen ze buiten de kast. De poep van de koningin ( die altijd binnen blijft ) wordt door de werksters mee naar buiten genomen. Een schoon, intelligent en vindingrijk volkje is het! 
NB: een bij eet stuifmeel en nectar , een wesp eet insecten!
De solitaire bijen die we wel eens zien vliegen leven niet lang. Alle bijen( volken) moeten onderhouden en verzorgd worden door een imker, anders sterven ze heel vlug uit. En deze verzorging moet met veel liefde en enthousiasme gebeuren want dit bepaalt het voortbestaan / groei van onze bijenstand. 

Het was een reuze interessante en verrassende middag. Ik heb nooit geweten dat er over deze kleine diertjes zoveel te vertellen zou zijn! Dank je wel Frans! 

 


 

Jeu de boulesavond met hapjes: vrijdag 28 april

We begonnen deze vrijdagavond met 21 dames gezellig met een kop koffie/thee plus een eigengemaakt hartig noten/kaas  reepje. Heel lekker. Daarna verschenen er nog meer ambachtelijk gemaakte hapjes op tafel, het smaakte allemaal heerlijk en het zag er bovendien prachtig uit! Maar er stond een jeu de boules avond op het programma dus we moesten vol energie en ‘pittig” aan deze activiteit kunnen beginnen ……..
We mochten om de beurt een naam trekken uit de pot zodat we hierna wisten wie onze partner zou zijn op de baan. Na wat gezoek in de verschillende dozen met ballen hadden we de juiste ‘ballencombinaties’ gevonden en konden we starten met gooien. Het ging er gezellig en fanatiek aan toe. De puntentelling verliep niet bij alle teams hetzelfde omdat we niet allemaal op de hoogte waren van de juiste spelregels en zodoende was niet iedereen tegelijk klaar met een potje maar dat maakte niet echt uit want op een gegeven moment ging het regenen en besloten we maar om naar binnen te gaan. 
En daar stonden al weer lekkere hapjes op ons te wachten plus een heerlijk drankje. Er werd gezellig “gebuurt” en ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg : “het was een “bal” gezellige avond en de complimenten aan de catering!”


 

Paasworkshop: woensdag 29 maart

Woensdagmorgen 29 maart was het weer tijd voor onze jaarlijkse Paasworkshop en jawel met 19 dames waren we bij “de Guld” druk bezig.
Twee in de keuken om ons van een natje en een droogje te voorzien en de rest creatief bezig in de kelder.
Om 10.30u was de koffie en thee klaar en natuurlijk iets lekkers erbij en zelfs nog op tafel. Nadat we in de weer waren geweest met garen en VEEL mos stond om 12.30u de lunch klaar. Heerlijk gegeten en gebuurt.
Weer de kelder in voor de afwerking van het paasstuk. Volgens we begrepen was het naar ieders tevredenheid. Na het opruimen nog even een drankje ter afsluiting en een mooie gezellige dag zit er weer op.
Tot volgend jaar!


 

Wandeling Lentekriebels: maandag 13 maart

Om 13.00u met twee auto’s richting Oirschot vertrokken en bij Hoeve 1827 (oftewel bij Mieke Vingerhoeds) de auto’s geparkeerd. De negen dames hadden gelukkig allemaal goede wandelschoenen aan want het was wel wat modderig maar het weer was subliem.
Alle sloten en sommige weilanden waren flink met water “gevuld”, prachtig gezicht. Zelfs twee reeën hebben we gespot. Bij “de Jacobushof” hebben we koffie en thee genuttigd en op de terugweg naar de auto toch nog een verkeerd pad genomen maar dat was verder ook geen punt. Om 16.00u waren we weer thuis na een zonnige en winderige middag.


 

Bowlen: dinsdag 28 februari

We arriveerden met 13 bowling dames en 1 aanmoedigerster om 19.00 uur bij de Flying Bowling in Veldhoven.  Er waren 2 banen afgehuurd en de 2 groepjes waren snel gemaakt.  We kregen de 2 meest linkse banen in de zaal zodat we daar niemand tot last zouden zijn, hi,hi,hi. 
Nadat we even hulp  kregen bij het invoeren van onze namen in het score systeem begonnen we direct fanatiek te gooien, te rollen en te stuiteren over de banen. Maar de ballen verdwenen niet alleen soms “in het gootje”, er werden ook echte strikes en spares gegooid.  Erica ging onze buurmannen nog even advies vragen welke vingers je nu precies in de balgaten moest steken en zij zag ook dat je je ballen voor het gooien even moest opwrijven met een doekje. Hilariteit alom…..Dus haalde Erica haar speciaal meegebrachte sokken uit haar tas waarmee ze haar bal kon glad wrijven……..In combinatie met het 3x naar achteren zwiepen van haar linkerarm, voordat de bal werd gegooid, scoorde ze hierdoor inderdaad beter! Het ging er fanatiek aan toe en onder het genot van koffie, thee, cola en wijn hebben we een leuke sportieve avond gehad! 


 

Bloemschikken: woensdag 8 februari

Een kort verslagje van een activiteit met helaas weinig deelnemers:

Door ziekte en familieomstandigheden waren er veel afmeldingen maar degene die er waren hebben een mooi bloemstuk gemaakt. Waar een pak melk al niet goed voor is (restverwerking) dit met takken en mos bedekken. Daarna versieren met bolletjes en bloemen en we hebben nu thuis het voorjaar binnen!


 

Soepwandeling: vrijdag 28 januari

Het was deze dag lekker droog maar fris winterweer, desondanks vertrokken we maar met een groepje van 10 vrouwen voor de Soepwandeling. Later op de ochtend zouden nog 4 anderen met de fiets aansluiten bij het “soeprestaurant”
We liepen vanaf de kerk richting de Maaskant vanwaar we via verschillende bos- en akkerpaden bij de weg naar Knegsel uitkwamen. Deze staken we over en hierna verdwenen we weer in het bos. Uiteindelijk kwamen we bij hoeve Biestheuvel uit en na nog een paar binnendoor paden arriveerden we bij het huis van Maria en Harrie van Riet in Hoogeloon. Maria was met ons meegelopen en Harrie had voor ons de koffie en thee al klaar staan. Eerst even onze “vieze” wandelschoenen  uitgedaan want het was onderweg her en der wat drassig door de smeltende sneeuw. De 4 fietsers waren ondertussen ook gearriveerd. Na de koffie en thee kregen we een lekkere kop maaltijdsoep met een afgebakken broodje roomkaas. Het smaakte heerlijk………………..
Na deze gezellige pauze vertrokken we weer, via een kortere terugweg, richting Vessem. 

We hadden een fijne sportieve ochtend achter de rug en we willen Petra bedanken voor de lekkere soep en Harrie en Maria van Riet voor hun gastvrijheid!


 

Bezoek Voedselbank: dinsdag 17 januari

Op een mooie winterse dinsdagmiddag vertrokken we met 17 vrouwen naar de Voedselbank in Best. Het was even zoeken naar een parkeerplaats want het was daar druk op het industrieterrein omdat de Voedselbank naast het Goed is gelegen. We werden ontvangen door 3 leden van het bestuur en de stoelen, koffie, thee en de door een vrijwilligster zelfgemaakte cake stonden al voor ons klaar.  Aan de hand van een powerpoint presentatie plus de nodige mondelinge verhalen kregen we veel informatie over het ontstaan, bestaan en reilen en zeilen van deze Voedselbank: 
in 2005 is deze Voedselbank opgericht vanuit het initiatief van de Odolphuskerk in Best en nu omvat hij de regio Best – Oirschot – Spoordonk – de Beerzen en Son en Breugel. Er zijn 171 Voedselbanken in Nederland en het hoofdkantoor zit in Houten. In het gebied Best zijn 14 supermarkten gevestigd waar de Voedselbank, via hun eigen koelbus,  producten ophalen maar er worden ook producten aangeleverd vanuit de 10 distributiecentra in Nederland. Alle producten worden na binnenkomst in de computer geregistreerd zodat men de houdbaarheidsdata in de gaten kan houden. In een speciale koelruimte staan wel 10 grote vriezers plus nog enkele koelkasten voor de versproducten. Men probeert voor de 110 gezinnen ( die op dit moment zijn ingeschreven als client ) zoveel mogelijk producten uit de schijf van 5 te verzamelen. Op vrijdag kunnen deze mensen hun spullen komen halen.  Er wordt geen alcohol in de pakketten aangeboden. Er zijn dan ongeveer 20 vrijwilligers aanwezig om hierbij te helpen. Afhankelijk van de gezinsgrootte krijgt men een klein – middel – of groot pakket mee. De clienten zijn vooraf allemaal gescreend en besproken door het bestuur omdat men natuurlijk wilt dat de voedselpakketten op de juiste plaats terecht komen. 
Wanneer er kinderen uit deze gezinnen jarig zijn krijgen ze allemaal een cadeautje en een taart en jarige vrouwen krijgen een bos bloemen. Zijn er non-food artikelen aanwezig dan wordt dit soms verloot onder de klanten of als verjaardagscadeautje gegeven. Soms worden er voor de kinderen ook leuke activiteiten georganiseerd zoals een dagje uit met de bus. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door donaties, sponsors, lege flessenacties of een opbrengst van een braderie. 
In het pand zit ook het kledingwinkeltje “de kleine beurs” Voor een heel klein bedrag kunnen de clienten daar kinder-dames- herenkleding kopen, schoenen en zelfs sieraden. Het zag er allemaal netjes en verzorgd uit. 
We waren het er allemaal over eens dat er ontzettend veel werk bij komt kijken om een Voedselbank draaiende te houden, dit had niemand van ons verwacht! 
We hebben een heel leerzame maar ook gezellige middag gehad en als dank hiervoor werd een gift aangeboden aan de Voedselbank. Dit zal zeker goed worden besteed! 


 

Kerstviering: dinsdag 13 december

In D’n Boogerd waren de tafels mooi in kerstsfeer gedekt en met een opkomst van 70 leden was de zaal gezellig vol.  Onder het genot van een drankje opende onze voorzitster deze Kerstviering met een mooie Kerstgedachte.  Uit deze Kerstgedachte sprak helaas niet alleen maar hallejula maar er kwam ook een waarheid in naar voren die nog steeds geldt: “laten we blij zijn met kleine dingen en laten we elkaar helpen en in de gaten houden”
We werden getrakteerd op lekkere aardappel-prei soep, daarna konden we langs het buffet lopen waarop verschillende lekkere harde en zachte broodjes lagen,  rauwkostsalades en plakken beenham, gegaard kippen- en varkensvlees. Het smaakte heerlijk……
Koosje van Hooff droeg een zelfgemaakt gedicht voor, echt knap gedaan, op z’n Vessums en met een vleugje humor tussen de bedrijven door. 
Het dessert was “restaurantwaardig” : een bordje waarop enkele glaasjes gevuld met aardbeien- en hazelnootbavarois, slagroom met nougatinestukjes, een stukje sinaasappelcake en een kerst chocolaadje.  Het smaakte iedereen goed. 
Nadat de tafels waren afgeruimd werden we nog getrakteerd op een optreden van B&W.  Ze zongen verschillende leuke liedjes voor ons. 
Op het podium had Mien Kreuz de voorbeeld “schilderijen” neergezet voor de workshop die op maandag 9 januari staat gepland. U kunt zich hier tot 5 januari nog voor opgeven. 

Tot slot van de avond vond de loterij nog plaats: alle niet verkochte kerststukjes van de Kerstmarkt werden via gekochte lotjes verloot.  Het was een leuke afsluiting van een sfeervolle avond! 
Heel veel dank aan onze bestuursleden die deze avond voor ons georganiseerd hebben!!! 

Wij willen jullie allen heel fijne feestdagen maar bovenal een veilig en gezond 2023 toewensen! Hopelijk zien we elkaar weer volgend jaar!


Kerstmarkt: zaterdag 10 december 

Wat zag het er weer prachtig uit! Alle zelfgemaakte kerstartikelen stonden zo mooi uitgestald, alle lampjes brandden, er was zo ontzettend veel, het zag er zo kleurrijk en sfeervol uit! Echt geweldig om te zien en eigenlijk jammer toen een uur na de opening van de kerstmarkt het grootste gedeelte al verkocht en verdwenen was van de tafels……………..Mag ik natuurlijk eigenlijk niet zeggen want het was natuurlijk de bedoeling van deze middag dat er zo veel mogelijk zou worden verkocht maar toch….
Er was de afgelopen paar weken vreselijk hard gewerkt door de groep ” Crea Bea Kerstvrouwen ” en ze kunnen enorm blij en trots zijn op zo’n mooi resultaat. 
Dat blijkt ook wel uit het feit dat er veel verkocht werd en het was een gezellige drukte bij D’n Boogerd.  

Nadat ’s morgens alles was uitgestald werd er gezellig met elkaar een broodje gegeten en een kop koffie/thee gedronken en na afloop van de Kerstmarkt werd alles weer opgeruimd, spullen teruggebracht naar de Guld en werd de middag afgesloten met een een drankje. We kunnen terugkijken op een gezellige en succesvolle middag! Wat het uiteindelijk heeft opgebracht zullen we binnenkort nog horen. 

We wensen iedereen fijne Kerst- en Feestdagen en vooral een positief, veilig en gezond 2023!!! 


 

Sinterklaasavond: donderdag 24 november

Met 43 leden hebben we de Sinterklaas avond gevierd en wel met een bingo.
Onder het genot van koffie en thee met gevulde speculaas en banket staaf konden
“de ballen gaan rollen”. En jawel wat konden de dames winnen gevulde speculaas en banket staaf voor thuis bij de koffie. Tussen de ronde’s door nog een keer een koffie en natuurlijk een borrel of fris en even de tijd om te kletsen.
Iedereen kreeg een mooie chocolade letter en de allerlaatste drie ronde waren voor de grotere levensmiddelen pakketten.
We kunnen terug kijken op een gezellige avond.
P.S. de foto’s zijn helaas niet mooi scherp geworden, het fototoestel stond niet goed afgesteld. Sorry hiervoor. Hopelijk volgende keer beter………………


 

Samen koken Samen eten: dinsdag 15 november 

Dinsdagmiddag “de Guld” omgebouwd tot een grote keuken. In de serre stonden de inductie plaatjes en in de keuken gewoon de kookplaat. Onder het genot van een bakkie koffie en thee de recepten door gesproken en in groepjes van twee twaalf dames aan het werk gezet en een rond lopend hulpje.  De ingrediënten stonden klaar dus ze konden vooruit en jawel een gezellige bezige boel!
Na ruim een uur konden we al van een heerlijk soepje genieten en kort erna van de rest.
Heerlijk was het en heel gezellig.
Opruimen, afwassen en poetsen en om 16.00u konden we deur achter ons dicht doen.
Volgens ik begreep voor herhaling vatbaar, ze spraken over Italiaans, wie weet.


 

Workshop kerstkaarten maken: 8 november

We hebben een hele leuke en creatieve avond gehad. Met 7 leden hebben we kaarten gemaakt. Iedereen heel enthousiast.  We hebben kaarten  gemaakt van diamant painting. Iedereen ging met 3 kaarten naar huis. Zeker voor herhaling vatbaar…….

P.S. De apart ingestuurde foto was vertikaal genomen.  In het foto album zie je het formaat als afwijkend. 


 

Herfstwandeling: 31 oktober

We stonden met een “klein maar fijn” groepje van 9 dames bij de kerk in Vessem en we zeiden tegen elkaar: ” wat doen we, gaan we wel of niet wandelen? ” 
Het was aan het miezeren en volgens Buienradar kon het dat wel blijven doen tot 13 – 14 uur.  Maar in de praktijk valt het vaak best wel mee en daarom besloten we om toch naar Wintelre te fietsen en onze fietsen i.p.v.  bij de kerk bij de Nachtegaal neer te zetten. Van daaruit zouden we de verkorte wandeling gaan maken en mocht het hard gaan regenen dan konden we altijd nog omkeren. 
Rondom het Groot Meer zijn er verschillende nieuwe houten hekken geplaatst ( ook loodrecht het nu droogstaande meer in ) en we zijn over het nieuwe rolstoelpad naar de uitkijkplaats gelopen.  Echt heel mooi daar met de herfstkleuren en het hoogteverschil bovenop de uitkijkplaats! En zo vlakbij huis……….
Na verschillende bospaden links, rechts en rechtdoor te hebben gelopen kwamen we uiteindelijk weer terug bij de Nachtegaal.  Het was de hele wandeling droog gebleven en de temperatuur was heerlijk.  Na een lekkere kop koffie of thee fietsten we terug naar Vessem. Goed dat we toch waren gegaan want het was een gezellige maandagmorgen! 
P.S. de lange route houden we nog tegoed……………….

Bloemschikken Herfst workshop: 18 oktober

We werden op dinsdag 18 oktober om 19.30 uur verwacht bij “de Klumpkes” in Middelbeers. Koffie en thee werd ingeschonken en we kregen tekst en uitleg hoe de avond zou gaan verlopen. Ellen v.d. Loo had drie voorbeelden waar we uit konden kiezen: een krans op een agave krans, een boeket wat in kan drogen op een ovale bloempot of twee houten schijfjes met houtjes en vaasjes met bloemen en gras. De keuze was moeilijk want alles was mooi; gelukkig werd door de 10 dames van alle drie wat gemaakt. Ik vergat natuurlijk weer van het begin foto’s te maken maar de bloemstukken staan erop. In de winkel nog even rond gesnuffeld, wat extra’s gekocht en iedereen tevreden met zijn werkstuk naar huis, het was dus een geslaagde avond met een gezellige gastvrouw.
Mocht je nog een kadootje of een bloemetje nodig hebben:  s’maandags is het gesloten maar de rest van de week tot en met zaterdag is het bij “de Klumpkes” open.


 

Bezoek Omroep Brabant: 27 september

Ons bezoek aan Omroep Brabant stond gelukkig “met de auto” gepland want het regende pijpenstelen toen we vanmorgen met 17 leden naar het Sciencepark in Son vertrokken. We werden vriendelijk ontvangen door de receptioniste en nadat we onze jassen in de garderobe hadden gehangen konden we plaats nemen in de mooie kantine waar de koffie, thee en “Omroep Brabant bonbons” al klaar stonden. Het gebouw ligt aan een mooie waterplas met fontein te midden van andere bedrijven.  Omroep Brabant is sinds 1999 op deze locatie gevestigd, hiervoor werkte men vanaf de Rondweg in Eindhoven en toen verzorgde men alleen nog maar radio uitzendingen. 
Na de koffie begon de rondleiding die werd verzorgd door Hans Janssen. Hans werkt al meer dan 30 jaar bij Omroep Brabant dus hij weet ontzettend veel te vertellen. Al gauw werd duidelijk dat er onder onze leden veel trouwe Omroep Brabant luisteraars en kijkers zijn en dit zorgde voor een gezellige levendigheid. 
Bij Omroep Brabant zijn 300 mensen werkzaam, zij werken in diensten. Er werken 8 correspondenten en nadat het nieuws is binnengekomen en gecontroleerd op echtheid maken de redacteuren de verslagen. Het nieuws kan gelezen worden via de app van Omroep Brabant en iedere dag is er om 17.30 uur een live uitzending op t.v. Deze wordt ieder uur herhaald. We liepen ook langs een digitaal infobord waarop precies te zien was naar welke nieuws items mensen het meeste gekeken hadden vandaag en of ze het hele artikel lazen of alleen de kop.  Dit werd middels curves zichtbaar gemaakt.
Voordat mensen deelnemen aan een t.v. uitzending komen ze eerst nog in de grimekamer zodat ze zo ‘voordelig’ mogelijk in beeld komen. De mensen die in de grote t.v. studio werken staan via oortjes in nauw contact met de regiekamer, hierdoor kan er, indien nodig, altijd worden ingebroken in een uitzending. Er wordt gewerkt via een, van tevoren gemaakt, strak draaiboek. 
Toen we bij de radio studio aankwamen was er net een uitzending bezig dus toen moesten de monden dicht! Maar toen het lampje weer op groen sprong hebben we “lang zal hij leven ” gezongen voor de jarige presentator Hubert! 
Echt leuk om al deze ruimtes en studio’s nu eens gezien te hebben. Het is een prachtig gebouw en veel groter dan ik mijzelf had voorgesteld. 
Hans heeft ons heel enthousiast en bevlogen over Omroep Brabant verteld en wanneer ik nu naar een t.v. uitzending van hen ga kijken, kijk ik er toch met andere ogen naar………………….
Het was een gezellige en informatieve ochtend! 


 

Jaarvergadering: 20 september

De zaal in D’n Boogerd was gezellig vol met 50 leden van onze vereniging. We begonnen natuurlijk met koffie/thee met een heerlijke koek en hierna opende onze voorzitter de jaarvergadering.  Het afgelopen jaar was qua aktiviteiten en financieel gezien een vrij rustig jaar geweest ten gevolge van corona. Aan het begin en aan het einde van het seizoen waren er wat aktiviteiten geweest; de Kerstmarkt b.v. kon helaas niet doorgaan waardoor we een belangrijke inkomstenbron zijn misgelopen maar laten we hopen dat alles dit komende jaar wel door kan gaan! Het financiele jaarverslag was door de kascommissie doorgenomen en goedgekeurd.
Er waren verder weinig vragen of opmerkingen vanuit zowel het bestuur als de leden maar er werden wel 2 oproepen gedaan:
er zijn voor het wekelijkse Kerstknutselen dringend mensen nodig en we moeten met ons allen eens goed na gaan denken of er beschikbare leden zijn die volgend jaar in het bestuur willen plaatsnemen. Er zijn dan namelijk 3 aftredende bestuursleden, zij hebben dit dan 9 jaar gedaan en een resterend aantal van 3 bestuursleden is natuurlijk onvoldoende om een vereniging draaiende te houden! 
Er waren dinsdagavond ook 4 jubilaressen: Jacqueline Liebregts ( 60 jaar lid! ), Jo Smetsers ( 50 jaar lid ), Marij Kraaijvanger ( 40 jaar lid ) en Petra Michiele ( 25 jaar lid) Zij werden allen verrast met een mooie bos bloemen en een verrassingstasje. 
Na de pauze, waarin we een drankje kregen,  kwamen Marjanne en Monique van stichting de Wensfiets ons vertellen hoe en waarom zij deze stichting hadden opgericht. Zij hadden hun 0 – pair fiets meegenomen. Dit is een fiets met een ( rol ) stoel voorop.  Zij hebben alles samen in eigen beheer en zijn geheel afhankelijk van giften en donaties. Ze fietsen, op verzoek van ( terminale ) patienten of hun familie, naar een locatie die de zieke nog heel graag wilt bezoeken. Dit kan gecombineerd worden met een terrasbezoek of een ijsje eten b.v. Marjanne fietst op de 0 -pair fiets en Monique, die verpleegkundige is, fietst mee met verpleegkundige artikelen die misschien nodig zouden kunnen zijn onderweg. ( zoals zuurstof of een warme deken ) Ze vormen een goed team wat prima op elkaar is ingesteld. 
Na hun presentatie hebben we een collecte gehouden. Hopelijk hebben we hen kunnen verblijden met een leuk bedrag! 


 

 

 

 

 


 
 

 


 

 


 

 

 


 

 

 


 

  

 


 

 

 

 


 

 


 
 

 

 

 


Wandeling: 16 november