Flash Backs

Wandeling: 9 oktober

We hadden geluk met het weer met deze ingelaste wandeling, het was heerlijk om te wandelen. Enkelen liepen de hele ronde, enkelen de halve en sommigen kwamen alleen voor de koffie, het maakt niet uit het was gewoon fijn en gezellig.
Laten we hopen dat het weer ons goed gezind blijft, dan kunnen we toch wat ondernemen,
Tot de volgende wandeling…………Afscheidshoeve: 27 september

Op zondag 27 september werden we hartelijk ontvangen bij de Afscheidshoeve in Hoogeloon. Ellen Gijsbers, Intens uitvaarten, gaf uitleg hoe de Afscheidshoeve ontstaan is en dat ze het afscheid van een dierbare van het begin tot eind kunnen verzorgen. Na deze uitleg werden we in twee groepen rondgeleid, de ruimtes zijn heel huiselijk en aan alles is gedacht. Alles straalt rust uit.
Na een kopje koffie en/of thee hebben we Ellen en Peter hartelijk bedankt, het was heel interessant.
Zondag 18 oktober, tijdens de Open Dag, hebt u nog de mogelijkheid om gaan te kijken, echt een aanrader.


Korte fietstocht: 1 september

De weersvoorspelling was goed voor dinsdagmiddag 1 september dus we vertrokken met 15 leden met goede zin voor de geplande fietstocht; de eerste activiteit van het nieuwe seizoen. Hopelijk volgen er nog meer want het programma ziet er veelbelovend uit……..

Via het mooie fietspad door het bos vanaf de Buikheide richting de Oostelbeersedijk fietsten we naar Oostelbeers, hierna naar Middelbeers en toen richting Westelbeers. Maar op een smal onverhard paadje was het zand wel erg los en mul geworden en toen ging er opeens iemand van de groep onderuit. Gelukkig had ze zich niet echt bezeerd en konden we weer, voorzichtig,  verder fietsen.

We fietsten richting de Bockenrijder en omdat het pad daar vrij smal is reden we keurig achter elkaar. Ik zag een mannelijke tegenligger, op leeftijd, al een beetje bedenkelijk kijken toen hij die hele sliert vrouwen aan zag komen op de fiets. De ‘kopgroep’ hoorde wat fietstassen tegen elkaar schuren en daarna werd er “ stop!” geroepen: de man was gevallen. Hij was gelukkig ‘zacht’ in het gras gevallen maar toch…..Hij mankeerde gelukkig niets en we hebben hem weer overeind geholpen. En verder met onze fietstocht……

Bij landgoed Wellenseind hebben we gepauzeerd voor een kop koffie/ thee. Voordat we naar binnen gingen hebben we de daar uitgestalde pompoenen nog even bewonderd. Vanwege de Corona maatregelen mochten we in groepjes van maximaal 4 personen aan tafeltjes gaan zitten. Hierna fietsten we verder richting Netersel en ze zeggen weleens “driemaal scheepsrecht” maar dat gold gisteren inderdaad ook voor ons: opeens verloor iemand van ons haar tas van de bagagedrager en plofte op de weg. Maar ook dit keer hadden we weer geluk en gebeurde er niets ernstigs.

Via Westelbeers ging het weer richting Vessem. We kunnen terugkijken op een gezellige en ‘spannende’ middag.

Oh ja, we willen Corrie van camping Rustica nog even de groetjes doen: zij kon op het laatste moment helaas niet mee fietsen. Volgende keer ben je er weer bij, goed?

Vessem bakt ze bruin: dinsdag 3 maart

Het Winterbrood, het bruinbrood, rozijnenbrood, Zeeuwse bolussen, koffiebroodjes en kaneelrolletjes lagen al netjes uitgestald  ‘in de etalage’  in d’n Boogerd toen we met 23 SVIV vrouwen Vessem bakt ze bruin kwamen bijwonen. We werden ontvangen met koffie en thee en ondertussen kwamen Yvonne, Pierre en Frank Henst binnen gelopen.

Pierre liet ons zien hoe je deeg maakt en hoe belangrijk het hierbij is om het goed en lang te kneden. Dat is echt een vak apart. Ondertussen gingen er bakjes de zaal rond met hierin volkorenmeel en gist ( gist is een plantje wat je rauw kun eten ) en we hoorden dat mout het brood een donkerder kleur geeft maar dat dat niet wil zeggen dat het brood daarom heel gezond is. Het gezondste is brood dat van volkorenmeel is gemaakt.

Nadat Pierre mooie broodjes heeft gevormd van zijn deeg gaan deze de oven in en worden ondertussen de meegebrachte SVIV baksels aangesneden en gekeurd door de Bakkersjury. Er wordt hierbij gelet op uiterlijk, de binnenkant van de baksels en de smaak. Ook wij mochten alles even proeven…………

We hebben geleerd dat brood bakken niet echt makkelijk is!

Als winnaars kwamen de Brabantse worstenbroodjes en de Zeeuwse bolussen uit de bus en deze recepten kunt u terugvinden op het prikbord van onze site.

Hartelijk dank aan Yvonne, Pierre, Frank Henst en aan iedereen die een eigen baksel had meegenomen!

Het was een gezellige avond.